fbpx
No menu items!
More

    3 φορές που οι κυπριακές ομάδες αδικήθηκαν από τους διαιτητές στην Ευρώπη!

    Ανατρέχοντας λίγο στις ευρωπαϊκές πορείες των ομάδων μας στην Ευρώπη ήταν αρκετές οι φορές που οι ομάδες μας αντιμετωπίστηκαν σαν “μικρές” από τους διαιτητές. Τι εννοούμε;

    Πολύ απλά ότι σε σημαντικά σημεία παιχνιδιών τους οι διαιτητές με συγκεκριμένες αποφάσεις τους επέλεξαν να ευνοήσουν τον αντίπαλο μας.

    Με αφορμή την διαιτησία που είχε η ΑΕΛ στον επαναληπτικό με την Austria βρήκαμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη στερήθηκαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο από λάθη διαιτητών!

    Δες ποιες είναι παρακάτω:

     

    1
    ΑΕΛ – Austria Vienna

    Με βάση το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Αυστρία και την εικόνα του αγώνα η λεμεσιανή ομάδα μπορούσε να λέει πως ο στόχος για πρόκριση έναντι των Αυστριακών ήταν εφικτός.

    Και μπορεί οι Αυστριακοί να μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά η ΑΕΛ έδειχνε να ανεβαίνει όταν στο 26′ ο Καζακστανός διαιτητής Artyom Kuchin υπέδειξε πέναλτι για την Austria και κόκκινη κάρτα στον Airosa για ένα μαρκάρισμα ξεκάθαρα εκτός περιοχής.

    Με 10 παίχτες οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν, ισοφάρισαν το πέναλτι – γκολ της Austria αλλά δεν τα κατάφεραν. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν δεν δινόταν το πέναλτι στο 26’…

    2
    Ανόρθωση – Rangers

    Πάμε πίσω στο 2005. Η Ανόρθωση με την αύρα ακόμα που προκάλεσε η πρόκριση επι της Trabzonspor θα αντιμετώπιζε την Rangers για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

    Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο ΓΣΠ και η πεποίθηση όλων ότι οι Σκωτσέζοι δεν ήταν και κανένα μεγαθήριο επιβεβαιώθηκε με το ξεκίνημα του αγώνα. Έλα όμως που ο Βέλγος διαιτητής Frank De Bleeckere ανέχτηκε το πολύ δυνατό ως και σκληρό, σε κάποιες περιπτώσεις, παιχνίδι της Rangers;

    Η Κυρία διεκδίκησε 4 πέναλτι (με τα 2 τουλάχιστον να είναι καραμπινάτα) χωρίς να της δοθεί κανένα. Η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 1-2 τελικά με αποτέλεσμα η πρόκριση να χαθεί ουσιαστικά στο ΓΣΠ!

    3
    Ομόνοια – Dynamo Moscow

    Ακόμα θυμούνται οι οπαδοί της Ομόνοιας τον Ρουμάνο διαιτητή Alexandru Dan Tudor! Το 2014 το τριφύλλι βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ σε πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

    Στα πλαίσια των play off του Europa League κληρώθηκε με την πανίσχυρη Dynamo Moscow. Στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία οι πράσινοι απέσπασαν ισοπαλία 2-2, αποτέλεσμα που και με βάση της εικόνα των 2 ομάδων δικαιολογούσε την αισιοδοξία στους Λευκωσιάτες.

    Στον επαναληπτικό όμως του ΓΣΠ η Ομόνοια είδε τον Ρουμάνο να της ακυρώνει 2 πεντακάθαρα τέρματα (Fofana και Pote). Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η φάση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού!

    Το σκορ ήταν στο 1-1 και η πρόκριση θα πήγαινε στην Ομόνοια αν και η Dynamo πίεζε για 2ο τέρμα. Όταν μετά από μελέ και φάουλ πάνω στον Moreira ο Samba σημείωσε το 1-2 οι οπαδοί του τριφυλλιού ήταν έτοιμοι να εκραγούν και με το δίκιο τους!

    Εσύ θυμάσαι κάποιο άλλο παιχνίδι που ομάδα μας να αδικήθηκε από την διαιτησία στην Ευρώπη; 

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending