fbpx

5 μυστικά που δεν μας είπαν ποτέ οι αεροσυνοδοί όποτε ταξιδεύουμε!

Έχεις ταξιδέψει πρόσφατα με αεροπλάνο; Σου έχει τύχει να αναρωτηθείς τι περισσότερο γνωρίζουν οι τόσο ευγενικοί (τις περισσότερες φορές) αεροσυνοδοί για το τι είναι σωστό ή λάθος να κάνουμε κάθε φορά σε κάποια πτήση μας;

Εάν ναι, τότε διάβασε τα 5 μυστικά τους και θα σου λυθεί η απορία!

1
Πρέπει να ελέγχουμε πάντα για την ύπαρξη σωσιβίου πριν το αεροπλάνο απογειωθεί

Κάποιες φορές, ορισμένοι επιβάτες κλέβουν το σωσίβιο που βρίσκεται κάτω από τη θέση τους για να το πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο.

Γι’ αυτό κάθε φορά, πρέπει να έχουμε στο νου μας για λόγους ασφαλείας, να ελέγχουμε αν υπάρχει σωσίβιο κάτω από τη θέση μας ο καθένας.

Παράξενο; Κι όμως συμβαίνει!

2
Υπακοή στους κανόνες; Ούτε καν!

Παρόλο που το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, πολλoί πάνε στην τουαλέτα για να καπνίσουν μυστικά, όπου και εκεί υπάρχει το απαγορευτικό σήμα για το κάπνισμα.

Αν τύχει και καπνίσεις, πρέπει να φανείς ευγενικός και να βάλεις το αποτσίγαρο σου και τις στάχτες που άφησε πίσω του, στο σταχτοδοχείο της τουαλέτας.

Και μετά ξανά ευγενικός ώστε να πληρώσεις το πρόστιμο που θα σου υποβληθεί, αφού αν το βάλεις σε χαρτί και το πετάξεις, μπορεί να προκαλέσεις πυρκαγιά στο αεροπλάνο! Ήθελες τα και έπαθες τα!

3
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά αλλά…

Οι περισσότερες εταιρείες δεν πλένουν και τόσο συχνά κουβέρτες και μαξιλάρια και απλώς τα αναδιπλώνουν – οι δίσκοι τροφίμων που απλά καθαρίζονται. Κάνουν μια επιφανειακή εκκαθάριση γενικά.

Οι δίσκοι καθίσματος σκουπίζονται και τα χαλιά καθαρίζονται, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα πως δεν υπήρχε επιβάτης στο κάθισμα σου, που ξαφνικά ένιωθε άρρωστος. Χωρίς να θέλω να βάζω υποψίες.

Δικαιολογήστε τους παιδιά, και αυτοί είναι κουρασμένοι άνθρωποι

4
Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη πάντα ανοίγει;

Μάλλον όχι. Σε αυτή την περίπτωση είναι η ίδια ακριβώς πόρτα της τουαλέτας, η οποία ανοίγει και από την έξω πλευρά αφού οι αεροσυνοδοί έχουν τα δικά τους κλειδιά σε περίπτωση που ένας επιβάτης κλειδωθεί στην τουαλέτα.

Εκτός από αυτό, πολλά αεροσκάφη έχουν τον ίδιο μηχανισμό κλειδώματος θυρών κάτω από το σήμα “Απαγορεύεται το κάπνισμα” στην πόρτα της τουαλέτας.

Εάν σηκώσεις το πτερύγιο με την εικόνα του τσιγάρου και γυρίσεις το μπουλόνι, η πόρτα θα ανοίξει. Γι’ αυτό μην απελπιστείς αν σου τύχει κάτι τέτοιο. Λύσεις υπάρχουν.

5
Πιες νερό μόνο από την μπουκάλα

Σε έρευνα του περιοδικού Wall Street Journal που έγινε το 2002, αποδείχθηκε πως όντως υπάρχει πρόβλημα με το νερό των αεροσκαφών αφού είναι πολύ βρώμικο.

Ο αριθμός των βακτηριδίων σε δείγματα νερού από τις 14 δημοφιλέστερες αεροπορικές εταιρίες ήταν εκατοντάδες φορές πιο ψηλός από το καθιερωμένο.

Η σημερινή κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ, οπότε είναι καλύτερο να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό από μπουκάλες.

Μήπως έτυχε να ξέρεις κάποιο από τα πιο πάνω “μυστικά”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending