fbpx

5+1 buzzer beaters του Βασίλη Σπανούλη!

Είναι γνωστή, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται φανατικά με το μπάσκετ, η ατάκα του μεγάλου Michael Jordan για τα σουτ που έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο που στην τελική όμως ήταν και η αιτία για να πετύχει.

Στο μπάσκετ, εξάλλου, λέγεται πολύ σωστά πως τίποτα δεν τελειώνει αν δεν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που με ένα σουτ, ακόμα και απελπισίας, ένα ματς γύρισε τούμπα.

Αυτά τα σουτ πολλές φορές βγαίνουν από τα χέρια παιχτών – ηγετών και τέτοιος είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 buzzer beaters του 35χρονου γκάρντ και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι παρακάτω:

 

1
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 66-68

Η σειρά των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος το 2016 ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστική!

Στον δεύτερο τελικό και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κάνει break στην έδρα του Ολυμπιακού με το “καλησπέρα”, ο “Kill Bill” απάντησε ανάλογα! Με ένα απίστευτο τρίποντο στη λήξη ακριβώς του παιχνιδιού έκανε το 66-69 και το break στο break των πρασίνων!

2
Πανιώνιος – Ολυμπιακός 90-93

https://www.youtube.com/watch?v=7zhxXShD1CU

Οι μεγάλοι παίχτες φαίνονται στα μεγάλα ματς και τέτοιο ήταν αυτό του 2014 ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό!

Με το ματς να πηγαίνει σε 5λεπτη παράταση και με την πρόκριση στους τελικούς να κρίνεται κυριολεκτικά από ένα σουτ ο V-Span πήρε την κατάσταση στα χέρια του!

Με ένα τρίποντο – σήμα κατατεθέν του στην τελευταία επίθεση του αγώνα έκανε το 90-93 χαρίζοντας την νίκη και την πρόκριση στους ερυθρόλευκους!

3
Άρης – Ολυμπιακός 70-71

Σε ένα ντέρμπι από τα παλιά Άρης και Ολυμπιακός διεκδικούσαν την νίκη μέχρι τέλους πίσω στο 2011!

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο “Θεός” θα πάρει την νίκη ο γεννημένος στη Λάρισα γκάρντ έλυσε το γόρδιο δεσμό και έκανε το 70-71 με μαγικό τρίποντο!

4
CSKA Moscow – Ολυμπιακός 68-70

Στον ημιτελικό της Euroleague το 2015 ο Σπανούλης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ενώ έκανε κακό παιχνίδι, στα τελευταία 2 λεπτά με 4 σουτ (3 τρίποντα) και ένα μοναδικό one man show γύρισε σχεδόν μόνος του το ματς!

Ειδικά το τρίποντο με το οποίο έκανε το 66-69 ήταν χαρακτηριστική περίπτωση παίχτη που αναλαμβάνει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει!

5
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 81 – 82

Είπαμε και πριν πως η σειρά των τελικών του 2016 ήταν πέρα για πέρα συγκλονιστική. Αυτό αποδείχτηκε μέχρι το τελευταίο της δευτερόλεπτο αφού στον 4ο τελικό και μετά από 2 παρατάσεις τα πάντα ήταν ακόμα στην κόψη του ξυραφιού.

Και ενώ ένα τρίποντο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη έδειχνε πως ο Παναθηναϊκός θα ισοφαρίσει την σειρά που θα πήγαινε σε 5ο ματς, ο Βασίλης Σπανούλης με ακόμα ένα buzzer beater (όπως και στο 2ο τελικό) έκανε το 81-82 χαρίζοντας το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες!

6
Ελλάδα – Κροατία 81-78

Ο 35χρονος γκάρντ όμως υπηρέτησε πιστά και την Εθνική! Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές του στιγμές ήταν το τρίποντο με την λήξη του χρόνου σε ένα αγώνα με την Κροατία στο Eurobasket του 2007!

Τότε χάρισε την νίκη με 81-78, αποτέλεσμα που ουσιαστικά χάρισε στην “επίσημη αγαπημένη” την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά!

Ποια στιγμή με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη θυμάσαι περισσότερο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending