fbpx

Ρωτήσαμε 10 Κύπριους για το τι συμβολίζει το πιο ιδιαίτερο tattoo τους!

Τα τατουάζ (ή στα ελληνικά “δερματοστιξία”) αποτελούν για πολλούς άνθρωπους ένα τεράστιο δίλημμα.

Συν του ότι αν επιλέξεις να το κάνεις, θα ακούσεις απο τον περίγυρο σου την φράση “σκέφτου το καλά γιατί εν φεύκει“.

Πολλοί όμως, λίγο πιο θαρραλέοι από εμάς (που αρκεστήκαμε στο “άλλη φορά θωρώ τι εν να κάμω”), μας μίλησαν και μας εξήγησαν γιατί επέλεξαν τελικά να κάνουν τατουάζ.

Δες πιο κάτω τις επικρατέστερες απαντήσεις:

 

  • “Αρχικά πίστευα πως θα έκανα βλακεία και τελικά αυτό έκανα. Έχω στο στήθος μου το αρχικό γράμμα της πρώην μου “Β”. Ένας εφηβικός έρωτας που το μόνο που απέμεινε τελικά είναι το τατουάζ!”

Γιάννης, 22

  • “Μάλλον επειδή τον αγαπώ πολύ και είμαι το κορίτσι του μπαμπά! Έκανα τατουάζ το όνομα του (Στυλιανός) στο χέρι μου! Δεν το μετανιώνω καθόλου!”

– Ισμήνη, 19

 

  • “Η μουσική είναι για ‘μένα όλη μου η ζωή! Ο σύντροφος μου, ο καλύτερος μου φίλος! Έτσι έκανα μια νότα στον καρπό μου με το σύμβολο του απείρου δίπλα. Αιώνιος έρωτας!”

– Μαριλένα, 20

Δεν ξέρω! Μάλλον επειδή μου άρεσε το σχέδιο! Δεν με ένοιαξε και πολύ!

– Αλέξης, 18

 

  • “Χτύπησα για τατουάζ μια φράση “Memento vivere” που στα λατινικά σημαίνει “Να θυμάσαι να ζεις!“. Πέρασα μια πολύ άσχημη περίοδο όταν οι γονείς μου χώρισαν, όταν οι σπουδές μου πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και οι φίλοι μου με απόφευγαν χωρίς να καταλάβω το γιατί! Έμεινα μόνη μου, δεν έτρωγα, δεν πήγαινα πανεπιστήμιο, μέχρι που μια μέρα πήρα μια ειδοποίηση πως αν δεν περάσω τα μαθήματα μου, θα διαγραφώ από το πανεπιστήμιο.
    Μια νύχτα δεν μπορούσα να κοιμηθώ, και έψαχνα στο διαδίκτυο στιχάκια για να με εμψυχώσουν! Το βρήκα αυτό, το τύπωσα, το κόλλησα στον τοίχο μου και άρχισα διάβασμα. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα και κάλυψα εκείνο το τεράστιο κενό που έχασα αυτό το διάστημα! Πλέον, έχω το πτυχίο μου και ψάχνω για δουλειά! Το τατουάζ το έκανα δώρο σε ‘μένα στα 24α γενέθλια μου. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου!”

– Χριστίνα, 27

Για να πάω κόντρα στη μάνα μου! Ακόμα μετανιώνω για το τατουάζ – καράβι που έκανα!

– Χάρης, 26

 

  • “Σπουδάζω κτηνιατρική! Όπως καταλαβαίνεις αγαπώ τα ζώα περισσότερο από εμάς τους ανθρώπους. Το αγαπημένο μου ζώο είναι το πάντα και έτσι μια καλή μέρα στα 17 μου, έκανα τατουάζ ένα πάντα για να υπερασπιστώ και τα δικαιώματα τους! Έφαγα πολλές φωνές από τον πατέρα μου, αλλά όλα καλά – μου μιλάει ακόμα!”

– Σωκράτης, 21

 

  • “Μόλις γίναμε 18 με την καλύτερη μου φίλη, πραγματοποιήσαμε ένα όρκο που είχαμε κάνει απο τα 14 – να χτυπήσουμε τατουάζ, η μια το αρχικό της άλλης. Γιατί; Γιατί έτσι! Ίσως επειδή νομίζαμε πως η φιλία μας θα ήταν παντοτινή και όλα αυτά τα σαχλά που βλέπαμε στις ταινίες. Ε, μετά αυτή βρήκε φίλο και με διέγραψε… Και μου έμεινε ένα “Α” στο χέρι… Πάντως θα μου υπενθυμίζει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μας διαγράψει για μια σχέση… Τέλος πάντων, μόλις μαζέψω λεφτά θα το σβήσω!!”

 – Γεωργία, 20

 

  • “Εεε… Μόνο τατουάζ που τα chips έχω! Χάχα! Η αδερφή μου είναι αρχιτέκτονας και έτσι αυτό το ιδιαίτερο αλλά γεωμετρικό σχέδιο, είναι δικό της. Το έκανα για να δείξω πόσο σέβομαι και εκτιμώ τους στόχους της! Ο καημένος ο “τατουατζής” παρολίγο να με βρίσει από το σχέδιο που ήθελα! Τέλος καλό, όλα καλά!”

 – Χρίστος, 20

  • “Βλέπεις τα αρχικά EP έτσι; Όχι δεν είναι τα δικά μου, δεν είναι κανενός φίλου, δεν είναι κανενός συγγενή. Είναι τα αρχικά της Emmeline Pankhurst, μιας εκ των σημαντικοτέρων φεμινιστριών που υπήρξαν ποτέ. Βρετανή στην καταγωγή, ανήκε στο κίνημα των Σουφραζέτων, διεκδίκησε σθεναρά το δικαίωμα της ψήφου για τις γυναίκες, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις! Πόσες νομίζεις πώς θα έπεφταν στις ράγες ενός τρένου για να μπορούν οι γυναίκες να ψηφίζουν τώρα; Και μιλάμε για κάτι που συνέβη πριν από 100 χρόνια. Καμιά! Οι περισσότερες νοιάζονται μόνο για τα ρούχα τους και τα νύχια τους. Απέχουν έτη φωτός από τα κοινά. Η Pankhurst δεν θα ήταν και τόσο περήφανη. Δεν νομίζεις;”

– Εβίτα, 20

Ξέρεις κι εσύ μια ιδιαίτερη σημασία τατουάζ; Γράψε μας τη στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending