fbpx

Ιωάννα Κοτζιάπασιη: Μια από τις πιο ταλαντούχες jewellery designers της Κύπρου!

Πριν από λίγες μέρες είχα την χαρά να συναντηθώ με μια πολύ ταλαντούχα jewellery designer που μέχρι πρόσφατα τη γνώριζα μόνο μέσα από τη δουλειά της. Όπως έχεις ήδη διαβάσει κι από τον τίτλο, φυσικά μιλάω για την Ιωάννα Κοτζιάπασιη.

Η Ιωάννα είναι ένα νέο κορίτσι και μετράει ήδη αρκετά χρόνια στον χώρο της μόδας και του design. Έχει δημιουργήσει δικές τις κολεξιόν που σήμερα μπορείς να τα βρεις στη σελίδα της στο Facebook.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα κοσμήματα της; Η ίδια η Ιωάννα! Η προσωπικότητα και το στυλ της κρύβεται πίσω από κάθε δημιουργία της, με αποτέλεσμα τα κοσμήματα της να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα που θα βρεις στη αγορά.

Τα κοσμήματα που έχουν την υπογραφή της Ιωάννας, είναι επιβλητικά μιας και της αρέσει να συνδυάζει διαφορετικά υλικά έχοντας ως αποτέλεσμα μια πρωτότυπη δημιουργία. Έχουν edgy διάθεση και έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν κάθε σύνολο μοναδικό!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με τη δημιουργία κοσμημάτων;

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται είτε με ρούχα, είτε με κοσμήματα όπως όλα τα μικρά κοριτσάκια.

Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου στο χώρο της τέχνης και παράλληλα στο χώρο της μόδας, γι’ αυτό και όταν τελείωσα το σχολείο άρχισα να βρίσκω δικούς μου τρόπους έτσι ώστε να φτιάχνω μικρά κοσμήματα.

Έτσι, πρώτα άρχισα να φτιάχνω για ‘μένα, μετά για τις φίλες μου, με αποτέλεσμα να εξελίξω τις μεθόδους μου και χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, έγινε το επάγγελμα μου!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου; Επηρεάζεσαι από τις τάσεις της μόδας και ποια τάση πιστεύεις θα επικρατήσει το καλοκαίρι στα κοσμήματα;

Όσον αφορά τις τάσεις της μόδας προσπαθώ να είμαι up-to-date. Καθετί που μ’ αρέσει και μου κάνει εντύπωση, με εμπνέει και στη δουλειά μου, στο να δημιουργώ. Φέτος το καλοκαίρι επικρατεί το boho-chic, λεπτομέρειες γεωμετρικών σχημάτων, καθώς επίσης και οι κλασικοί κρίκοι.

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις και να δημιουργήσεις ένα κόσμημα σου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να φτιάξω ένα κόσμημα. Αυτό εξαρτάται από το πόσο απλό ή σύνθετο θέλω να είναι το αποτέλεσμα. Μπορεί να μου πάρει 15 λεπτά, μέχρι και 2 μέρες.

Τι είναι αυτό που έμαθες μέσα από τo Jewelry Design ;

Μέσα από την δουλειά μου εκτίμησα της αξία της λεπτομέρειας, κάτι που μπορεί να ανατρέψει όλο το look, σε κάθε σύνολο. Αυτό είναι για ‘μένα η δυναμική ενός κοσμήματος.

Είσαι από τα άτομα που τους αρέσει ο συνδυασμός του χρυσού με το ασημί; Κι αν ναι, γιατί;

Ναι, μου αρέσει πολύ! Πολλές φορές το προτιμώ, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Ίσως επειδή βρίσκω και τους δυο μεταλλικούς χρωματισμούς πολύ ιδιαίτερους και ο συνδυασμός τους βγάζει ένα υπέροχο, λαμπερό αποτέλεσμα που δεν περιορίζει την επιλογή ενός outfit.

Τι επιλέγουν συνήθως οι Κύπριες να φοράνε στα κοσμήματα τους; Πιο extreme ή πιο κλασικά κομμάτια;

Αυτό είναι υποκειμενικό, μιας κι εξαρτάται από την προτίμηση, το γούστο και την προσωπικότητα κάθε γυναίκας. Όμως αυτό που μου ζητάνε συνήθως, που είναι και ο λόγος που επιλέγουν και υποστηρίζουν την δουλειά μου, είναι το πιο extreme ύφος και τα πιο σύνθετα κοσμήματα.

Γνωρίζω πως έκανες μια επιτυχημένη επίδειξη τον περασμένο Δεκέμβρη, είναι ξανά στα πλάνα σου μια νέα επίδειξη; Και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ναι, είναι σίγουρα στα μελλοντικά μου πλάνα. Στόχος μου και επιθυμία μου είναι να πραγματοποιώ κάθε σεζόν μια επίδειξη, έτσι ώστε να μπορώ να αφήνω ικανοποιημένο τον κόσμο που ζητά να βλέπει τις κολεξιόν μου.

Έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την δημιουργία του δικού μου work shop/show room, όπου θα μπορώ να φιλοξενώ οποιονδήποτε τον ενδιαφέρει η δουλειά μου.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο κόσμος να δει και από κοντά τα κομμάτια μου, αλλά και ποια είναι διαδικασία δημιουργίας τους. Θεωρώ πως αυτή η άμεση επαφή είναι πολύ σημαντική. Φυσικά, δεν θα σταματήσω να δουλεύω και μέσω διαδικτύου, όπως έκανα μέχρι τώρα, για αυτούς που το προτιμούν.

Follow her on:
Instagram
Facebook 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ιωάννα για αυτή την τόσο όμορφη κουβέντα που είχαμε! Εγώ πάντως ανυπομονώ για τη νέα της επίδειξη! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending