fbpx

5+1 προπονητές που δεν έμειναν πολύ στην Κύπρο!

Δεν υπάρχει πιο περίεργο πόστο στο ποδόσφαιρο από αυτό του προπονητή. Την μια είσαι προπονηταράς, καθηγητής, μάγκας και την επόμενη είσαι αχάπαρος, άσχετος, κακός προπονητής.

Και επειδή είναι ο πιο εύκολος να αντικατασταθεί σε μια ομάδα όταν κάτι δεν πάει καλά συνηθίσαμε όταν μιλάμε για προπονητές να αναφερόμαστε σε φράσεις όπως “αποδιοπομπαίος τράγος“, “ηλεκτρική καρέκλα” και τόσα άλλα κλισέ.

Ειδικά στην Κύπρο οι αλλαγές προπονητών είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Υπήρξαν περιπτώσεις που ομάδες άλλαξαν ακόμα και 3-4 προπονητές σε μια σεζόν. Υπήρξαν βέβαια και μερικοί που έκατσαν στο νησί μας παρά μόνο μερικούς μήνες!

Μαζέψαμε 5+1 προπονητές, λοιπόν, που έμειναν στην Κύπρο για πολύ λίγο και σου τους παρουσιάζουμε πιο κάτω:

 

1
Γιάννης Μαντζουράκης 

Ξεχωριστή περίπτωση προπονητή και ένας από τους πιο επιτυχημένους Ελλαδίτες όλων των εποχών. Ο “Μάντζο” δεν είναι άγνωστος στο κυπριακό κοινό αφού προπόνησε κατά σειρά τον ΑΠΟΠ Πάφου, τον Πεζοπορικό και τον ΑΠΟΕΛ πριν έρθει τον Δεκέμβριο του 2001 στην Ανόρθωση.

Στην Κυρία όμως έκατσε μόλις ένα μήνα, αποχωρώντας με το ξεκίνημα του 2002 λόγω οικονομικών διαφορών και χωρίς να προλάβει να κάτσει σε επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας.

2
Ernst Middendorp

Άλλος ένας προπονητής της βαρωσιώτικης ομάδας που δεν έμεινε πολύ στην Κύπρο. Ο Γερμανός προπονητής ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου 2009 από τους κυανόλευκους έχοντας το βαρύ φορτίο να αναπληρώσει ουσιαστικά τον Temur Ketsbaia.

Ο εξευτελιστικός αποκλεισμός όμως από το Europa League από την Petrovac Μαυροβουνίου οδήγησε στην αποδέσμευση του στις 24 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.

3
Didier Olle – Nicolle

Ο Γάλλος ανέλαβε τον Απόλλωνα σε μια περίεργη περίοδο της ιστορίας του. Οικονομικά προβλήματα βασάνιζαν τους Λεμεσιανούς το 2011 ενώ αγωνιστικά οι γαλάζιοι ήταν σε περίοδο αναδιοργάνωσης.

Ο Nicolle ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του τον Ιούλιο του 2011. Αποχώρησε στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου και αφού το ξεκίνημα του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα ήταν μέτριο φέρνοντας και σχετική μουρμούρα προς το πρόσωπο του Γάλλου τεχνικού.

4
Paulo Sergio

Όπως και στην περίπτωση του Middendorp, ο Πορτογάλος είχε το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσει τον πιο πετυχημένο προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Ivan Jovanovic. O Sergio ομως κάθε άλλο όμως παρά βοήθησε τον εαυτό του αφού έμεινε μόλις 5 μήνες στους γαλαζοκίτρινους.

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του στις 20 Μαΐου 2013, οι Λευκωσιάτες αποκλείστηκαν στην Ευρώπη από την Maribor και ο Πορτογάλος μάζεψε τα βλέματα όλης της Ευρώπης με την χειρονομία του στον επαναληπτικό.

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα, ο Paulo Sergio Bento Brito αποδεσμεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013.

5
Miguel Angel Lotina

Τον Ισπανό προπονητή δεν τον ξέχασε κανένας στην Ομόνοια. Όχι τόσο για τις επιδόσεις του σαν προπονητής αλλά επειδή δημιούργησε αρνητικό ρεκόρ παραμονής στον πάγκο της ομάδας!

Ο Lotina ήρθε στην Κύπρο για να αντικαταστήσει τον Savevski στον πάγκο του τριφυλλιού.

Ανακοινώθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2014 για να αποδεσμευτεί στις 7 Φεβρουαρίου. Έτσι, έμεινε στην Κύπρο για μόλις 36 μέρες κοουτσάροντας την Ομόνοια σε 5 παιχνίδια.

6
Domingos Paciencia

Ούτε ο Domingos Paciencia κατάφερε να μάθει καλά – καλά το νησί μας αφού έμεινε μόλις για 3 μήνες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. 

Ανέλαβε καθήκοντα στις 21 Μαΐου 2015 κοουτσάροντας τους Λευκωσιάτες στα προκριματικά του Champions League. Ο αποκλεισμός όμως από την Astana σε συνδυασμό με τις πολύ μέτριες εμφανίσεις του έδειξαν την πόρτα εξόδου στις 28 Αυγούστου.

Τον αντικατέστησε ο Ketsbaia, σε μια κίνηση της διοίκησης Πετρίδη που προκάλεσε πολλά σχόλια.

Ήξερες πως αυτοί οι προπονητές δεν έμειναν πολύ καιρό στο νησί μας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending