fbpx

Ο συγκλονιστικότερος τελικός Μουντιάλ και το τέρμα που συζητείται μέχρι σήμερα!

Ο τελικός του Μουντιάλ του 1966 έχει μείνει στην ιστορία για περισσότερους από 1 λόγους!

Ήταν η πρώτη φορά που η διοργάνωση διεξαγόταν στην Αγγλία όπως και η πρώτη (και μοναδική) κατάκτηση των “τριών λιονταριών”. Ήταν επίσης, ένας από τους πιο δραματικούς τελικούς της πιο μεγάλης διοργάνωσης στον κόσμο αφού οι Άγγλοι γύρισαν το παιχνίδι πριν ισοφαριστούν στο τελευταίο λεπτό και οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, το τρίτο τέρμα της Αγγλίας από τον Geoff Hurst, το 3ο στον αγώνα, που αμφισβητείται μέχρι και σήμερα αν πέρασε ή όχι την γραμμή, έκρινε τον τελικό που τελικά έληξε 4-2 υπέρ των Άγγλων.

Το χατ – τρικ του Hurst στον τελικό είναι το μοναδικό χατ-τρικ που επιτεύχθηκε σε τελικό Μουντιάλ αλλά αυτό που έμεινε κυριολεκτικά αθάνατο είναι το τρίτο τέρμα των Άγγλων.

Ακόμα και σήμερα, 51 χρόνια αργότερα, συζητείται όσο πολύ λίγα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πέρασε ή όχι την γραμμή; 

Οι Άγγλοι με την βοήθεια της τεχνολογίας ισχυρίζονται πως ναι, οι Γερμανοί πάλι, βάσει δικών τους μελετών, όχι. Όσο για τους ουδέτερους απλά συμμετέχουν σε μια συζήτηση που μάλλον δεν έχει τέλος. Είτε έγχρωμο το δει κάποιος το στιγμιότυπο, είτε μαυρόασπρο κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος αν ήταν γκολ ή όχι!

Μπορεί οι Εγγλέζοι να θυμούνται μέχρι σήμερα την 30η Ιουλίου 1966 και να την τιμούν περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου αλλά μάλλον η κουβέντα για το αν ήταν τέρμα ή όχι το 3ο των Άγγλων θα παραμείνει ένα από τα μεγάλα μυστήρια του αθλητισμού!

Εσύ τι νομίζεις; Πέρασε ή όχι την γραμμή η μπάλα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending