fbpx

Όταν κάνεις μπάνιο καις τις ίδιες θερμίδες με μισή ώρα τρέξιμο!

Έπαθες σοκ όταν διάβασες τον τίτλο; Και όμως! Ο Dr Steve Faulkner, ερευνητής στο Loughborough University, είπε ότι ένα πολύ ζεστό μπάνιο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με την γυμναστική!

Δες αναλυτικά όσα είπε μέσα από την έρευνά του: 

Εξήγησε στο The Conversation ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε πως η “παθητική ζέστη” μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Συγκεκριμένα ανακάλυψαν με την ομάδα του ποιες είναι οι συνέπειες του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα ζεστό μπάνιο, αλλά και πώς αλλάζει ο αριθμός των θερμίδων που χάνεις.

Freepik.com

Στην έρευνα τους συμπεριέλαβαν 14 άτομα, τα οποία απόλαυσαν μια ώρα μπάνιο στους 40°C, αλλά έκαναν και μια ώρα ποδήλατο! Στο τέλος έγινε σύγκριση ως προς το πόσες θερμίδες έχασαν μετά από το μπάνιο και το ποδήλατο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που θα περίμενες: ότι με το ποδήλατο καις περισσότερες θερμίδες! Αυτό που δεν περίμενες να σου πω όμως είναι ότι κάνοντας μια ώρα ζεστό μπάνιο, χάνεις τις ίδιες θερμίδες που θα έχανες αν πήγαινες μισή ώρα περπάτημα.

Freepik.com

Επίσης οι έρευνες έδειξαν ότι το μέγιστο επίπεδο σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό ήταν περίπου 10% χαμηλότερο από τους συμμετέχοντες όταν έκαναν ζεστό μπάνιο σε σύγκριση με το όταν έκαναν γυμναστική.

Τι;;; Κι όμως αυτά είναι τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας! Γι’ αυτό μην το σκέφτεσαι!

Πηγή: Harper’s Bazaar

Βγάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και πήγαινε να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending