fbpx

5 απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου!

Τέλειωσες το σχολείο. Απολαμβάνεις το πρώτο σου καλοκαίρι μακριά από τα βιβλία, κάνεις τα μπάνια σου στη θάλασσα, είσαι κάθε μέρα με τους φίλους σου και σκέφτεσαι πόσο ωραία είναι η φοιτητική ζωή που έρχεται!

Το ιδανικό σενάριο για κάθε νέο φοιτητή, σωστά; Έλα όμως που το νέο ξεκίνημα έχει τις δικές του απαιτήσεις και προκλήσεις! Προκλήσεις που πρέπει να σκεφτείς έτσι ώστε ο Σεπτέμβρης να σε βρει κατάλληλα προετοιμασμένο.

Όπως κατάλαβες, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου. Εμείς μαζέψαμε 5 από αυτά που είναι απαραίτητα και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι παρακάτω:

 

1
Να βρεις τόπο διαμονής!

Αν επιλέξεις να διαμένεις στην πόλη που θα σπουδάζεις, η προτεραιότητα σου είναι μια: Να βρεις διαμέρισμα!

Όταν λέμε να βρεις διαμέρισμα εννοούμε στην ιδανική για ‘σένα τοποθεσία, αλλά και τιμή. Άρα πρέπει να κινηθείς γρήγορα! Το θες κοντά στο πανεπιστήμιο ή πιο μακριά και πόσα λεφτά θέλεις να ξοδέψεις για το ενοίκιο είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πρέπει να σκεφτείς!

Επίσης είναι καλό να βρεις και να δημιουργήσεις ένα χώρο που θα σε εμπνέει, γιατί εκεί θα ζήσεις για τα επόμενα 3-4 χρόνια! Οπόταν έχεις να επιλέξεις τα έπιπλα, το γραφείο σου, τα είδη κουζίνας και μπάνιου και ότι άλλο θεωρείς πως θα χρειαστείς για το νέο σου ξεκίνημα!

Μάθε περισσότερα για τα σπουδαστικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου και προετοιμάσου κατάλληλα για να απολαύσεις τη φοιτητική σου ζωή!

2
Να μάθεις την πόλη!

Έστω ότι βρήκες διαμέρισμα εκεί και όπως το ήθελες. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις λίγο την πόλη και την περιοχή που θα ζεις. Ποια είναι τα στέκια ενός φοιτητή, πόσο κοντά είναι οι υπεραγορές, τα φαρμακεία, το περίπτερο και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείς κατά την διάρκεια της φοίτησής σου.

Είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς σε ικανοποιητικό βαθμό στην πόλη πριν ξεκινήσεις το πανεπιστήμιο! Μην αρχίσει η χρονιά κι εσύ χάνεσαι ακόμα στους δρόμους!

3
Να μάθεις να μαγειρεύεις!

Ακούγεται αστείο, όμως είναι πέρα για πέρα σημαντικό! Αν ετοιμάζεσαι να σπουδάσεις και βασίζεσαι μόνο στα τάπερ της μαμάς, άντε και σε κανένα βραστό αυγό δικής σου έμπνευσης ή κανένα σουβλάκι απ’ έξω, τότε άσ’ τα να πάνε!

Θα ζεις μακριά από την οικογένεια σου άρα πρέπει να μάθεις να φροντίζεις και τον εαυτό σου! Άρχισε να ρωτάς πώς φτιάχνονται μερικά βασικά φαγητά. Μαθαίνοντας να μαγειρεύεις, έστω κάποιες μέρες τις βδομάδας, θα εξοικονομείς και χρήματα.

4
Να γνωρίσεις μελλοντικούς συμφοιτητές σου!

Αφού βολευτείς, καλό θα ήταν να γίνεις μέλος του community όσο πιο γρήγορα γίνεται! Το πανεπιστήμιο και η φοίτηση σου είναι πολύ πιο όμορφα όταν είσαι μέλος μιας παρέας.

Και ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι να περνάς την ώρα σου μαζί τους; Μα φυσικά οι συμφοιτητές σου! Εκείνοι που θα έχετε τα ίδια μαθήματα, εκείνοι που θα μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς περνάς με το διάβασμα, εκείνοι που θα μπορείς να γελάσεις μαζί τους για εκείνη την εξυπνάδα που πέταξε ο καθηγητής!

Αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που θα σου δοθεί για να γνωρίσεις τους συμφοιτητές σου, μέρες ενημέρωσης, πάρτι καλωσορίσματος κτλ., και άρχισε να δημιουργείς φιλίες.

5
Να επιλέξεις το κατάλληλο δάνειο!

Το οικονομικό είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο στις σπουδές σου, αφού για να τα βγάλεις πέρα, χρειάζεσαι λεφτά! Ενοίκιο, λογαριασμοί, βιβλία, γραφική ύλη και εξόδοι θα στοιχίζουν αρκετά!

Μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα σπουδαστικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου! Με τα δάνεια αυτά, καλύπτεις τα δίδακτρα (αν υπάρχουν), τα μεταφορικά σου, το χαρτζιλίκι αλλά και ότι άλλο χρειάζεσαι (βιβλία, μελέτες, ξέρεις εσύ!).

Ταυτόχρονα, έχεις τη δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι και 15 χρόνια από την μέρα που άνοιξε το δάνειο ενώ η πληρωμή του μπορεί να γίνει ή με μηνιαίες δόσεις ή και με άλλες ευκολίες. Άσε που σου δίνει και κίνητρο να αριστεύσεις!

Σε περίπτωση που το τέλος της χρονιάς σε βρει αριστούχο, τότε η τιμολόγηση του δανείου μειώνεται κατά 0,25% για ένα χρόνο! Αν πάλι αποφοιτήσεις αριστούχος, η μειωμένη τιμολόγηση θα συνεχίσει για όσο διαρκεί το δάνειο!

Μάθε περισσότερα για τα σπουδαστικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου και προετοιμάσου κατάλληλα για να απολαύσεις τη φοιτητική σου ζωή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending