fbpx

Rio Mavuba: Ο ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στη θάλασσα!

Η ζωή για τον Rio Mavuba δεν ήταν ποτέ εύκολη! Μπορεί σήμερα, στα 33 του, να δικαιούται να λέει πως έφτιαξε την ζωή του αλλά οι δυσκολίες ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.

Οι γονείς του έφυγαν από την Αγκόλα για να ξεφύγουν από τον εμφύλιο που μάστιζε την χώρα ενώ η μητέρα του ήταν έγκυος τον ποδοσφαιριστή. Ήθελαν, βλέπεις, να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και το παιδί που επρόκειτο να φέρουν στον κόσμο.

‘Ελα όμως που το βλαστάρι τους γεννήθηκε στο πλοίο, στον Ατλαντικό,  με τον πατέρα του να του δίνει το όνομα “Rio” (ποταμός). Το διαβατήριο του Rio γράφει “Τόπος γέννησης: Μέσα στη θάλασσα“. Κάπως έτσι, οι Muvaba κατέληξαν στην Γαλλία όπου τους δόθηκε καταφύγιο σαν πολιτικοί πρόσφυγες.

Τα βάσανα του μελλοντικού ποδοσφαιριστή όμως δεν είχαν τελειώσει. Όταν ήταν μόλις 2 χρονών έχασε την μητέρα του και στα 14 του έχασε τον πατέρα του. Έτσι, άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο για να ξεπεράσει την θλίψη του.

riomavuba.fr

Η Bordeaux ήταν η πρώτη ομάδα που αναγνώρισε το ταλέντο του προσφέροντας του συμβόλαιο στα 18 του.

Γρήγορα αναγνωρίστηκε σαν ένα αυθεντικό ταλέντο και αφού επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική Γαλλίας πήρε και την πρώτη του συμμετοχή με τους τρικολόρ το 2004, μόλις στα 20 του χρόνια.

Δεν ξέχασε όμως τον τόπο καταγωγής του δημιουργώντας ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθήσει 31 παιδιά από ένα ορφανοτροφείο στο Κογκό.

getfootballnewsfrance.com

Ήταν όλοι από την γειτονιά του πατέρα του! Το συγκλονιστικότερο ήταν ότι το ορφανοτροφείο ήταν χτισμένο εκεί που ζούσε ο πατέρας του!

Είναι αμέτρητες οι ιστορίες που γεννά το ποδόσφαιρο και απίστευτα όσα κρύβονται πίσω από τους πρωταγωνιστές του! Εσύ ήξερες την ιστορία του Mavuba; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending