fbpx

Ρωτήσαμε 10 Κύπριους σε ποια χώρα θα ταξίδευαν αν έφευγαν μόνιμα από την Κύπρο!

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του πατρίδα, την οποία πολλές φορές είναι δύσκολο να αποχωριστεί.

Αναμνήσεις από: την παιδική ηλικία, εφηβικά στέκια, φίλοι, γονείς, οικογένεια ειναι μερικά από αυτά που πρεπει να αφήσει πίσω του αν φύγει για κάποια άλλη χώρα.

Κάποιοι το βλέπουν σαν διχασμό ψυχής και άλλοι ως μια νέα αρχή.

Πάμε να δούμε πού θα πήγαιναν οι Κύπριοι αν έπρεπε να φύγουν από την Κύπρο!

 

  • Αν έπρεπε να φύγω από Κύπρο, θα επέλεγα να πήγαινα σε οποιαδήποτε Σκανδιναβική χώρα. Οι λόγοι είναι ότι βρίσκω τον σκανδιναβικό πολιτισμό περισσότερο ανεπτυγμένο από την υπόλοιπη Ευρώπη, αρκετά ελκυστικό και το πιο προφανές να απολαύσω το ψυχρό κλίμα, καθώς στην Κύπρο είμαστε συνηθισμένοι σε ψηλές θερμοκρασίες!

– Δήμητρα, Φοιτήτρια

  • Ισπανίααα!! Aρχικά επειδή θεωρώ ότι δεν είναι ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον με εμάς, έχουμε αρκετά κοινά. Είναι στη Mεσόγειο και ο καιρός είναι ζεστός. Μου αρέσει η γλώσσα και η κουλτούρα και είναι και ευρωπαϊκή χώρα, που σημαίνει πως έχω και εγώ αρκετά προνόμια.”

Ουρανία, Φοιτήτρια

  • Θα ήθελα να μετακομίσω στη Σκωτία. Έχει τη μαγεία και την εργατικότητα της Αγγλίας χωρίς την αγχωτική της ατμόσφαιρα. Επίσης τα τοπία, η πρασινάδα και η κουλτούρα είναι κάτι που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!

Γιώργος, Μαθητής Λυκείου

  • Εύκολη ερώτηση αφού η χώρα που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι η Αμερική. Η χώρα των ευκαιριών. Μια χώρα μαγευτική και κουλτουριάρικη την ίδια στιγμή. Δεν ξέρω τι ακριβώς με ελκύει σ’ αυτήν – μάλλον ο κόσμος της, ο αέρας της, η νοοτροπία της που είναι μακράν διαφορετική από τη δική μας!

– Ελένη, Φοιτήτρια

  • Πιστεύω θα πήγαινα Αυστραλία. Είναι ένα ταξίδι στην άλλη άκρη της Γης και η ζωή εκεί είναι ωραία, απ’ όσο άκουσα από συγγενείς. Πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ζουν εκεί και θα ήταν και μια διαφορετική εμπειρία.

– Αλεξία, Γυμνάστρια

  • Αν έπρεπε να φύγω από την Κύπρο θα ταξίδευα σίγουρα στη Γαλλία και συγκεκριμένα για Παρίσι. Είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και θα ήθελα πολύ να ζήσω εκεί μιας και γνωρίζω αρκετά καλά και τη γλώσσα. Για εμένα θα ήταν ιδανικό μόλις τελειώσω τις σπουδές στο Πενεπιστήμιο Κύπρου να πάω για μεταπτυχιακό – ποιος ξέρει, μπορεί να μείνω και μόνιμα.

– Άντρια, Φοιτήτρια

  • Η απάντηση είναι η Φινλανδία! Ευκαιρίες εργασίας, μακροζωία λόγο του απίστευτου συστήματος υγείας. Ας μην ξεχάσουμε το εκπαιδευτικό της σύστημα που είναι αποδεδιγμένα το καλύτερο στον κόσμο. Είναι μια χώρα που νιάζεται για το περιβάλλον και είναι και μια ειρηνική χώρα.

– Μαρτίνος, Χορευτής

Εάν έπρεπε να φύγω από την Κύπρο το πιο πιθανόν να πήγαινα Ελλάδα και συγκεκριμένα Αθήνα γιατί έχω ζήσει 4 χρόνια εκεί. Τη νιώθω σαν το δεύτερο μου σπίτι. Η κοινή γλώσσα, τα ήθη καi έθιμα κάνουν πιο εύκολη την προσαρμογή εκεί.

– Παναγιώτα,  Καθηγήτρια

  • Αν θα έπρεπε να φύγω από την Κύπρο θα πήγαινα Ιαπωνία, γιατί είναι μια καθαρή χώρα οποία νοιάζεται και φροντίζει το περιβάλλον την. Μου αρέσει η νοοτροπία και η παράδοση τους, σαν άνθρωποι οι Ιάπωνες είναι πολύ ευγενικοί. Το φαγητό είναι υπέροχο, λατρεύω τα ράμεν!

– Μαρία, Μαθήτρια

  • “Αν έπρεπε να φύγω από την Κύπρο θα ήθελα να πάω στην Ισλαδία. Είναι μια χώρα που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, έχει πανέμορφα τοπία και η νοοτροπία τους είναι σκανδιναβική! Μακριά από τη βαβούρα του υπόλοιπου κόσμου!

– Μιχάλης, Φοιτητής

Εσύ πού θα επέλεγες να πας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending