fbpx

5+1 Κύπριοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα και ίσως δεν τους ξέρεις!

Όταν η κουβέντα πάει σε Κύπριους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα όλοι θυμόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, τον Γιάννη Οκκά, τον Εγκωμίτη. Αν ρωτήσεις τους πιο παλιούς θα σου πουν για τον Παπουλλή, τον Βασιλείου, τον Πάκκο, τον Κύζα και τόσους άλλους.

Οι Κύπριοι όμως που πέρασαν από τα γήπεδα της Ελλάδας είναι πάρα πολλοί και στα σύγχρονα χρόνια αλλά και πιο παλιά. Εμείς μαζέψαμε 5+1 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και ίσως δεν τους ξέρεις.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Λιάσος Λουκά

Μέσος με αξιοσέβαστη καριέρα κυρίως σε Σαλαμίνα και ΑΕΛ, ο 37χρονος σήμερα Λουκά έζησε έστω και για λίγο την εμπειρία της συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα, ο προπονητής των ερυθρολεύκων σήμερα, φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ από τον Γεννάρη του 2004 μέχρι τον Γεννάρη του 2005 όταν και επέστρεψε στην Κύπρο για την ΑΕΛ.

Η παρουσία του πάντως σημαδεύτηκε από την αντικανονική του συμμετοχή στον αγώνα του δικέφαλου με την Maccabi Tel Aviv για τα προκριματικά του Champions League της περιόδου 2004-05. Ο Λιάσος είχε τιμωρηθεί στην προηγούμενη του συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης (στο Intertoto με την Νέα Σαλαμίνα το 2000).

Στον αγώνα της Τούμπας, ωστόσο, μπήκε ως αλλαγή με τον ΠΑΟΚ να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0.

2
Ηλίας Χαραλάμπους

Ο πρώην αριστερός μπακ έζησε για 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ πέρα από τις άλλες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε σε Κύπρο και εξωτερικό.

Από το 2005 μέχρι και το 2008 ο Ηλίας φορούσε την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος σε μια μεταβατική περίοδο για τους ασπρόμαυρους. Ο 37χρονος σήμερα, πρώην ποδοσφαιριστής παρ’ όλα αυτά δέθηκε με τον ΠΑΟΚ, όπως ο ίδιος δήλωσε πολλές φορές σε συνεντεύξεις του.

Το 2014 (Γεννάρης – Μάης) φόρεσε και την φανέλα του Λεβαδειακού. 

3
Μάριος Χριστοδούλου

Από τις κορυφαίες “εξαγωγές” μας στην Ελλάδα ήταν ο γεννημένος στην Αθήνα χαφ. Αφού ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΛ, την τετραετία 1995 – 1999 φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Μετά τον “Γηραιό” ο Χριστοδούλου έπαιξε άλλα 3 χρόνια στον Άρη (1999 -2002) ενώ μετά από μια σύντομη επιστροφή στην ΑΕΛ, έπαιξε για λίγο στην Ελλάδα και τον Ακράτητο.

4
Αλέξης Γαρμπόζης

Ο χαφ από την Λεμεσό αγωνίστηκε για μια περίπου τριετία στα ελληνικά γήπεδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΛ πριν μετακομίσει τον Γεννάρη του 2004 στον ΠΑΟΚ. Στον δικέφαλο δεν έπιασε όμως με αποτέλεσμα τον Γεννάρη του 2005 να φύγει για την Ξάνθη.

Στους “Ακρίτες” ο Γαρμπόζης έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2007 που επέστρεψε στην Κύπρο για τον Απόλλωνα. Πρόλαβε όμως σε αυτά τα 2, 5 ουσιαστικά χρόνια στην Ξάνθη να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κυρίως για τον χαρακτήρα του.

5
Σίμος Κρασάς

Και ο πρώην αριστερός χαφ πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα φορώντας τις φανέλες 3 ομάδων. Η πρώτη του γνωριμία με το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 2004 όταν και φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ Αθηνών.

Παρέμεινε για μια διετία στους κιτρινόμαυρους σε μια περίοδο που η ΑΕΚ επιχειρούσε ένα restart με πολλά οικονομικά προβλήματα να την βασανίζουν. Ο Κρασάς ωστόσο κατάφερε να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον δικέφαλο της Αθήνας.

Τον Γεννάρη του 2006 δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στους Πόντιους όμως δεν “έπιασε” με αποτέλεσμα τον Γεννάρη του 2007 να επιστρέψει στην Κύπρο και την ΑΕΛ από όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

6
Τάσος Κωνσταντίνου

Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ΑΕΚ Αθηνών είναι ο Τάσος. Έτσι, με το μικρό του, τον ήξεραν και τον ξέρουν ακόμα στην Ελλάδα με τον Κύπριο δεξιό εξτρέμ να ξεκινά την καριέρα του από την ΕΠΑ.

Το 1972 πήρε μεταγραφή στους κιτρινόμαυρους στους οποίους παρέμεινε μέχρι και το 1980. Πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα (1978, 1979) και ένα κύπελλο (1978) ενώ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία του δικέφαλου μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA το 1977.

Το τελευταίο εξάμηνο της σεζόν 1980 – 81 αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών όπου και τέλειωσε την καριέρα του.

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending