fbpx

Η ΑΕΚ Λάρνακας μεγαλώνει!

Η ΑΕΚ γιορτάζει σήμερα και επίσημα τα 23 της χρόνια!

Ήταν 18 Ιουλίου το 1994 όταν οι δύο ομάδες της Λάρνακας, Ε.Π.Α. (Ένωση Πεζοπορικού ΑΜΟΛ) και Π.Ο.Λ. (Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακας), αποφάσισαν την ενοποίηση τους.

Σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου συλλόγου για όλη την Λάρνακα, την γνωστή σε εμάς σήμερα, ΑΕΚ Λάρνακας.

Σήμερα, η ΑΕΚ εκτός από το ποδοσφαιρικό της τμήμα, διαθέτει και τμήματα στην καλαθόσφαιρα (στους άντρες), στην πετοσφαίρα Γυναικών και στο φούτσαλ.

Παρ’ όλα αυτά, οι μεγαλύτερες διακρίσεις του συλλόγου, προέρχονται από το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτές είναι η κατάκτηση του κυπέλλου την σεζόν 2003-2004 και η πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League το 2011-2012.

Ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία των κιτρινοπράσινων είναι και η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου το οποίο εγκαινιάστικε στις 17 Οκτωβρίου το 2016!

Η δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου είναι επιθυμία πολλών από τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας και η υλοποίηση του στόχου αυτού από την ομάδα της Λάρνακας έδειξε οτι η ομάδα βάζει γερές βάσεις για το μέλλον με κάστρο της το “AEK Arena – Georgios Karapatakis“.

shootandgoal.com

Η ΑΕΚ λοιπόν, δεν μεγαλώνει μόνο ηλικιακά αλλά και σωματειακά!

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κάνεις και την πορεία της στο πρωτάθλημα τα τελευταία 3 χρόνια (3 συνεχόμενες χρονιές τερμάτισε στην δεύτερη θέση) δείχνει πλέον να είναι μια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Κύπρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending