fbpx

Coventry University: Ερευνητές δημιούργησαν mobile app για χαλάρωση & μείωση του άγχους!

Μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα και tablets για την χαλάρωση έχει δημιουργηθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Coventry, η οποία έχει μεταδοθεί από το Βρετανικό Κανάλι 4 (Channel 4).

Χιλιάδες άνθρωποι ήδη επωφελούνται από την εφαρμογή αυτή, η οποία ονομάζεται “Soar App”, που στόχο έχει την μείωση άγχους και πίεσης του αίματος, καθώς επίσης βοηθά στη χαλάρωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο Apple App Store και στο Google Play και λειτουργεί με βάσει τις ειδικές γνώσεις των Dr Gail Steptoe-Warren και Dr Nigel Wilson – ανώτερων λεκτόρων του τμήματος “Health and Life Sciences”.

Το Soar: Tree of Life είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην εξερεύνηση και βοηθά τους χρήστες του να τοποθετούν χρώματα και μουσική σε ένα τοπίου του «Νησιού του Παραδείσου». Οι χρήστες καθοδηγούν ένα πουλί στο νησί, μαζεύονται κι άλλα πουλιά, φτιάχνοντας τα χρώματα και το φως του ήλιου και δημιουργώντας μουσική.

Το παιχνίδι Soar: Tree of Life δημιουργήθηκε για να αφήνει όσους παίζουν με αυτό να νιώθουν ηρεμία, ξεκούραση και να βιώνουν ένα αίσθημα ανανέωσης.

Οι κατασκευαστές του eLearning Studios του πανεπιστημίου ασχολούνταν με την ανάπτυξη μιας σειράς παιχνιδιών που θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους σε υπαλλήλους στον χώρο εργασίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, τους έγινε ξεκάθαρο πως ένα τέτοιο παιχνίδι που στοχεύει στη μείωση τους στρες θα ήταν ευεργετικό για το ευρύτερο κοινό, αποφασίζοντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν την εφαρμογή Soar.

manslife.gr

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε κατόπιν λεπτομερούς μελέτης της υφιστάμενης βιβλιογραφίας, ερευνητικών άρθρων και ακαδημαϊκών περιοδικών, της χρήσης βιντεοπαιχνιδιών ως τεχνική μείωσης του στρες, μελετών για παιχνίδια που παράγουν κύματα Άλφα (Alpha waves) που βοηθούν στην χαλάρωση, καθώς και κατόπιν καθοδήγησης από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Coventry στην διαχείριση του άγχους Ήδη, περισσότερα από 3,400 άτομα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, η οποία προωθείται από την εκδοτική εταιρεία All 4 Games του Channel 4.

Όσο για τα οφέλη προς την υγεία που κάνουν το παιχνίδι να ξεχωρίζει, αποφέρει άμεσες χαλαρωτικές επιδράσεις, μειώνει την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας!

Για ακόμη μια φορά το Coventry University καινοτομεί, προσφέροντας ένα ενδιαφέρον και πολύτιμο εργαλείο στο κοινωνικό σύνολο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προγράμματα σπουδών του Coventry University, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Educational Services, στο 22780250.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending