fbpx

Αυτά είναι τα 5 φαγητά που μπορούν να σε κρατούν χορτάτο για πολλές ώρες!

Είσαι άτομο που του αρέσει το φαγητό; Νιώθεις συνέχεια άδειο το στομάχι σου και τσιμπολογάς όλη την ώρα;

Σου προτείνουμε λοιπόν 5 τροφές που έχουν τη δυνατότητα να σε κρατούν για περισσότερη ώρα χορτάτο, με αποτέλεσμα να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια που δεν σε αφήνει να χάσεις κιλά.

Δες τις πιο κάτω:

1
Όσπρια

Freepik.com

Πρώτα και καλύτερα στη λίστα των τροφίμων έρχονται τα όσπρια. Αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, αυτά έχουν την δυνατότητα να σε κρατούν γεμάτο για αρκετό χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν θα έχεις την τάση να τσιμπολογάς μετά από ένα τέτοιο πιάτο.

Έρευνες έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση οσπρίων προκαλεί παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού, γεγονός που ευνοεί το αδυνάτισμα.

Επιπλέον, τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τέτοιες τροφές απελευθερώνουν γλυκόζη με αργό ρυθμό στο αίμα κι έτσι προσφέρουν ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν τρως όσπρια λοιπόν, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα παραμένουν σταθερά, προσφέροντας σταθερή ενέργεια, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ανεφοδιάζεσαι με τσιμπολογήματα συνεχώς.

2
Ξηροί Καρποί

Freepik.com

Μια χούφτα ξηρών καρπών -κυρίως αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια– τροφοδοτούν τον οργανισμό με μεγάλη ποσότητα ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών και φυτικών ινών που βοηθούν να διαρκέσει το αίσθημα του κορεσμού περισσότερο.

Ο λόγος που τονίζουμε τη χούφτα είναι γιατί τα συγκεκριμένα σνακ, περιέχουν αρκετές θερμίδες – η υπερκατανάλωσή τους δεν είναι ότι καλύτερο.

3
Πατάτες

Freepik.com

Να τις προτιμάς με τη φλούδα τους αν είναι δυνατόν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πατάτα έχει την δυνατότητα να κράτα τον οργανισμό χορτάτο 3 φορές περισσότερο από άλλες τροφές.

Πρέπει να τις προτιμούμε με το φύλλο, δηλαδή βραστές ή στο φούρνο που είναι και πιο υγιεινές. Ο λόγος είναι γιατί περιέχουν ανθεκτικό άμυλο που δίνει διάρκεια στον κορεσμό – δουλεύει όπως τις φυτικές ίνες.

Όπως και με τους ξηρούς καρπούς, δεν πρέπει να το παρακάνουμε – όλα με μέτρο, γιατί οι πατάτες περιέχουν υδατάνθρακες και έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

4
Τυρί

Freepik.com

Τι τρώει ο ροζ πάνθηρας; Έτσι και εμείς, αν θέλουμε να νιώθουμε περισσότερη ώρα γεμάτοι, θα προτιμήσουμε τυράκι.

Το τυρί προσφέρει απλόχερα πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου.  Μάθε λοιπόν, ότι τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού.

Προσοχή: η υπερβολική κατανάλωση τυριών παχαίνει, γιατί τα τυριά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και νάτριο.

5
Φρούτα

Freepik.com

Συγκεκριμένα μήλο και πορτοκάλι! Το πορτοκάλι και το μήλο έχουν τη δυνατότητα να σε κρατήσουν γεμάτο.

Μην τα κάνεις χυμό όμως γιατί δεν ισχύει το ίδιο – αφαιρείς τις φυτικές ίνες που κάνουν όλη τη δουλειά.

Το πορτοκάλι ακόμα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της πέψης και αν το καταναλώσεις 20 λεπτά πριν το γεύμα, θα μειώσεις σημαντικά την ποσότητα τροφής που θα καταναλώσεις.

Απλά προσπάθησε να μην τρως τις πιο πάνω τροφές το βράδυ γιατί θα κρατούν το οργανισμό σου ξύπνιο και δεν θα κοιμηθείς καλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending