fbpx

Πώς είναι η ζωή μιας Αισθητικού; Δες τι μας είπε η Χριστιάνα για τις σπουδές και τη δουλειά της!

Ο κόσμος της ομορφιάς είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, που πλέον δεν αφορά μόνο τις γυναίκες όπως στο παρελθόν. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να περιποιούνται τον εαυτό τους σε θέματα αισθητικής.

Αρκετές κοπέλες επιλέγουν να σπουδάσουν συγκεκριμένα το σχετικό επάγγελμα στον κλάδο της Αισθητικής, ώστε να ασχοληθούν περισσότερο με κάτι που αγαπούν και που είναι απαραίτητο στην εποχή μας.

Μία από αυτά τα παραδείγματα αποτελεί η Χριστιάνα Μιχαήλ, απόφοιτη του KES College. Η Χριστιάνα έχει σαν ενδιαφέροντα τη γυμναστική, το βόλεϊ, την αισθητική και  την ομορφιά. Στα 26 της χρόνια, εργάζεται ως Αισθητικός και μας εξήγησε όλα όσα την οδήγησαν να επιλέξει τη συγκεκριμένη σπουδή και καριέρα.

Δες όσα συζητήσαμε στη συνέντευξη μας πιο κάτω:

 

Αρχικά θες να μας εξηγήσεις τους λόγους που επέλεξες τη σχολή της Αισθητικής; Σκέφτηκες πρώτα τη μελλοντική εργοδότηση ή τη σπουδή κλάδου σχετικού με τις προτιμήσεις και ενδιαφέροντά σου;

Η αισθητική ήταν πάντα κάτι που με ενδιέφερε, έτσι από την αρχή μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με την αισθητική. Θεωρώ ότι ήταν μια σωστή επιλογή, γιατί ταιριάζει στο χαρακτήρα μου και στην προσωπικότητά μου.

Αρχικά, είχα σκεφτεί πως ήταν ένα επάγγελμα το οποίο θα εξασφάλιζε τη μελλοντική μου εργοδότηση, αλλά επίσης ήταν και κάτι που έκανα γιατί μου κάλυπτε τις προτιμήσεις μου και τα ενδιαφέροντά μου.

Η αισθητική είναι ένα επάγγελμα το οποίο εξελίσσεται συνεχώς (μέρα με τη μέρα) και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που του αρέσει να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξελίσσεται.

Γιατί επέλεξες συγκεκριμένα το KES College για τις σπουδές σου; Θεωρείς πως σε βοήθησε σχετικά με την πρακτική της δουλειάς σου, πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις;

Επέλεξα το KES College μετά από αρκετές έρευνες που έκανα για να βρω ένα κολλέγιο το οποίο να καλύπτει όλα όσα ζητούσα. Ήταν το μόνο που ήταν άρτια καταρτισμένο και εγκεκριμένο στον κλάδο της αισθητικής.

Το KES College μου πρόσφερε όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε θέματα πρακτικής αλλά και θεωρίας, ώστε να πάρω ένα εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο πτυχίο στα 4 χρόνια και να έχω όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να μπορώ να ανταποκριθώ στις σύγχρονες επαγγελματικές συνθήκες.

Σημαντικά είναι επίσης και τα προσόντα που απέκτησα σχετικά με την Οργάνωση και τη Διαχείριση του χώρου εργασίας. Πέρα από τα πρακτικά μαθήματα σε εργαστήρια Αισθητικής του κολλεγίου, η πρακτική άσκηση που έκανα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σε Ινστιτούτο Αισθητικής, με βοήθησε να κατανοήσω ακόμα περισσότερο τις πραγματικές συνθήκες εργασίας σε ένα Κέντρο Ομορφιάς.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τις σπουδές σου; Πόσο σε βοήθησαν τα μαθήματα και οι καθηγητές του KES College ώστε να αποκτήσεις σήμερα τις γνώσεις για το επάγγελμα;

Υπάρχουν πολλές έντονες στιγμές που δεν ξεχνιούνται όλα αυτά τα χρόνια της φοίτησής μου στο KES College.

Μόλις ξεκίνησα τις σπουδές μου φοβόμουν όλα αυτά που είχα να αντιμετωπίσω (άγχος – πίεση – διάβασμα) αλλά μετά με τη βοήθεια των καθηγητών μου και των υπευθύνων μου, που ήταν συνεχώς στο πλευρό μου, κατάφερα να τελειώσω και να έχω όλες τις απαραίτητες γνώσεις στον κλάδο μου.

Μια έντονη στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα ήταν όταν έπρεπε να κάνουμε το πρώτο μάθημα πρακτικής και θα δουλεύαμε πάνω σε κοπέλες που θα είχαμε σαν μοντέλα. Είχα αγχωθεί πολύ, γιατί θα δούλευα πάνω στη μητέρα μιας συμφοιτήτριας μου, την οποία δεν ήξερα καθόλου. Όταν ήρθε η γυναίκα και την ετοίμασα να ξεκινήσουμε, άρχισα να νιώθω πιο χαλαρά και μετά έκανα την πρακτική μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνειδητοποίησα ότι έτσι θα είναι όταν θα έχεις να κάνεις με πελάτες, οπότε απέβαλα το άγχος μου και έδωσα το 100% του εαυτού μου και πέτυχα το σκοπό μου.

Τελείωσα την πρακτική μου με άριστα αποτελέσματα και η καθηγήτρια μου ήταν πολύ ευχαριστημένη και ικανοποιημένη από εμένα.

Πλέον εργάζεσαι ως αισθητικός. Θες να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου σχετικά με τις διαφορές/ομοιότητες που πρόσεξες σε σπουδές και πρακτική εφαρμογή;

Εργάζομαι ως αισθητικός τα τελευταία 5 χρόνια στο ξενοδοχείο Four Seasons και παράλληλα στο δικό μου κέντρο ομορφιάς. Υπάρχουν αρκετές διαφορές και ομοιότητες που αντιμετώπισα μόλις βγήκα από το κολλέγιο – άλλο να το εφαρμόζεις σε κοπέλες που γνωρίζεις και είσαι συνεχώς μαζί τους και άλλο να το ζεις καθημερινά με διαφορετικούς πελάτες.

Στο κολλέγιο αποκτάς τις αρχικές βάσεις, ώστε να μπορείς να εργαστείς, ενώ στον επαγγελματικό τομέα αναγκάζεσαι να αναπτύξεις και να ανακαλύψεις τρόπους και διαφορετικές τακτικές, οι οποίες θα είναι πιο εύκολες και πιο ξεκούραστες για τη θεραπεύτρια και θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών, που είναι και το ζητούμενο.

Η πρακτική άσκηση είναι πιο χαλαρή στο κολλέγιο,  γιατί εκεί ξέρεις πως αν κάνεις κάποιο λάθος αμέσως ο καθηγητής σου θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει, ενώ στον επαγγελματικό τομέα δεν μπορούν να υπάρξουν λάθη, γιατί έχεις να κάνεις άμεσα με τον πελάτη.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε η πρακτική άσκηση που έκανα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σε Ινστιτούτο Αισθητικής, σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του εργοδότη μου και κυρίως της υπεύθυνης σπουδών μου.

Πώς βλέπεις το επάγγελμα μίας Αισθητικού σήμερα; Τι πιστεύεις πως χρειάζεται να ξέρει όποια ενδιαφέρεται να σπουδάσει Αισθητικός και ειδικά στο KES College;

Το επάγγελμα της Αισθητικού είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα, που πολλές κοπέλες θέλουν να το ακολουθήσουν. Είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα, το οποίο απαιτεί αρκετές γνώσεις και πρακτική για να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Μια κοπέλα η οποία ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα, πρέπει να γνωρίζει πως χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή όσον αφορά τα μαθήματα, τα οποία θα παρακολουθήσει, μαθήματα που αφορούν θέματα βασικά στον τομέα της αισθητικής, αλλά και εξειδικευμένα που εμπίπτουν στο επίπεδο του τομέα της ιατρικής.

Στο KES College όλα αυτά τα θέματα διδάσκονται από τον αντίστοιχο καθηγητή/τρια της ειδικότητας, διακεκριμένοι όλοι ο καθένας στον τομέα του.

Τι θα συμβούλευες μία πρόσφατα απόφοιτη του κλάδου πριν να ξεκινήσει να δουλεύει; Τι χρειάζεται να κάνει ώστε να πετύχει με τη συγκεκριμένη καριέρα της;

Αυτό που θα πρότεινα σε μια πρόσφατα απόφοιτη του κλάδου αισθητικής είναι να μη σταματήσει να ενδιαφέρεται και να αγαπά αυτό που κάνει.

Επίσης, να φροντίζει να πηγαίνει σε διάφορα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, είτε εντός της χώρας μας είτε εκτός, ώστε να μπορεί να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις της.

Για να πετύχεις στην καριέρα σου και να είσαι μια εξαίρετη αισθητικός πρέπει να τρέχεις συνεχώς, θυσιάζοντας αρκετό από τον προσωπικό σου χρόνο, ώστε να μπορείς να εμπλουτίζεις τις γνώσεις και δεξιότητές σου.

Ποιες δεξιότητές σου θεωρείς ως τις πιο σημαντικές, τις οποίες βοήθησε το
συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του KES College να αναπτύξεις (σε προσωπικό
και επαγγελματικό επίπεδο);

Μέσα από το πτυχίο, μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω πιο κοινωνική ως άτομο σε θέματα δουλειάς, όπως επίσης και να βρω τρόπους διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων και διαπραγματεύσεων που μπορεί να αντιμετωπίζω καθημερινά.

Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που θα σύστηνες και σε άλλα άτομα να σπουδάσουν στο KES College; Τι το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών κατά τη γνώμη σου;

Οι γνώσεις που κερδίζεις από αυτό το πρόγραμμα σπουδών πέραν του πρακτικού επιπέδου βοηθούν και στην προσωπική σου ανάπτυξη. Ο τρόπος διδασκαλίας στην τάξη είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να είμαστε έτοιμες όταν αποφοιτήσουμε, να διεκπεραιώσουμε οποιαδήποτε εργασία μας ανατεθεί.

Θα σύστηνα ανεπιφύλαχτα το KES College ως επιλογή για να ξεκινήσεις να κτίζεις το μέλλον σου, γιατί είναι το μόνο κολλέγιο που είναι άρτια καταρτισμένο, εγγεγραμμένο και αξιολογημένο από το υπουργείο και με 40 περίπου χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της Αισθητικής.

Σου προσφέρει αρκετές ώρες πρακτικής εργασίας, περισσότερες σε σχέση με άλλα κολλέγια, έτσι ώστε οι κοπέλες να νοιώθουν πιο σίγουρες και έτοιμες όταν θα βγουν στο χώρο εργασίας

Όλο το προσωπικό έχει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορεί να μεταφέρει στο φοιτητή τις σωστές βάσεις, για να μπορεί να θεωρείται σωστός επαγγελματίας.

Τέλος, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι;

Στο μέλλον με φαντάζομαι μια αξιόλογη καθηγήτρια στον κλάδο της αισθητικής, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου σε νέες κοπέλες που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα.

Οι στόχοι μου είναι να αποκτήσω μια καλύτερη θέση στο χώρο εργασίας όπου εργάζομαι τώρα και παράλληλα να μπορέσω να επεκτείνω το δικό μου ινστιτούτο αισθητικής, σε ένα κέντρο ιατρικής φροντίδας και ομορφιάς.

Ευχαριστούμε τη Χριστιάνα για όσα μοιράστηκε μαζί μας και της ευχόμαστε να πετύχει κάθε στόχο που έχει θέσει για το μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending