fbpx

10 κόλπα για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες με το smartphone σου!

Τα smartphones, έχουν γίνει χωρίς αμφιβολία αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, προσφέροντας ποικίλες υπηρεσίες!

Μία από αυτές (και ιδιαίτερα σημαντική), είναι η camera που πλέον δεν λείπει από κανενα “έξυπνο κινητό” και μας επιτρέπει εύκολα να βγάζουμε φωτογραφίες κάθε στιγμή!

Εσύ πόσο καλά ξέρεις να τη χρησιμοποιείς για να βγάζεις τις πιο τέλειες φωτογραφίες;

Ας δούμε 10 καταπληκτικά κόλπα για να βγάζεις και εσύ τις πιο όμορφες φωτογραφίες με το smartphone σου!

1
Μην χρησιμοποιείς flash!

Όταν βγάζεις φωτογραφίες με το smartphone σου, προσπάθησε να αποφεύγεις το flash, μιας και συχνά δίνει υπερβολικό φως στις φωτογραφίες, αλλοιώνοντας μάλιστα τα χρώματα – τελικά δίνει ένα κακό αποτέλεσμα!

Προτίμησε το φυσικό φωτισμό και μόνο, για να διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη φυσικότητα του τοπίου που φωτογραφίζεις!

Βέβαια, όταν είναι ανάγκη να φωτογραφίσεις κάτι σε σκοτεινό χώρο, η χρήση του flash είναι αναπόφευκτη και πράγματι μπορεί να βοηθήσει στο να φανεί έστω κάτι…

2
Χρησιμοποίησε ένα σβηστήρι!

brightside.me

Σύμφωνα με το BrightSide.me, ένα σβηστήρι μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη φωτογραφία! Ναι, καλά διάβασες!

Η σκόνη και τα χνούδια που μπορεί να κολλήσουν στην camera του smartphone σου, μπορούν να είναι ο λόγος που η φωτογραφία σου να μην είναι τόσο λαμπερή και καθαρή!

Απλά πέρασε ένα σβηστήρι ή έστω ένα πανάκι από την camera και αμέσως θα δεις τη διαφορά!

3
Χρησιμοποίησε τα ακουστικά σου!

inquisitr.com

Πόσες φορές προσπάθησες να βγάλεις μία σέλφι αλλά σου ήταν δύσκολο γιατί δεν μπορούσες να πατήσεις το κουμπί; Εδώ σου έχουμε τη λύση!

Εάν έχεις το smartphone σου συνδεδεμένο με τα ακουστικά σου, μπορείς εύκολα να βγάλεις τη φωτογραφία που θέλεις πατώντας απλά το + από αυτά!

Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις τέλος στις ζορισμένες πόζες και θα είσαι πιο άνετος σε κάθε φωτογραφία!

4
Βγάλε φωτογραφίες μέσα από τον φακό των γυαλιών σου!

designboom.com

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα τα γυαλιά ηλίου σου, τοποθετώντας τον φακό τους μπροστά από την camera!

Ως αποτέλεσμα, θα έχεις ένα φυσικό εφέ στις φωτογραφίες σου αποφεύγοντας τις υπερβολές που μπορεί να δημιουργούν τα διάφορα έτοιμα εφέ του κινητού σου!

5
Απόφυγε το zoom!

Παρά να κάνεις zoom στο αντικείμενο που θέλεις να φωτογραφίσεις, προτίμησε να το βγάλεις χωρίς αυτή τη λειτουργία και να κόψεις μετά την εικόνα, εστιάζοντας στο αντικείμενο που θέλεις!

Η λειτουργία του zoom θα μειώσει την ποιότητα της εικόνας, με αποτέλεσμα η φωτογραφία σου να μην είναι τόσο καθαρή όσο θα ήταν χωρίς αυτή τη λειτουργία!

6
Προτίμησε τη λειτουργία HDR!

photoble.com

Δοκίμασε να βγάζεις τις φωτογραφίες σου χρησιμοποιώντας τη λειτουργία HDR!

Θα δεις ότι τα χρώματα είναι πιο φωτεινά και η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στην κανονική λειτουργία!

7
Προτίμησε την πίσω camera!

Ίσως η μπροστινή camera να είναι ιδανική για να βγάζεις selfies με τους φίλους σου όμως καλώς ή κακώς η πίσω camera έχει ψηλότερες προδιαγραφές και περισσότερα megapixels!

Γι’ αυτό λοιπόν προσπάθησε να αποφεύγεις την μπροστινή camera όπου είναι δυνατόν και θα δεις ότι οι φωτογραφίες σου θα είναι πιο καθαρές και όμορφες!

8
Χρησιμοποίησε πρόσθετους φακούς!

Μπορείς εύκολα και απλά να τοποθετήσεις πρόσθετους φακούς στη camera του smartphone σου και να επωφεληθείς από επιπλέον εφέ (π.χ. macro)!

Έτσι, θα έχεις τη δυνατότητα να φωτογραφίσεις αντικείμενα με μεγάλη λεπτομέρεια, όπου ο γυμνός φακός της camera δεν μπορεί να αποτυπώσει!

9
Προσοχή στο φως!

Πολλές φορές οι φωτογραφίες σου δεν είναι όπως θα τις ήθελες, αφού δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο φως!

Προσπάθησε να υπάρχει αρκετό φυσικό φως ενώ προσπαθείς να φωτογραφίσεις κάτι ενώ επιδίωξε να έχεις την πηγή φωτός απέναντί σου και όχι πίσω σου!

Επίσης θα ήταν καλό να προσέξεις τη θέση σου σε σχέση με την πηγή φωτός, ώστε να αποφύγεις τυχόν σκιές που μπορεί να δημιουργούνται και να χαλούν την αισθητική της φωτογραφίας!

10
Χρησιμοποίησε τη λειτουργία Panorama!

youtube.com

Η λειτουργία panorama, (που πλέον υπάρχει στα πλείστα smartphones) σου δίνει την δυνατότητα να φωτογραφίζεις ότι έχεις γύρω σου σε 180 μοίρες!

Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν θες να φωτογραφίσεις τοπία, όμως προσπάθησε να έχεις σταθερό χέρι!

Τι λες να εφαρμόσεις τα πιο πάνω και να γίνεις ένας πραγματικός expert της φωτογραφίας;

Βρες όλα τα smartphones και accessories στα καταστήματα Bionic

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending