Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων A Levels: Δες τι πρέπει να κάνεις για το Clearing 2017!

Chris Sofroniou
Διευθύνων Σύμβουλος στην Global Educational Services

Σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 8.00 π.μ. (ώρα Αγγλίας) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των A Levels. Οι μαθητές ήταν και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τα επόμενα βήματα.

Δες πιο κάτω κάποιες πολύτιμες συμβουλές για όσους θα περάσουν από τη διαδικασία Clearing του 2017:

 

1Ετοιμάστε λίστα με εναλλακτικά προγράμματα και πανεπιστήμια

Αν θα περάσετε από τη διαδικασία του Clearing, τότε μάλλον δεν έχετε τις βαθμολογίες που επιθυμούσατε ή που χρειαζόσασταν για την πρώτη σας επιλογή.

Όμως, μην πανικοβάλλεστε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μπει σε εφαρμογή το πλάνο Β.

  • Για τους προνοητικούς, που έχουν είδη έτοιμη τη λίστα με τα εναλλακτικά πανεπιστήμια και προγράμματα θα μπορούν να δράσουν άμεσα και να αρχίσουν να τηλεφωνούν στα πανεπιστήμια.
  • Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της UCAS όπως επίσης και στο Telegraph για να δείτε τη λίστα με τα προγράμματα που προσφέρονται.

Η λίστα αυτή ενημερώνεται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για αυτό και θα πρέπει να την παρακολουθείτε συνεχώς. Σημειώσετε τα προγράμματα των πανεπιστημίων που σας ενδιαφέρουν.

2Βρείτε τον σωστό αριθμό επικοινωνίας των πανεπιστημίων


Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου και μην θεωρήσετε απλά ότι το κεντρικό τηλέφωνο είναι ο αριθμός που πρέπει να πάρετε. Τα περισσότερα πανεπιστήμια θα έχουν έναν ξεχωριστό αριθμό για τις θέσεις μέσω Clearing.

Όταν τελικά πάρετε το τηλέφωνο, να έχετε υπομονή διότι πιθανόν οι γραμμές να είναι κατειλημμένες για αρκετή ώρα.

3Να είστε προετοιμασμένοι


Να έχετε τον αριθμό του UCAS και τους βαθμούς σας έτοιμους, έτσι ώστε όταν καλέσετε το πανεπιστήμιο να δίνετε έγκυρες και άμεσες πληροφορίες.

4Δώστε την προσωπική σας πινελιά

Το τηλεφώνημα, όσο και εάν προτιμάτε να το κάνει κάποιος άλλος, (πιθανότατα ο γονέας σας) καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Το άτομο εισδοχής που θα απαντήσει το τηλέφωνο θα θέλει να μιλήσει αυτοπροσώπως με τον υποψήφιο φοιτητή και όχι με κάποιον που ενεργεί εξ ονόματος του.

Θα θέλει να σας κάνει κάποιες ερωτήσεις για να διαπιστώσει ότι είστε ο κατάλληλος για την θέση. Στις πλείστες περιπτώσεις μέσω του τηλεφωνήματος γίνεται και η εξασφάλιση θέσης (offer).

Για αυτόν τον λόγο, να χειρίζεστε την κάθε επικοινωνία με το πανεπιστήμιο σαν να είναι συνέντευξη (interview). Οι υπεύθυνοι εισδοχών αναζητούν τον ενθουσιασμό στα άτομα που θέλουν να σπουδάσουν στον κλάδο τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τους φοιτητές που φαίνονται να αιτούνται για οποιοδήποτε κλάδο σπουδής, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουν θέση μέσω του Clearing.

5Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις

Τα πανεπιστήμια που θα σας δώσουν θέση, θα δώσουν λίγες ημέρες προθεσμία  για να τους δώσετε την απάντηση σας.

Μην ξεχνάτε ότι θα περάσετε τα επόμενα 3 χρόνια των φοιτητικών σας χρόνων στο πανεπιστήμιο αυτό, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για αυτό, μην δεχτείτε απλά το πρώτο πανεπιστήμιο που σας δέχτηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλές, ή βοήθεια για εξασφάλιση θέσης μέσω του Clearing, καλέστε την Global Educational Services στο 22780250.