fbpx

Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις του σώματος για να κοιμάσαι καλύτερα!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον ύπνο! Μέσα σε αυτούς, είμαι και εγώ!

Μια κακή στάση ύπνου όμως, έχει την ικανότητα να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό μεταγενέστερα.

Καταρχάς, προκαλεί διαταραχή την ώρα του ύπνου με αποτέλεσμα την κακή διάθεση αργότερα και την έλλειψη ενέργειας.  Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι επίμονοι πόνοι στο σώμα.

Έτσι για να μην υποφέρεις την επόμενη μέρα από πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα, δώσε βάση στα πιο κάτω:

1
Πλαϊνή στάση

Σύμφωνα με του ειδικούς η καλύτερη στάση του σώματος είναι στο πλάι. Δεν παίζει πολύ ρόλο αν κάποιος προτιμά την αριστερή ή δεξιά πλευρά (εκτός και αν μιλούμε για έγκυο), αν και είναι προτιμότερη η αριστερή.

Η στάση αυτή υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη και το λαιμό. Έτσι, ενώ ξεκουράζεσαι παράλληλα, προλαμβάνονται μακροχρόνιοι τραυματισμοί και πόνοι.

Επίσης, αυτή η στάση εμποδίζει το ροχαλητό. Για να είναι όμως σωστή προτίμησε σχετικά λεπτό αλλά σκληρό μαξιλάρι, που θα γεμίζει το κενό από πάνω από τον ώμο σου.

Tip: Οι ειδικοί προτείνουν αυτή τη στάση σε όσους έχουν προβλήματα με το στομάχι τους, επειδή αφήνει το γαστρικό υγρό σε μια θέση.

2
Ανάσκελα

Για εσένα που κοιμάσαι ανάσκελα να σου πω ότι είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη στάση ύπνου μετά την πλαϊνή.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι να βάλεις ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Σκοπός του είναι να κρατά ευθεία τη σπονδυλική στήλη για καλύτερη υποστήριξη.

Αν είσαι άτομο που ροχαλίζει, μην προτιμήσεις αυτή τη στάση ύπνου, γιατί το πιο πιθανόν είναι να ξεσηκώσεις τη… γειτονιά.

Tip: Οι ειδικοί συστήνουν αυτή την στάση ύπνου σε άτομα που υποφέρουν από πόνους στη μέση.

3
Εμβρυακή στάση

Η εμβρυακή στάση δεν είναι και τόσο καλή, αλλά συστήνεται από άλλες χειρότερες (θα δεις πιο κάτω).

Αν κοιμάσαι έτσι, να ξέρεις ότι ο ύπνος σου είναι ήρεμος και σίγουρα δεν ροχαλίζεις. Όμως, να είσαι σίγουρος ότι την επόμενη μέρα θα είσαι λίγο πιασμένος.

Επίσης κάνε το όπως την πλαϊνή στάση: χρησιμοποίησε λεπτό και σκληρό μαξιλάρι για τον αυχένα για να κρατάς παράλληλα, σε ευθεία γραμμή, τον αυχένα. Έτσι θα μπορείς να κοιμάσαι ήρεμος, χωρίς πιασίματα.

Tip: Για να αποφύγεις το πιάσιμο της επόμενης μέρας, οι ειδικοί συστήνουν να τοποθετήσεις ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου ώστε να κρατά τη λεκάνη σε ευθεία γραμμή.

Bonus: Μπρούμυτα (ΜΗΝ την επιλέξεις)

Φίλε και φιλενάδα μου, αν προτιμάς αυτή τη στάση σώματος, να ξέρεις ότι είσαι υπναράς – οι ειδικοί το λένε όχι εμείς!

Η συγκεκριμένη στάση είναι η χειρότερη στάση που μπορείς να επιλέξεις. Αρχικά, θα γεμίσει σημάδια το πρόσωπο από το μαξιλάρι.

Δεύτερον, την επομένη θα έχεις πόνους στον αυχένα, στη μέση και στο στήθος. Όμως σίγουρα οι γείτονες θα κοιμηθούν σε ησυχία αφού δεν θα ροχαλίζεις.

Tip: Για να κάνεις τη στάση πιο ξεκούραστη, χρησιμοποίησε ένα λεπτό μαξιλάρι για το κεφάλι και τοποθέτησε ακόμα ένα στο ύψος της λεκάνης σου, για να κρατήσει τη μέση και τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία γραμμή.

Πώς προτιμάς να κοιμάσαι εσύ; Ψήφισε πιο κάτω: 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending