fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές γιατί επέλεξαν να σπουδάσουν στην Αγγλία!

Σκέφτεσαι πού να πας για σπουδές; Ακούς συχνά από φίλους και γνωστούς σου ότι σκέφτονται να σπουδάσουν, ή σπουδάζουν ήδη στην Αγγλία. Μιλούν για τη φοιτητική ζωή καθώς και για τα μαθήματα τους – οι περισσότεροι με ενθουσιασμό. Τι ισχύει όμως;

Για να μάθουμε περισσότερα, ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν ή σπούδασαν πρόσφατα στην Αγγλία. Μερικοί από αυτούς πήγαν για πρώτο πτυχίο, ενώ άλλοι πραγματοποιήσαν το μεταπτυχιακό τους εκεί.

Πάμε να δούμε πιο κάτω τους λόγους που τους οδήγησαν να σπουδάσουν στην Αγγλία:

 

1
Κατερίνα Κυπριανού – Business and Management στο University of Reading

Από μικρή ήθελα να σπουδάσω στο εξωτερικό. Γενικά και το πανεπιστήμιο και η πόλη του Reading είναι πανέμορφα. Δεν το μετάνιωσα που ήρθα Αγγλία και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη ζωή εδώ. Παρόλο που η απόφαση μου να σπουδάσω στην Αγγλία ήταν της τελευταίας στιγμής, με τη βοήθεια της «Global Educational Services» και του κ. Σοφρωνίου, κατάφερα να πάρω και να κάνω τις σωστές επιλογές. Αν είχα ξανά την επιλογή να διαλέξω πού να σπουδάσω, πάλι αυτό θα διάλεγα.

2
Παντελής Γρηγοριάδης – Computer Science στο University of Nottingham

Επέλεξα το Nottingham επειδή είναι πάρα πολύ καλό στον κλάδο του Computer Science. Διάβαζα ότι νυχτερινή ζωή είναι εξαιρετική. Πράγμα αληθινό, αφού έχεις πολλές επιλογές, όπως πολλές μπυραρίες, μπαράκια και clubs. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι δυνατές φιλίες που δημιουργήσαμε με πολλά άτομα από την Κύπρο και από το εξωτερικό. Το Nottingham είναι μία πολύ ωραία πόλη, γεμάτη με φοιτητές, εξαιρετική νυχτερινή ζωή και το κόστος ζωής δεν είναι ψηλό.”

3
Δήμος Γεωργιάδης – Νομική στο University of Derby

Το κύριο κριτήριό μου ήταν να διαλέξω ένα καλό πανεπιστήμιο σε μια πόλη όπου θα ένιωθα ασφάλεια, θα είχε καλή φοιτητική ζωή, αλλά παράλληλα και φυσική ομορφιά. Αποφάσισα να μείνω μακριά από τη φασαρία και την ταλαιπωρία μιας μεγαλούπολης. Πιστεύω πως η επιλογή μου για σπουδές στο Derby ήταν ακριβώς ό,τι έψαχνα, αφού πληροί όλα τα κριτήρια που είχα θέσει πριν πάρω την απόφασή μου. Δεν θα άλλαζα την επιλογή μου, αφού εκτός του ότι είναι ένα ήσυχο και φιλικό μέρος, είναι και πολύ κοντά σε άλλες γνωστές και όμορφες πόλεις.”

4
Γεωργία Χαραλάμπους – Mεταπτυχιακό HRM (Human Resources Management) στο University of Liverpool

Aποφάσισα πως η καλύτερη επιλογή για ‘μένα ήταν το Λίβερπουλ – κάτι που δεν μετάνιωσα στιγμή! Αγαπώ το Λίβερπουλ σαν να είναι το δεύτερο μου σπίτι! Eίναι η πιο ωραία πόλη της Αγγλίας και το κόστος ζωής είναι απίστευτα χαμηλό. Έχει θάλασσα και λιμάνι – κάτι που το διαφοροποιεί και το κάνει ακόμα πιο ωραίο. Όσο για το University of Liverpool, θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα, λόγω της οργάνωσης και του πόσο κοντά είναι δίπλα στον φοιτητή ανά πάσα στιγμή!

5
Χάρης Παπαχαραλάμπους – Μεταπτυχιακό Φυσιοθεραπείας στο University of Coventry

Τελικά, η απόφαση μου ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να είχα πάρει. Το πανεπιστήμιο του Coventry συμπεριλαμβάνεται στα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στο Ην. Βασίλειο στον κλάδο της φυσιοθεραπείας. Είναι μια μικρή και ήσυχη πόλη μόνο για φοιτητές, αλλά πολύ εύκολα μπορεί κανείς να συνδυάσει και τη διασκέδαση του, με το να ταξιδέψει είτε στο Birmingham, είτε στο Λονδίνο. Έτσι, θα σύστηνα τις σπουδές στο Coventry, αφού το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό, όπως και τα μαθήματα και οι καθηγητές μας. Όλα είναι οργανωμένα, σε τάξη και η φοιτητική ζωή είναι αρκετά καλή.”


Θες να σπουδάσεις κι εσύ στην Αγγλία όπως οι πιο πάνω φοιτητές; H Global Educational Services μπορεί να σε καθοδηγήσει για τα κατάλληλα βήματα και διαδικασίες!

Τηλεφώνησε τώρα στην Global στα τηλέφωνα 22780250 ή 22772244 ή επισκέψου τη σχετική ιστοσελίδα ΕΔΩ και πάρε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για τις σπουδές σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending