fbpx

Σε τσιμπάνε συνέχεια τα κουνούπια; Μάθε τους 5 κυριότερους λόγους!

Αν ρωτήσεις γύρω σου ποια είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου, θα πάρεις την απάντηση: το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Λογικό ακούγεται… Μια ο ήλιος, μια τα ατελείωτα βράδια στη βεράντα με φίλους, μια η θάλασσα, όλα κάνουν το κατάλληλο σκηνικό για ξεκούραση!

Εκεί που όλα κυλούν χαλαρά και όμορφα νιώθεις ένα έντονο τσούξιμο στο δεξί σου πόδι και μέχρι να κοιτάξεις τι συμβαίνει, οι πρώτες κοκκινίλες κάνουν ήδη την εμφάνισή τους!

Κάπου εδώ έρχονται τα κουνούπια να σου υπενθυμίσουν την ύπαρξη τους και να μετατρέψουν το καλοκαίρι από την αγαπημένη σου εποχή, στην… κόλασή σου!

Γιατί, όμως, τα κουνούπια συνηθίζουν να τσιμπάνε συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ κάποιους άλλους όχι; Τι είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια στα ίδια άτομα; Μήπως είναι όντως… γλυκοαίματοι;

Εμείς σου συγκεντρώσαμε τους επικρατέστερους λόγους που σε τσιμπάνε τα κουνούπια:

1
Μπίρα!

Freepik.com

Λίγο η δροσούλα, λίγο η παρέα, το καλοκαιράκι πάντα δημιουργούν την ανάγκη για παγωμένες μπιρίτσες!

Το αγαπημένο σου ποτό, όμως, μπορεί να αποτελέσει την αιτία για να προσελκύσεις περισσότερα κουνούπια!

Αυτό που σε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στα κουνούπια όταν πίνεις μπίρα, είναι η αύξηση της ποσότητα αιθανόλης στον ιδρώτα σου.

2
Σωματική άσκηση και ιδρώτας!

Freepik.com

Όσο να ‘ναι, το καλοκαίρι δεν χρειάζεσαι και ιδιαίτερα έντονη σωματική άσκηση για να ιδρώσεις!

Αν όμως αφήσεις τον ιδρώτα να στεγνώσει στο δέρμα σου, θα γίνει ο λόγος να προσελκύσεις περισσότερα κουνούπια μιας και η όσφρησή τους τα κάνει να αρέσκονται στα ιδρωμένα σώματα και τα βακτήρια που κουβαλούν!

3
Ομάδα αίματος!

Freepik.com

Ακόμη και η ομάδα αίματός σου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για το πόσο θα σε ”ερωτευτούν” τα κουνούπια!

Έρευνες δείχνει ότι τα κουνούπια τσιμπούν διπλάσιες φορές τα άτομα με ομάδα αίματος Ο, ενώ τα άτομα με ομάδα αίματος Α έρχονται ως τα λιγότερο αγαπητά στα κουνούπια!

Άτομα με ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση των προτιμήσεων τους!

4
Διοξείδιο του άνθρακα στην… αναπνοή!

peskymosquito.com

Τα κουνούπια, λατρεύουν ακόμη τα άτομα που κατά την εκπνοή τους ελευθερώνουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα!

Οι ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να γίνουν αντιλειπτές από τα κουνούπια από απόσταση 50 μέτρων!

Τα άτομα που αποπνέουν περισσότερο αέριο είναι τα μεγαλόσωμα άτομα, καθώς και οι έγκυες οι οποίες αποπνέουν 21% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από άλλους ανθρώπους!

5
Έντονα χρώματα στα ρούχα!

Freepik.com

Πέρα από την αίσθηση της όσφρησης (ιδρώτας και διοξείδιο του άνθρακα), τα κουνούπια χρησιμοποιούν και την όρασή τους για εντοπίσουν τον επόμενο τους στόχο!

Γι’ αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βγεις για βόλτα, προτίμησε τα πιο ανοικτόχρωμα ρούχα και απέφυγε έντονα χρώματα που θα προσελκύσουν τους ανεπιθύμητους μικρούς επισκέπτες!

Bonus: Πώς να μείνεις μακριά από τα κουνούπια;

nesnes.de
  • Μπορείς να απωθήσεις τα κουνούπια με φυσικό τρόπο, βάζοντας σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας, λεβάντας ή βασιλικού!
  • Μπορείς επίσης να καρφώσεις μερικά γαρύφαλλα σε ένα λεμόνι και να το αφήσεις στη βεράντα σου για να μείνουν μακριά σου τα κουνούπια!

Τώρα που ξέρεις γιατί σε τσιμπάνε, θα προσπαθήσεις να τα κρατήσεις μακριά σου; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending