fbpx

University of Reading: Εθελοντές φοιτητές βοηθούν παιδιά σε ανάγκη!

Οι πρόσφυγες στην περιοχή του Reading έχουν λάβει βοήθεια στο να ξαναπάρει η εκπαίδευσή τους μια πορεία, χάρη στην καλοσύνη των φοιτητών του πανεπιστημίου του Reading.

Περισσότεροι από 300 φοιτητές του πανεπιστημίου γράφτηκαν στο φετινό πρόγραμμα «Φοιτητές στα σχολεία», όπου διέθεσαν τον χρόνο τους στο να βοηθούν μαθητές στα δημόσια σχολεία της περιοχής. Πολλοί από τους φοιτητές γνωρίζουν ξένες γλώσσες, μπορώντας έτσι να βοηθήσουν μαθητές που έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό, αρκετοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την0020ώρα τους λόγω πολέμου.

Αρκετοί από τους μαθητές του σχολείο προέρχονται από την Συρία και δεν είχαν πρόσβασει σε επίσημη εκπαίδευση για αρκετά χρόνια. Έτσι, η βοήθεια φοιτητών που μιλούν την αραβική γλώσσα ήταν πολύτιμη, αφού οι μαθητές αυτοί κατάφεραν να έρθουν σε ίδιο εκπαιδευτικό επίπεδο με τους συνομίληκούς τους, αλλά και να περάσουν τις εξετάσεις GCSE.

Πέραν της εκπαιδευτικής βοήθειας σε όλα τα μαθήματα του σχολείου, η προσφορά των φοιτητών προχώρησε πέρα από το πρακτικό επίπεδο, αφού πολλοί από τους μαθητές δημιούργησαν δυνατές σχέσεις μαζί τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στην ζωή των νέων ανθρώπων και των γονιών τους – ειδικά σε μια ξένη για αυτούς χώρα.

Εννιά από τους φοιτητές του University of Reading μιλούσαν την αραβική γλώσσα, ενώ άλλοι προέρχονταν από την Ιταλία, Κίνα, Κουρδιστάν, ή χώρες όπου η Αγγλία είναι η μητρική γλώσσα.

Οι πολύτιμοι αυτοί εθελοντές βοήθησαν τους μαθητές σε σχεδόν όλα τα μαθήματα της σχολικής εγκυκλίου.

Αφιέρωσαν και χρόνο εξατομικευμένα στον κάθε μαθητή καθώς κατά τη διάρκεια του μαθήματος μετάφραζαν για τους μαθητές ή τους βοηθούσαν με το γράψιμο και διάβασμα. Πάνω από όλα, τους έκανα να νιώσουν άνετα και ασφαλής στο καινούριο τους περιβάλλον.

Κάποιοι φοιτητές ακόμη δημιουργούσαν μικρές ομάδες μαθητών όπου πρόσφεραν επιπλέον μαθήματα, ενώ άλλοι παρευρίσκονταν σε απογευματινές συνεδρίες όπου μετάφραζαν για τους γονείς.

Ιδιαίτερα συγκινητική η ιστορία του Mouhannad Al Aatal, ο οποίος είναι στσην πρώτη τάξη γυμνασίου. Μετέβηκε στην Αγγλία από την Συρία με την οικογένειά του τον Οκτώβριο του 2016 και είχε να παρευρεθεί επίσημα σε σχολείο από την ηλικία των 6 ετών. Εξηγεί πλέον ο Mouhannad «δεν μπορούσα να μιλήσω καθόλου αγγλικά και τώρα μπορώ να μιλήσω λίγο. Ήρθα στο σχολείο και έκανα και κάποια επιπρόσθετα μαθήματα στα αγγλικά, καθώς και οι καθηγητές Αραβικής καταγωγής βοηθούσαν κάποτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.»

Εξηγεί επίσης πως «τώρα νιώθω ευτυχισμένος και ασφαλής και μου αρέσει το σχολείο μου. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι τα Μαθηματικά και οι Επιστήμες. Μου αρέσει το σχολείο και μου αρέσει να πηγαίνω στη βιβλιοθήκη τα διαλείματα. Μου αρέσει να παίζω παιχνίδια με τους φίλους μου.»

Η υπεύθυνη του προγράμματος Judy Macdevitt, εξηγεί πως δεν ευνοούνται μόνο τα παιδιά, αλλά και οι φοιτητές, αφού αποκτούν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Οι φοιτητές που γράφτηκαν στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα του πανεπιστημίου Φοιτητές στα Σχολεία, εργάστηκαν φέτος σε 28 σχολεία της περιοχής του Reading. O Sir David Bell (αντιπρύτανης του University of Reading ενημερώνει πως «Το πρόγραμμα Φοιτητές στα

Σχολεία είναι σε ισχύ για περισσότερα από 20 χρόνια και, κατά τη διάρκεια αυτών των δυο δεκαετιών, έχουν συμμετάσχει πάνω από 5,500 φοιτητές. Ήταν ακόμη μια πετυχημένη χρονιά και θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φοιτητές που έλαβαν μέρος.»

 Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μέχρι τώρα, το University of Reading φημίζεται για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και ερευνητικής καινοτομίας. Δεν υστερεί όμως καθόλου στο ανθρωπιστικό του κομμάτι, προωθόντας την γενικότερη φιλοσοφία και αξίες του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αφήνοντας πάντα στην επικαιρότητα το σημάδι του.

Αν θες και εσύ να γίνεις ένας φροντιστικός και άρτια καταρτισμένος επαγγελματίας εκπαιδευτικός, κάποιος που μεταμορφώνει τις ζωές των άλλων μέσα από την εκπαίδευση, τότε κάλεσε τους αντιπροσώπους του Πανεπιστημίου του Reading Global Educational Services στο 22780250.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending