fbpx

5 καταστάσεις που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα!

Λιπαρή επιδερμίδα λοιπόν! Ένα συχνό φαινόμενο σε πολλά δέρματα και κυρίως πρόσωπα. Δύσκολη η φροντίδα του λιπαρού δέρματος, αλλά όχι και αδύνατη.

Αν έχεις και εσύ λιπαρό δέρμα, τότε θα καταλάβεις το μπέρδεμα και τις άβολες καταστάσεις που ζούμε όσοι/ες έχουμε.

Δες τις πιο κάτω:

1
Γυαλάδα

Αρχικά, το δέρμα σου είναι πολύ πιο λιπαρό από ένα κανονικό τύπο δέρματος. Επακόλουθο είναι η ενοχλητική γυαλάδα και λιπαρότητα, που όχι μόνο την αισθάνεσαι, αλλά τη βλέπεις κιόλας.

Δεν είναι και ευχάριστο να βλέπεις το πρόσωπο σου να να “λάμπειαπό λιπαρότητα και αυτό να φαίνεται ακόμη περισσότερο όταν είσαι στρεσαρισμένος.

2
Περίεργη μυρωδιά

Τι ενοχλητικό! Ειδικά μόλις ξυπνήσεις και πας να ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου και δίνεις σημασία στη… μυρωδιά που βγάζει το λιπαρό σου δέρμα.

Φυσικά και δεν ευωδιάζει, αλλά είναι μια παράξενη μυρωδιά, που πραγματικά δεν θα ήθελες να τη μυρίσεις. Αν έχεις αυτό τον τύπο δέρματος, you will understand the struggle!

3
Αυτοί οι ανοιχτοί πόροι…

Λιπαρή επιδερμίδα και εμφανείς ανοιχτοί πόροι, πάνε πακέτο. Όσο πιο λιπαρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο ανοιχτοί είναι και οι πόροι.

Σε κάποια σημεία είναι τόσο έντονοι που μοιάζουν με μικρές τρυπούλες πάνω στο πρόσωπό σου. Πρόσεξε να μην το βαρυφορτώνεις με μακιγιάζ (χειροτερεύεις την κατάσταση).

4
Σπυράκια και μαύρα στίγματα

Και τα δύο πιο πάνω είναι αποτελέσματα της λιπαρής επιδερμίδας. Τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν αργότερα.

Αλλά η λιπαρή επιδερμίδα συνοδεύεται από τα μαύρα στίγματα και κάποτε από τα σπυράκια. Και τα δύο υποδηλώνουν την ύπαρξη ακμής. Προσπάθησε να καθαρίζεις συχνά το πρόσωπό σου!

5
Λιπαρή Υφή 

Αγγίζοντας το δέρμα σου, νιώθεις πώς αγγίζεις κανονικό λάδι! Αυτό συμβαίνει καθώς το δέρμα είναι τόσο λιπαρό και δεν είναι καθόλου ευχάριστο όπως και να ‘χει.

Ακόμα και όταν το νερό αγγίζει το πρόσωπο, αφήνει μικρές σταγόνες σκορπισμένες στο δέρμα. Ειδικά οι κοπέλες, θα καταλάβουν τι συμβαίνει όταν έχουν και μακιγιάζ πάνω τους!

Δύσκολη η λιπαρή επιδερμίδα. Υπάρχουν όμως λύσεις και για αυτήν/! Σου έτυχαν κι εσένα τα πιο πάνω;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending