fbpx

Τραγούδια που αναφέρουν το ποδόσφαιρο και ίσως δεν τα ξέρεις!

Υπάρχουν πολλών ειδών τραγούδια. Αυτά που θα τα ακούσεις για να διασκεδάσεις, αυτά που σε συγκινούν, σε προβληματίζουν, αυτά που είναι συνδεδεμένα με τις καλύτερες ή τις χειρότερες σου αναμνήσεις.

Υπάρχουν όμως και τα τραγούδια εκείνα που συνδέονται με το ποδόσφαιρο έστω και καθαρά στιχουργικά. Και μπορεί οι ποδοσφαιρικοί ύμνοι (We are the champions, κάποιος;) να είναι το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό, υπάρχουν όμως και άλλα τραγούδια που μιλούν ή απλά αναφέρουν το ποδόσφαιρο.

Εμείς βρήκαμε 5 από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι (και αν ξέρεις και εσύ κάποιο άλλο πες μας το με comment πιο κάτω):

1
Τούλα υποκριτούλα

Ο απόλυτος τραγουδιστής του καλοκαιριού, Κώστας Μπίγαλης, έχει παει στο Χαριλάου να δει προφανώς τον Άρη Θεσσαλονίκης. Εκεί συνάντησε την Τούλα που ήξερε πως ο ήρωας μας θα είναι στο γήπεδο και πήγε για να τον ξελογιάσει!

Ποδοσφαιροτράγουδο κι ας μην του φαίνεται αλλά και ένα μάθημα γυναικείας πονηριάς!

2
Νο pain, no gain

Αν και οι στίχοι δεν μιλούν ξεκάθαρα για ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που συνδέουν την κομματάρα των Scorpions με την στρογγυλή θεά (λίγο ο τίτλος, λίγο κάποιοι στίχοι όπως ο “no time for losers“).

Όταν όμως δει λίγο και το videoclip η σύνδεση με το ποδόσφαιρο είναι άμεση!

3
Πότε Βούδας, πότε Κούδας

Οποιοσδήποτε Παοκτζής, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει τουλάχιστον ακούσει για τον Γιώργο Κούδα. Ο Μανώλης Ρασούλης όμως πήρε τον μύθο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία των μαυρόασπρων σε άλλο επίπεδο συνδέοντας τον με τον Βούδα.

Όπως μάλιστα σε παλαιότερη του συνέντευξη ο συνθέτης “Η ουσία του βουδισμού είναι να παίρνεις τη ζωή σαν παιχνίδι. Ο Βούδας από τη μια πλευρά το δίδασκε αυτό και ο Κούδας από την άλλη δίδασκε το ίδιο, αλλά στο ανθρώπινο επίπεδο: Πως το παιχνίδι είναι η ξανακατακτημένη παιδικότητα“.

Υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε εμείς;

4
Κάγκελα παντού

Ούτε ο Τζιμάκος έμεινε ανεπηρέαστος από την στρογγυλή θεά!

Στη συγκεκριμένη ροκιά βέβαια μάλλον καυτηριάζει (όπως μόνο αυτός ξέρει) την μανία των Ελλήνων (και) για το ποδόσφαιρο! “Βούλγαροι, χανούμισες, βαζέλες (τα παρατσούκλια των οπαδών του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού), όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες” τραγουδά ο ιδιόρυθμος ροκάς!

5
Γειά σου Ελλάδα

Το επίσημο τραγούδι για την πρώτη συμμετοχή της εθνικής Ελλάδας σε Μουντιάλ (1994) σε μουσική του δικού μας, Μάριου Τόκα!

Μόνο σε μια περίπτωση αναφέρεται το ποδόσφαιρο στους στίχους (“μοιάζει ο ήλιος με μια μπάλα που γυρνά“) που δεν παύει όμως να είναι ότι καλύτερο γράφτηκε για την εθνική Ελλάδας!

Ποιος Θεός δεν ζήλεψε τα θαυματά της;

Ήξερες πως αυτά τα τραγούδια μιλούν ή αναφέρουν το ποδόσφαιρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending