fbpx

5+2 διάσημοι τραγουδιστές που πέτυχαν σε solo καριέρα ενώ ήταν σε συγκρότημα!

Αρχικά, τους γνωρίσαμε ως μέλη γνωστών συγκροτημάτων της εποχής τους και τους αγαπήσαμε για τις επιτυχίες τους.

Στη πορεία όμως, τους είδαμε να αποχωρούν (για διάφορους λόγους) από τα συγκροτήματα που τους “γέννησαν” και να ακολουθούν προσωπικά μουσικά μονοπάτια.

Βέβαια, μερικοί απ’ αυτούς τα κατάφεραν καλύτερα στην πορεία τους μόνοι και βγήκαν κερδισμένοι με την απόφασή τους, να ακολουθήσουν solo καριέρα – άλλοι, όχι και τόσο!

Δες 7 ξένους τραγουδιστές/τριες, πρώην μέλη συγκροτημάτων, που έχουν γίνει (πλέον) διάσημοι με τη solo καριέρα τους στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας:

1
Michael Jackson

lastfm-img2.akamaized.net/ichef.bbci.co.uk

Ο αείμνηστος Αμερικάνος “Βασιλιάς της Μουσικής”, Michael Jackson, ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα ως μέλος του συγκροτήματος “Jackson Brothers”, που ονομάστηκε αργότερα “The Jacksons”  και εν τέλει έγινε γνωστό με το όνομα “Jackson 5”!

Μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια – ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος (Jackie, Tito, Jarmaine & Marlon) κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο, το 1969, με  τίτλο “Diana Ross presents the Jackson 5” – έφτασε μέχρι το Νο.5 στα charts των Η.Π.Α!

Το 1971, ο Michael αποχωρεί από το συγκρότημα για να ξεκινήσει solo καριέρα. Έτσι, κυκλοφορεί την επόμενη χρόνια, τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Got to be there”, με μεγαλύτερη όμως επιτυχία την κυκλοφορία του 6ου δίσκου του “Thriller”, στις 30 Νοεμβρίου του 1982.

Σύμφωνα με το Guinness World Record, ο δίσκος “Thriller” κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου δίσκου σε πωλήσεις στην ιστορία και παραμένει ως σήμερα το album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχώνέχει πουλήσει 110 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

2
Gwen Stefani

picslyrics.net/media.npr.org

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Gwen Stefani, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος “No Doubt”. Το 2004 το συγκρότημα διαλύθηκε και η Stefani ακολούθησε solo καριέρα.

Εκείνη τη χρονιά (2004), κυκλοφορεί το πρώτο της album “Love. Angel. Music. Baby” από το οποίο αναδείχθηκε η μεγαλύτερη και εμπορικότερη επιτυχίας της: το τραγούδι «Hollaback Girl» έφτασε στο No.1 στο Billboard Hot 100 και έγινε το πρώτο αμερικανικό download που πούλησε 1 εκ. αντίτυπα!

Στην πορεία της καριέρα της, κυκλοφόρησε ακόμη 2 προσωπικά albums, το 2006 και 2016, με το τελευταίο (“This is what the truth feels like”) να σημειώνει σημαντική κατάταξη στο Billboard 200.

Η Stefani ως solo τραγουδίστρια, έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 3 βραβεία Grammy, ένα American Music Award και 2 Billboard Music Awards.

3
Justin Timberlake

thebostoncalendar.com/vignette2.wikia.nocookie.net

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, Justin Timberlake, ήταν μέλος του αντρικού συγκροτήματος “*NSYNC”, μέσω του οποίου είχε γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία η κυκλοφορία του 2ου τους δίσκου “No strings attached”πούλησε πάνω από 1 εκ. αντίτυπα μέσα σε μόλις μία μέρα!

Το 2002, αφού το συγκρότημα διαλύθηκε, ο Timberlake, “άνοιξε τα φτερά του” για solo καριέρα, εκμεταλλευόμενος την προβολή και τη δημοσιότητα που είχε λάβει. Έτσι, κυκλοφόρησε την ίδια χρόνια, τον 1ο προσωπικό δίσκο του με τίτλο “Justified” που πούλησε πάνω από 9 εκ.αντίτυπα παγκοσμίως!

Ακολούθως, κυκλοφόρησε το 2006 και 2013, ακόμη 2 προσωπικές συλλογές με τον δεύτερο του δίσκο “FutureSex/LoveSounds” να περιλάμβανει τις νούμερο-ένα επιτυχίες “SexyBack”, “My Love” και “What Goes Around… Comes Around”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Timberlake έχει συμμετάσχει σε αρκετές ξένες ταινίες και είναι κάτοχος τέσσερων βραβείων Grammy  και ενός βραβείου Emmy (2007).

4
Beyoncé

saintheron.com/billboard.com

Πρώτου γίνει η “Queen B”, η Beyoncé ήταν ένα από τα 3 μέλη του R&B συγκροτήματος “Destiny’s Child”, το οποίο κατάφερε (σύμφωνα με το Wikipedia) να γίνει ένα από τα εμπορικότερα γυναικεία συγκροτήματα όλων των εποχών.

Παρ’ όλη την τεράστια επιτυχία τους, η Beyoncé αποφάσισε να “αποχαιρετήσει” το συγκρότημα και να ακολουθήσει solo καριέρα. Έτσι, το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “Dangerously in Love” που την καθιέρωσε ως solo τραγουδίστρια.

Μεταξύ των επιτυχιών της, συγκαταλέγονται τα τραγούδια “Single Ladies”, “Halo”, “Sweet dreams”, “Video Phone”, “Run the World (Girls)”, “Drunk in Love” καθώς και η συνεργασία της με την Κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira στο “Beautiful Liar”.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει στο σύνολο της καριέρα της, πάνω από 100 εκ. πωλήσεις αντίτυπων προσωπικών δίσκων και άλλα 60 εκατομμύρια αντίτυπα όσο ήταν μέλος των “Destiny’s Child”. Επίσης κατέχει 22 Grammy Awards ενώ στην ιστορία των βραβείων είναι η τραγουδίστρια με τις περισσότερες υποψηφιότητες!

5
Camila Cabello

cdn1.lockerdomecdn.com/billboard.com

Όσο ήταν ακόμη μέλος του αμερικάνικου συγκροτήματος Fifth Harmony, δοκίμασε τα νερά μιας σόλο καριέρας, με συνεργασίες που έκανε με τους Shawn Meσndes (2015) και Machine Gun Kelly (2016) στα τραγούδια “I Know What You Did Last Summer” και “Bad Things” αντίστοιχα.

Ωστόσο, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η Camila Cabello, ανακοινώσε την αποχώρηση της από το εν λόγω συγκρότημα, χωρίς βέβαια να γίνεται ξεκάθαρος ο λόγος. Πηγές αναφέρουν ότι, τα μέλη της ομάδας υπέγραψαν το Δεκέμβριο του 2016 ξεχωριστά δισκογραφικά συμβόλαια με την Epic Records, γεγονός που ίσως την ώθησε στην επιλογή αυτής της απόφασης.

Βέβαια, πριν την αποχώρησή της, κυκλοφόρησε με τα υπόλοιπα 4 κορίτσια του συγκροτήματος, το πρώτο τους studio album “Reflection” (2015) που ήταν στο Νο.5 του Billboard 200 και κέρδισε το χρυσό από τη RIAA.

Το πρώτο της σόλο τραγούδι κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο “Crying in the club” (19 Μαΐου 2017) από το album της “The hurting,The healing, The loving”!

6
Zayn Malk

s-media-cache-ak0.pinimg.com/i0.wp.com

Στην αρχή της καριέρας του, ο Zayn Malk, άνηκε στο pop συγκρότημα “One Direction”, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του βρετανικού “The X-Factor” το 2010 – κατατάγηκε τρίτο στην τελική κατάταξη του talent show.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles και Louis Tomlinson, κυκλοφορούσαν 5 προσωπικούς δίσκους, που έσπασαν μεγάλο αριθμό ρεκόρ και έφτασαν στην κορυφή των charts στις περισσότερες χώρες.

Παρ’ όλη τη μεγάλη τους επιτυχία, ο Zayn έδωσε τίτλους τέλους στο συγκρότημα στις 25 Μαρτίου 2015. Ήθελε, κατά τα λεγόμενά του, να ζήσει μια φυσιολογική ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – κάτι το οποίο δεν ίσχυε, αφού είχε υπογράψει συμβόλαιο σόλο δίσκου με την RCA Records.

Με το προσωπικό του album το 2016 (“Mind of Mine”) και το single “Pillowtalk”, έγινε ο πρώτος Βρετανός άνδρας καλλιτέχνης που φιγούραρε στο Νο.1 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. Επίσης, είναι κάτοχος 8 μουσικών βραβείων, εκ των οποίων ένα Αμερικανικό Βραβείο Μουσικής και 1 Βραβείο Μουσικής Billboard.

7
Nicole Scherzinger

s-media-cache-ak0.pinimg.com/stars.wannabemagazine.com

H Αμερικανίδα τραγουδίστριαNicole Scherzinger, ήταν μέλος δυο προηγούμενων γυναικείων συγκροτημάτων, προτού αποχωρήσει το 2010 από το τελευταίο της συγκρότημα, τις Pussycat Dolls, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Αρχικά, ξεκίνησε τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα με το rock γυναικείο συγκρότημα “Days of the New” και έπειτα, με το αμερικάνικο pop γυναικείο συγκρότημα Eden’s Crush”. Ακολούθως, το 2003, γίνεται μελος του (πλέον) γνωστού γυναικείου μουσικοχορευτικού συγκροτήματος, Pussycat Dolls, το οποίο προϋπήρχε από το 1995.

Μαζί με το τελευταίο της συγκρότημα, τις Pussycat Dolls, κυκλοφόρησαν 2 δισκογραφικές δουλείες, το 2005 και 2008, με το πρώτο τους album “PCD” να γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο και να καθιερώνει το συγκρότημα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Το 2007, ενώ η Scherzinger βρισκόταν στο εν λόγω συγκρότημα, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό δίσκο “Her Name Is Nicole”.

Εσύ γνωρίζεις άλλο διάσημο ξένο τραγουδιστή/τρια, που ενώ ήταν σε συγκρότημα, ακολούθησε solo καριέρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending