fbpx

Τι έκαναν Aberdeen, Dynamo Minsk και Austria Wien όταν ξαναήρθαν στην Κύπρο;

Αγωνίζονται σήμερα (27/7) στο Europa League οι εκπρόσωποι μας Απόλλωνας, ΑΕΚ και ΑΕΛ. Πρώτη θα ριχτεί στη μάχη η ομάδα της Λάρνακας αντιμετωπίζοντας την Dynamo Minsk (20.00).

Στις 21.45 o Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει την Aberdeen στη Σκωτία ενώ στις 22.05 η ΑΕΛ παίζει στην Αυστρία την Austria Vienna.

Και οι 3 αντίπαλοι μας δεν είναι άγνωστοι στο κυπριακό φίλαθλο κοινό αφού έτυχε να αντιμετωπίσουν ξανά κυπριακές ομάδες για τα κύπελλα Ευρώπης. Μάλιστα, τις 2 από τις 3 ομάδες αντιμετώπισε η Νέα Σαλαμίνα.

Δες παρακάτω τι έγινε όταν οι 3 σημερινοί αντίπαλοι ήρθαν ξανά στην Κύπρο:

 

1
Νέα Σαλαμίνα – Aberdeen

Το 1990 ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας της Αμμοχώστου. Είχε κατακτήσει το κύπελλο την ίδια χρονιά και αντίπαλος της στο Κύπελλο Κυπελλούχων ήταν η σκωτσέζικη Aberdeen.

Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Κύπρο και το Μακάρειο με τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν την ήττα με 0-2. Οι Βαρωσιώτες στάθηκαν καλά, πάλεψαν και παρά την απειρία τους δεν έπεσαν χωρίς μάχη!

2
Νέα Σαλαμίνα – Austria Vienna

Η 4η θέση που κατέλαβαν οι Βαρωσιώτες στο πρωτάθλημα της περιόδου 1999-2000 τους επέτρεπε την συμμετοχή στο κύπελλο Intertoto.

Αφού στον πρώτο γύρο απέκλεισαν την αλβανική Vllaznia, ο δεύτερος γύρος τους βρήκε να πέφτουν πάνω στους Αυστριακούς της Austria.

Στο πρώτο παιχνίδι, που έγινε στο Μακάρειο, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κόκου Ηλία. Στο δεύτερο παιχνίδι στην Αυστρία η Σαλαμίνα ηττήθηκε με 3-0 και κάπου εκεί τέλειωσε η ευρωπαϊκή της περιπέτεια την συγκεκριμένη χρονιά!

3
Ανόρθωση – Dynamo Minsk

Η Ανόρθωση είχε επιστρέψει στο Champions League και τα προκριματικά του το καλοκαίρι του 2005.

Αντίπαλος στον πρώτο γύρο ήταν η Dynamo Minsk με το πρώτο παιχνίδι στην Λευκορωσία να λήγει στο ισόπαλο 1-1. Σκόρερ για την “Μεγάλη Κυρία” στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Νίκος Φρούσος.

Στον επαναληπτικό του ΓΣΠ ένα τέρμα του Κωνσταντίνου Σαμάρα στο 71′ σφράγισε την πρόκριση για τους κυανόλευκους. Στον β’ προκριματικό περίμενε η τουρκική Trabzonspor με την συνέχεια να είναι γνωστή!

Εσύ ήξερες ότι Aberdeen, Austria και Dynamo Minsk είχαν έρθει ξανά στην Κύπρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending