fbpx

“Τι θα άλλαζες αν ήσουν ξανά πρωτοετής;” – Όσα απάντησαν οι αναγνώστες μας!

Τα φοιτητικά χρόνια είναι ίσως τα καλύτερα της ζωής ενός ανθρώπου. Νέες γνωριμίες, πάρτι, διάβασμα και πολλές αξέχαστες στιγμές είναι μόνο μερικά από αυτά που ζει ένας φοιτητής.

Αντίστοιχα, το να είσαι πρωτοετής φοιτητής μπορεί να είναι όμως και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Νέο ξεκίνημα, νέες συναναστροφές, πολύ πιο απαιτητικό το επίπεδο μελέτης σε σχέση με το Λύκειο.

Είναι όμως και μια περίοδος της ζωής του καθενός που μένει αξέχαστη για πολλούς λόγους.

Δες τι μας απάντησαν αναγνώστες μας για το τι θα άλλαζαν αν ζούσαν ξανά το πρώτο έτος των σπουδών τους:

 

1
Γιάννης Κωνσταντίνου

Ανατρέχοντας πίσω στο πρώτο έτος σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα!

Θα ζούσα τον πρώτο χρόνο σπουδών μου με τις ίδιες παρέες, με στιγμές γεμάτες γέλιο, με σφηνάκια και μπύρες στις φοιτητικές βραδιές και στα Greek nights.

Θα απολάμβανα ξανά τις ατελείωτες ώρες στις καφετερίες της Πανεπιστημιούπολης παίζοντας μπιρίμπα και τα ξενύχτια στη βιβλιοθήκη τη νύχτα πριν την κάθε εξέταση.

Ο πρώτος χρόνος ήταν με διάφορα ο καλύτερος της φοιτητικής μου ζωής!

2
Κυριακή Βασιλείου

Νιώθω ευγνώμων για όλα όσα έζησα, έμαθα και αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από την φοιτητική μου ζωή. Νιώθω ευγνώμων για τα άτομα που γνώρισα και ξέρω ότι θα είναι οι φίλοι που θα έχω δίπλα μου μια ζωή.

Αν υπήρχε κάτι που θα ήθελα να αλλάξω θα ήταν το πόσο ενεργή υπήρξα! Πήρα πρωτοβουλίες σε κάποια θέματα όπως η εκπροσώπηση των συμφοιτητών μου στο συμβούλιο του τμήματος ή η βοήθεια για εγγραφή σε πρωτοετής.

Όμως, θα ήθελα να συμμετείχα σε ομίλους, να γνώριζα κι άλλα άτομα και να διοργανώνα μαζί τους φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκδρομές και εξερευνήσεις.

3
Χρίστος Χαραλάμπους

Αν ήμουν ξανά πρωτοετής φοιτητής και μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αυτό που θα άλλαζα σίγουρα είναι ο τρόπος μελέτης μου.

Η προσαρμογή από το Ενιαίο Λύκειο στο Πανεπιστήμιο ήταν αρκετά δύσκολη και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να μπορέσω να προσαρμοστώ.

Επίσης, θα μάθαινα πιλόττα για να μπορούσα να έπαιζα και εγώ με τους υπόλοιπους συμφοιτητές μου.

Μόνο μια φορά είσαι πρωτοετής φοιτητής! Ζήσε κάθε στιγμή με την βοήθεια της Τράπεζας Κύπρου και μάθε περισσότερα για τα φοιτητικά της δάνεια!

4
Μαρίνα Χριστοφίδη

Τι θα άλλαζα αν ήμουν ξανά πρωτοετής; ΤΙΠΟΤΑ.

Το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ήταν για ‘μένα ο πιο ωραίος χρόνος της ζωής μου. Γνώρισα τους πιο υπέροχους ανθρώπους και έζησα τις πιο όμορφες εμπειρίες.

Γέλασα, έζησα, γνώρισα, έμαθα… Μακάρι αν μπορούσα, να ‘μουν ξανά πρωτοετής και να ζούσα το πρώτο έτος από την αρχή.

5
Αντρέας Χαρής

Κάνοντας flashback 5 χρόνια πριν θα ήθελα να είχα γνωριστεί πιο νωρίς με όλους τους συμφοιτητές μου (αυτά έχεις όταν είσαι σε ένα τμήμα 100+ ατόμων), ώστε να αρχίζαμε πιο νωρίς να πηγαίνουμε σε πάρτι και φοιτητικές εκδηλώσεις!

Επίσης, θα διοργάνωνα περισσότερες εκδρομές με τους συμφοιτητές μου, όπως επίσης και περισσότερες “barbeque & souvla” συνάξεις στα πάρκινγκ των πολυκατοικιών μας. Τέλος, δεν θα πήγαινα ποτέ για break στο σπίτι. Αντιθέτως, θα περνούσα περισσότερο χρόνο στην Πανεπιστημιούπολη χαζεύοντας και κάνοντας πλάκα με συμφοιτητές και φίλους!

Με λίγα λόγια, θα ζούσα ακόμα πιο έντονα τη στιγμή. Χωρίς μεγάλη ανησυχία για το αν θα βρω δουλειά μιας και το κάθε πράγμα ήρθε με τη σειρά του. Βρήκα σύντομα δουλειά και άρχισα να αποπληρώνω το δάνειό μου.

P.S.: Ένας καλός τρόπος για γνωριμίες είναι να βγάλεις μια selfie με τον διπλανό σου ή να του προτείνεις να κάνετε διάλειμμα μαζί! ????

6
Εύα Σταύρου

Καταρχάς, θα ήθελα απλά να ήμουν ξανά πρωτοετής!

Αν άλλαζα κάτι, σίγουρα θα ήταν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης μου, αφού ήταν η πρώτη φορά που ζούσα σε μια ξένη χώρα. Θα απολάμβανα τη μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο και θα προσπαθούσα να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον πιο γρήγορα.

Η συμβουλή μου στους πρωτοετείς φοιτητές; Τα καλύτερα και ομορφότερα χρόνια της ζωής σας ξεκινούν τώρα, γι’ αυτό αγκαλιάστε τα και ζήστε τα στο έπακρον!

7
Νίκος Τρίκκης

Αν γύριζα το χρόνο πίσω όταν θα πήγαινα φοιτητής ίσως επέλεγα μία άλλη χώρα για να σπουδάσω με διαφορετική κουλτούρα!

Θα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω ενδιαφέροντες πολιτισμούς αλλά και να αναπτύξω σχέσεις με ανθρώπους που δεν είναι ίδιοι με εμάς, ανθρώπους που ζούν διαφορετικά από μας με τις δικές τους συνήθειες και συνθήκες ζωής!

Μόνο μια φορά είσαι πρωτοετής φοιτητής! Ζήσε κάθε στιγμή με την βοήθεια της Τράπεζας Κύπρου και μάθε περισσότερα για τα φοιτητικά της δάνεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending