fbpx

Οι πιο νεαροί Κύπριοι προπονητές στην Α’ Κατηγορία τα τελευταία χρόνια!

Μέσα στη ξενομανία που “τρώει” το ποδόσφαιρο μας υπάρχει και ο Κύπριος προπονητής. Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του ποδοσφαίρου μας από όποια οπτική γωνιά και να το δει κανείς. Ο Κύπριος προπονητής ξέρει το ποδόσφαιρο μας, ξέρει πώς σκεφτόμαστε, μπορεί να πονέσει πιο πολύ μια ομάδα.

Και ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται, ευτυχώς, μια τάση αύξησης των Κυπρίων προπονητών στους πάγκους των ομάδων μας, υπήρξαν μερικοί στο παρελθόν που τόλμησαν και έκατσαν στους πάγκους σε πολύ νεαρή ηλικία.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Μάριος Κωνσταντίνου 

Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πεζοπορικού, της ΑΕΚ στα πρώτα χρόνια δημιουργίας της ενώ έπαιξε μπάλα και σε Εθνικό Άχνας και Ομόνοια Αραδίππου.

Μερικά, μόλις χρόνια, μετά την λήξη της καριέρας του, το 2001 αναλαμβάνει τον Διγενή και το 2002 τον οδηγεί στην Α’ Κατηγορία. Ήταν μόλις 35 ετών εκείνη την περίοδο.

Στους Μορφίτες ο Κύπριος τεχνικός έμεινε μέχρι το 2005 οδηγώντας τους μέχρι την 5η θέση και τον τελικό κυπέλλου. Ακολούθως προπόνησε ανάμεσα σε άλλες τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ, την Αλκή, το Παραλίμνι και τον Άρη.

2
Λιάσος Λουκά 

Ως ποδοσφαιριστής ο Λουκά ανδρώθηκε στη Σαλαμίνα ενώ έπαιξε επίσης σε ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, ΑΕΠ Πάφου και ΑΕΚ Κουκλιών πριν καταλήξει το 2013 στην Καρμιώτισσα.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην ομάδα των Πολεμιδιών οδηγώντας την στην Α’ Κατηγορία την περίοδο 2016-17.

Την συγκεριμένη περίοδο ο γεννημένος στη Λάρνακα, προπονητής της Σαλαμίνας σήμερα, ήταν μόλις 36 χρονών!

3
Πάμπος Χριστοδούλου 

Ως ποδοσφαιριστής ο “Παμπουρίνιο” έκανε καριέρα στη Δόξα, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ τελειώνοντας την καριέρα του το 2002.

4 χρόνια αργότερα, ανέλαβε την Δόξα, τότε στην 2η κατηγορία. Όταν το 2007 την ανέβαζε στην πρώτη κατηγορία ο γεννημένος στη Γαλάτα Χριστοδούλου ζούσε την εμπειρία ως προπονητής Α’ Κατηγορίας στα 40 του χρόνια!

Από τους Κατωκοπίτες έφυγε το 2010. Από τότε προπόνησε τον Ολυμπιακό, την ΑΕΛ, την Ανόρθωση, την Εθνική Κύπρου και από το καλοκαίρι βρίσκεται στην Ομόνοια.

4
Αδάμος Αδάμου 

Ο έμπειρος, 55χρονος σήμερα, τεχνικός θεωρείται ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Αναγέννησης Δερύνειας. Ήταν ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να ανεβάσει τους Δερυνειώτες στην Α’ Κατηγορία το 1996 και ενώ ήταν μόλις 35 χρονών.

Εκτός όμως από τους πράσινους στους οποίους έμεινε μέχρι το 2000 ο Αδάμος Αδάμου προπόνησε στην Α’ Κατηγορία τον Ονήσιλο Σωτήρας (2003-04) και την Αγία Νάπα (2006-07.)

5
Νικόλας Μαρτίδης 

Ο Νικόλας Μαρτίδης έγραψε την δική του ιστορία σαν ένας από τους νεαρότερους προπονητές στην Α’ Κατηγορία όταν την περίοδο 2016-17 οδηγούσε την ΑΕΖ στην κατηγορία των μεγάλων.

Ο Μαρτίδης, μόλις στα 35 του, μπήκε σε ένα πολύ κλειστό γκρούπ προπονητών που με όπλο τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το άθλημα αλλά και την σκληρή δουλειά κατάφεραν να ζήσουν την εμπειρία της Α’ Κατηγορίας σε πολύ νεαρή ηλικία.

Από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν προπονεί τον Άρη.

6
Αντρέας Μιχαηλίδης 

Ο κύριος Αντρέας, για όσους τον ξέρουν, έκανε καριέρα σαν ποδοσφαιριστής στον Άρη Λεμεσού. Με το που τέλειωσε την καριέρα ανέλαβε προπονητής στο Μαρώνι και ακολούθως ως βοηθός στον Απόλλωνα.

Το 1986 ανέλαβε ως προπονητής την ομάδα που υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής, τον Άρη. Ήταν μόλις 34 χρονών. Στην “ελαφρά ταξιαρχία” έμεινε μέχρι το 1991 ενώ από τότε προπόνησε μεταξύ αλλών την Εθνική μας και όλους τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας.

7
Αντρέας Μουσκάλλης 

Ο προπονητής από την Γιαλούσα ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το άθλημα ως ποδοσφαιριστής της Σαλαμίνας.

Όταν το 1986 ανέλαβε τους ερυθρόλευκους σαν προπονητής ήταν μόλις 36 χρονών. Στην ομάδα της Αμμοχώστου ο Αντρέας Μουσκάλλης έμεινε μέχρι το 1990 κατακτώντας και το μοναδικό κύπελλο της ομάδας.

Προπόνησε επίσης την Ανόρθωση, την ΑΕΚ, τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την Ομόνοια με μεγάλη επιτυχία σχεδόν όπου πήγε!

Ήξερες πως αυτοί οι προπονητές έκατσαν τόσο νεαροί σε πάγκους ομάδων Α’ Κατηγορίας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending