fbpx

9 παραδείγματα Κύπριων που νίκησαν σε ελληνικά talent shows & realities!

Μήπως είσαι κι εσύ από αυτούς που πιστεύουν ότι, σε όλα (σχεδόν) τα ελληνικά talent shows ή/και realities νικητής θα είναι o Κύπριος διαγωνιζόμενος;

Αν ναι, έχω να σου πω ότι, αυτός ο “αυθαίρετος κανόνας” που επικρατεί έχει παραβιαστεί πρόσφατα (αλλά και άλλες φορές) με τη νίκη του Ντανού έναντι του Κύπριου Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη στο πρώτο “Survivor”.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο εν λόγω “κανόνας” φαίνεται να ισχύει -εν μέρει- και να είναι δικαιολογημένος σε αρκετές περιπτώσεις. Ο λόγος; Προφανής! Δεν είναι λίγα εκείνα τα παραδείγματα Κύπριων που έλαβαν μέρος σε ελληνικά talent shows ή/και realities και στέφθηκαν οι μεγάλοι νικητές τους!

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε τους Κύπριους που νίκησαν σε γνωστά ελληνικά shows:

1
Νότης Χριστοδούλου

Ο Νότης, το 2002, νίκησε στο πρώτο “Fame Story”. Αν και κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά, εγκατέλειψε στη συνέχεια το τραγούδι.

Όπως δήλωσε σε μια παλιά του συνέντευξη (σύμφωνα με το zappit.gr) “το τραγούδι δεν ήταν το ατού του, αλλά στηριζόταν περισσότερο στον επικοινωνιακό του χαρακτήρα”.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά τη νίκη του, ασχολείται επαγγελματικά με αυτό που έχει σπουδάσει, τη διακοσμητική και δεν κάνει συχνές εμφανίσεις.

2
Σταύρος Κωνσταντίνου

Τον γνωρίσαμε μέσα από το “Super Idol” – την ελληνική εκδοχή του “Pop Idol”- το 2004, όπου έγινε διάσημος μετά τη νίκη του.

Ο Σταύρος με τη βοήθεια του Ηλία Ψινάκη, έκανε με επιτυχία τα πρώτα δισκογραφικά του βήματα με το τέλος του “Super Idol” και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικές δουλείες.

3
Αντρέας Γεωργίου

Ο γνωστός σκηνοθέτης (και ταυτόχρονα ηθοποιός) της επιτυχημένης σειράς “Μπρούσκο”, ήρθε σε πρώτη επαφή με το χώρο της τηλεόρασης το 2005, μετά την νίκη του στο “Dream Show – The Theater”.

Μεταξύ των επιτυχιών του, συγκαταλέγονται οι σειρές “Βάλς με 12 θεούς” και “Στους 31 δρόμους “, όπου ήταν οι πρώτες που σκηνοθέτησε.

Ακόμη, συμμετείχε σε αρκετές κυπριακές και ελληνικές σειρές όπως, στα “Άσπρα Μπαλόνια”, στο “Σε φόντο κόκκινο”, στο “Αλλού Ξημερώμενοι” και στο “Τάκκοι.com”.

4
Λούκας Γιώρκας

Κατάφερε το 2009, δηλώνοντας συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του “Τhe X-Factor”, να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα του όνειρα: να γίνει τραγουδιστής, αφήνοντας έτσι πίσω τις σπουδές του.

Μετά τη νίκη του στο “Τhe X-Factor”, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο “Μαζί”, το οποίο έγινε χρυσό! Ακόμη, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Νατάσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου κ.ά.

Επίσης, του δόθηκε η ευκαιρία το 2011 να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό τραγουδιού (Eurovision) μαζί με τον Stereo Mike, εκπροσωπώντας έτσι την Ελλάδα με το τραγούδι “Watch My Dance” – κατέκτησαν την 7η θέση με 120 βαθμούς!

Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι, στο συγκεκριμένο talent show, o κύπριος Νικόλας Μεταξάς τερμάτισε στη 2η θέση, κάνοντας έτσι διπλά περήφανους όλους τους Κύπριους!

5
Σταύρος Μιχαλακάκος

Το ιδιαίτερο και εναλλακτικό του ύφος (όπως αναφέρει το philenews.com) ήταν αυτό που τον ανέδειξε νικητή στο δεύτερο κύκλο του “Τhe X-Factor”  το 2010.

Σήμερα, ο 29χρονος Σταύρος, επέλεξε να ακολουθήσει πιο προσωπικά μουσικά κομμάτια και να εμφανίζεται σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη “Sony Music” τον είχε βάλει σε μπελάδες, οδηγώντας τον στα δικαστήρια.

6
Χάρης Αντωνίου

Αν και η πρώτη του απόπειρα να συμμετέχει στο “Τhe X-Factor” το 2010 δεν πέτυχε, επέστρεψε ωστόσο δρυμήτερος το 2011, και τελικά κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του παιχνιδιού και να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο!

Σήμερα, 6 χρόνια μετά τη νίκη του, ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου ασχολείται με τις δυο μεγάλες του αγάπες: τη μουσική και το σαξόφωνο. Παράλληλα, ετοιμάζει να κυκλοφορήσει και το νέο του δίσκο.

7
Βαλάντω Τρύφωνος

Τη Βαλάντω, τη γνωρίσαμε το 2010, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρώτο “Greek Idol”.

Κατακτώντας την 1η θέση στο συγκεκριμένο talent show, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, αφού υπόγραψε το “χρυσό” δισκογραφικό συμβόλαιο με τη “Sony Music” σαν έπαθλο της νικήτριας θέσης της.

Σήμερα, έχει κάνει αρκετές συνεργασίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας (όπως Άννα Βίσση, Γιάννη Πλούταρχο, κ.ά.) καθώς έχει κυκλοφορήσει 3 δισκογραφικές δουλείες.

8
Μαρία-Έλενα Κυριάκου

Η φιλόλογος με τα τρία παιδία, κατάφερε να νικήσει στον πρώτο κύκλο του “The Voice of Greece”, το 2014 και να καταλήξει έτσι, σε λαμπρή τραγουδίστρια.

Αμέσως μετά, η Μαρία-Έλενα κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Δυο Άγγελοι στη γη” .

Το 2015 τιμήθηκε από το MAD Video Music Awards με το βραβείο “Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης” καθώς είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, την ίδια χρόνια, στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “One Last Breath” – κατάκτησε τη 19η θέση με 23 βαθμούς!

9
Γιάννης Μάργαρης

Ο 22χρονος Γιάννης, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τα κατάφερε και στέφθηκε νικητής του “The Voice of Greece” το 2017.

Κλέβοντας τις εντυπώσεις τόσο από τους κριτές όσο και από το κοινό, κέρδισε το πολυπόθητο  δισκογραφικό συμβόλαιο – μαζί φυσικά και ένα αυτοκίνητο – για να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα του καριέρα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας!

Εσύ γνωρίζεις κι άλλους Κύπριους που κέρδισαν σε άλλα talent shows ή/και realities;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending