fbpx

Coventry University: Μάθε για το Τμήμα Μηχανικής, Περιβάλλοντος & Πληροφορικής!

Μπορεί το όνομα του τμήματος αυτού να θεωρηθεί και γλωσσοδέτης. Όμως, με περηφάνια το πανεπιστήμιο του Coventry θέλει να συμπεριλάβει στο όνομα του τμήματος τις τόσες ειδικότητές του.

Οι πλείστοι ακαδημαϊκοί αλλά και εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικής, Περιβάλλοντος και Πληροφορικής βρίσκονται στο εντυπωσιακό κτήριο του πανεπιστημίου που ονομάζεται EC Building.

Το κτήριο αυτό στεγάζει προσομοιωτές πτήσεις, μηχανές αυτοκινήτων, έναν θάλαμο κλιματικού ελέγχου, το Harrier Jump Jet (ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος ικανό για κατακόρυφες απογειώσεις και προσγειώσεις), αλλά και ένα Starbucks – που είναι υψίστης
σημασίας στο προσωπικό αλλά και στους φοιτητές.

Μέσα σε αυτό το κτήριο αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις του αύριο – είτε είναι η κλιματική αλλαγή, η βελτίωση αεροπλάνων, ή ακόμη η δημιουργία του πιο σύγχρονου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Πιο κάτω, ακολουθεί μια μικρή ξενάγηση στις εντυπωσιακέςσχολές του σύγχρονου αυτού τμήματος:

 

  • Computing, Electronics and Mathematics

Tο School of Computing, Electronics and Engineering του Coventry καλύπτει από τους πιο «παραδοσιακούς» κλάδους (όπως π.χ. Electrical and Electronic Engineering, Mathematics, and Computer Science) μέχρι τους πιο “in” κλάδους (όπως π.χ. Forensic Computing, Games Technology, and Ethical Hacking).

Οι φοιτητές των κλάδων αυτών έχουν πολλές εργαστηριακές ευκαιρίες διαθέσιμες στο games tech lab του συγκεκριμένου κτηρίου, όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, διάφορους εξοπλισμούς, αλλά ακόμη και ένα εργαστήριο Mac για του λάτρεις της Apple στο πανεπιστήμιο.

archdaily.com
  • Energy, Construction and Environment

Στο School of Energy, Construction and Environment, ερευνείται το περιβάλλον. Διδάσκονται διάφορες ειδικότητες όπως Civil Engineering, Geography, Disaster Management, Humanitarian Engineering, και Oil, Gas and Energy.

Σε αυτούς τους τομείς η εργαστηριακή μελέτη είναι κύριο κομμάτι της μάθησης, αφού στοχεύει στο να αποκτήσουν εμπειρίες του πραγματικού κόσμου.

Επίσης, πραγματοποιούνται πολλά ταξίδια και επισκέψεις, που αποσκοπούν στην κατανόηση
και εξερεύνηση του φυσικού και κτιστού περιβάλλοντος.

  • Mechanical, Aerospace and Automotive Engineering

Ένα συναρπαστικό γεγονός που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι πως το Coventry είναι η γενέτειρα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ολόκληρη την Αγγλία! Έτσι, η συγκεκριμένη σχολή φημίζεται παγκοσμίως για την διδασκαλία της αλλά και για τις εμπειρίες των φοιτητών της. Η παράδοση αυτή είναι μέχρι και σήμερα εμφανής, μέσω της συνεργασίας της σχολής με μεγάλα ονόματα, όπως Emirates, Jaguar Land Rover, Airbus και πολλά άλλα.

Ξεκινώντας από το πανεπιστήμιο, μέχρι τις εγκαταστάσεις του εξεζητημένου κτιρίου EC, και γενικότερα της καινοτόμας φιλοσοφίας του Coventry University, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο αναπτύσσεται ραγδαία.

Το πανεπιστήμιο φιλοξενεί μια αεροδυναμική σήραγγα, η οποία σχεδιάστηκε και δόθηκε από την Mercedes AMG PETRONAS!

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως δεν υπάρχουν πολλοί τόποι όπου μπορεί να πετάξεις το δικό σου Harrier Jump Jet, απλά για να δεις πόσο καλός πιλότος είσαι!

Αν εντυπωσιάστηκες και εσύ με το Faculty of Engineering, Environment and Computing του Coventry University, και σε ενδιαφέρουν οι σχολές του τμήματος αυτού και οι συγκεκριμένοι του κλάδοι, κάλεσε την Global Educational Services (αντιπρόσωπο του Coventry University) στο 22780250 για περισσότερες πληροφορίες, ως προς την εξασφάλιση θέσης σε ένα από τους εντυπωσιακούς αυτούς κλάδους σπουδών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending