fbpx

Όσα μας είπε ο Κυριάκος για την εξέλιξη της καριέρας του με το μεταπτυχιακό του στο CIIM!

Αρκετοί θεωρούν πως η απόκτηση ενός μόνο πτυχίου είναι ικανοποιητική. Άλλοι θεωρούν πως ένα  γενικού θέματος μεταπτυχιακό, θα τους χαρίσει την ονειρική δουλειά. Όμως, στον τομέα των Οικονομικών και της Λογιστικής, είναι απαιτούμενα και τα πιστοποιητικά ACCA ή ACA ώστε να αποκτήσουν μια καλή θέση εργασίας.

Ο Κυριάκος Χριστουδούλου είναι ένα παράδειγμα φοιτητή μεταπτυχιακού, 31 ετών με καταγωγή από τη Λευκωσία. Ακόμη και με την απόκτηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών στον τομέα του, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις και το βιογραφικό του, σπουδάζοντας MSc Financial Services στο CIIM – Cyprus International Institute of Management.

Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο, BSc Accounting and Finance στο Lancaster University το 2009. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το 2012 το Professional Qualification – ACA – Associate Chartered Accountant (training με τη Deloitte Cyprus). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, εργάζεται στην USB Bank PLC ως Λειτουργός Στρατηγικού Προγραμματισμού.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε πιο κάτω για την επιλογή του μεταπτυχιακού του στο CIIM:

 

Γεια σου Κυριάκο. Αρχικά μπορείς να μας εξηγήσεις τους λόγους που επέλεξες τη σπουδή MSc Financial Services και γιατί ειδικά στο CIIM – Cyprus International Institute of Management;

Σε μία προσπάθεια εμβάθυνσης των γνώσεων μου στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στην επιλογή του MSc Financial Services.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού, έπαιξε η διεθνής αναγνώριση του CIIM, αλλά και το γεγονός ότι το πρόγραμμα παραδίδεται σε μεγάλο βαθμό από ακαδημαϊκούς με εκτενή εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα.

Πόσο σε βοήθησε η πρακτική εμπλοκή και εφαρμογή των γνώσεων σου κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού σου προγράμματος;

Παρόλο που μέχρι στιγμής έχω παρακολουθήσει λιγότερο από τα μισά μαθήματα του μεταπτυχιακού, πολλές από τις γνώσεις έχουν είδη φανεί χρήσιμες στην επαγγελματική μου ζωή.

Επίσης, το πρόγραμμα μου έδωσε και την ευκαιρία συμμετοχής στο CFA Institute Research Challenge Global Competition 2017, από το οποίο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες για τον τρόπο που δουλεύουν επαγγελματίες αναλυτές στην αποτίμηση δημόσιων εταιρειών. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος και για τη νίκη μας στο διαγωνισμό της Κύπρου, όπου βγήκαμε πρώτοι και την εκπροσωπήσαμε στο διεθνή διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη “Νίκη CIIM στο CFA Institute Research Challenge” υπάρχουν στο σχετικό άρθρο του InBusiness.

Ποιες είναι οι πιο αξιόλογες δεξιότητες και γνώσεις που ανέπτυξες και απέκτησες κατά τη διάρκεια του MSc Financial Services στο CIIM; Θεωρείς πως εμπλουτίστηκαν σημαντικά όσα ήξερες ήδη στον τομέα των Χρηματοοικονομικών;

Μέχρι στιγμής, οι πιο αξιόλογες δεξιότητες που αποκόμισα αφορούν την αξιολόγηση και αποτίμηση εταιρειών και την κατανόηση του τρόπου συμπεριφοράς της αγοράς στις καθημερινές πληροφορίες.

Το πρόγραμμα μου έχει επίσης δώσει εξειδικευμένες γνώσεις σε μηχανισμούς επάλειψης/μείωσης του ρίσκου σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Σημαντικές για εμένα είναι επίσης οι διασυνδέσεις που δημιουργούνται μέσα από τη φοίτηση στο CIIM, τόσο με τους άλλους συμμετέχοντες, αλλά και με τους επαγγελματίες του κλάδου που διδάσκουν πολλά από τα μαθήματα.

Από ένα σημείο και μετά, θεωρώ πιο χρήσιμες τις εμπειρίες που μπορεί να μοιραστεί κάποιος με άλλους ανθρώπους, παρά την θεωρητική/ακαδημαϊκή ύλη.

Πόσο σημαντικός θεωρείς πως είναι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών ώστε να αξιοποιήσεις καλύτερα τη θέση εργασίας σου στον τομέα των Χρηματοοικονομικών (και όχι μόνο) στην Κύπρο; Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς στο μέλλον;

Μιας και έχω μια θέση εργασίας στο συγκεκριμένο τομέα, αναμένω πως ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών και οι εξειδικευμένες γνώσεις που μεταδίδει, θα με βοηθήσουν στη μετέπειτα ανέλιξη μου.

Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, νιώθω πως μπορώ πλέον να αξιολογώ καταστάσεις στο Χρηματοοικονομικό τομέα με μία πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη, παρά την απλή οπτική γωνία του «Λογιστή», που μπορεί να είχα μέχρι πρόσφατα.

Τέλος, ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσες για να συμβουλεύσεις όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη Διοίκηση στον τομέα των Χρηματοοικονομικών; Τι έχει να κερδίσει και γιατί να επιλέξει το CIIM όπως έκανες εσύ;

Καταρχάς, θα αποκτήσει εμπειρίες και καθοδήγηση από κάποιους από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα.

Επίσης, πολλά από τα μαθήματα αξιολογούνται εν μέρει μέσα από «Real life case studies» με αποτέλεσμα να αποκτηθεί μια πιο πρακτική αντίληψη.

Επικρατεί ένα υψηλό επίπεδο των εμπλεκομένων, από τους οποίους μπορεί ο καθένας να αποκομίσει νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Τέλος, θα έχει ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, που μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως των επαγγελματικών αναγκών του κάθε συμμετέχοντα. Μπορεί να έχει την επιλογή ενός πιο χαλαρού προγράμματος π.χ. σε περιόδους αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Eυχαριστούμε τον Κυριάκο για όσα μας είπε και ελπίζουμε να πετύχει κάθε στόχο του στο μέλλον!

Θες να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα MSc Financial Services και όλες τις προοπτικές σπουδάζοντάς στο CIIM; Μάθε περισσότερα εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending