fbpx

10+1 από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Είναι στιγμές που πραγματικά οι φακοί των φωτογράφων έχουν τρελά κέφια μέσα στα γήπεδα! Χάρη σ’ αυτούς έχουμε την δυνατότητα σήμερα να βλέπουμε και να θαυμάζουμε φωτογραφίες που κρύβουν ολόκληρες ιστορίες από πίσω τους.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετές φωτογραφίες που μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως θα έλεγαν και οι Άγγλοι, σαν iconic. Φωτογραφίες δηλαδή χαρακτηριστικές που είναι λες και κρύβουν μέσα τους την ιστορία του ποδοσφαίρου!

Εμείς μαζέψαμε 10+1 τέτοιες φωτογραφίες που σίγουρα έτυχε να ξαναδείς στο παρελθόν και σου τις παρουσιάζουμε!

Δες τις παρακάτω (και πες μας τι αναμνήσεις σου έφερε η κάθε μια)!

1
Το αυθεντικό “χτύπημα του σκορπιού”!

Χωρίς πολλά λόγια, ο Rene Higuita περνούσε στην ιστορία όταν σε ένα φιλικό της Κολομβίας απέναντι στην Αγγλία στο Wembley έκανε την πιο διάσημη απόκρουση όλων των εποχών!

2
Maradona εναντίον όλων!

Όπως αποδεικνύεται μέσα από βίντεο του συγκεκριμένου παιχνιδιού η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι οφθαλμαπάτη!

Το γεγονός όμως πως ο φωτογράφος “συνέλαβε” 6 Βέλγους παίχτες με μέτωπο στον Maradona απλά δείχνει αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει: Ότι ο Diegito έπαιζε στην μέρα του μόνος εναντίον όλων!

3
Το αυτογκόλ που σημάδεψε μια χώρα!

Μουντιάλ 1994. Ο Andres Escobar σκοράρει με αυτογκόλ εναντίον της ομάδας του σε παιχνίδι εναντίον των ΗΠΑ και καταδικάζει την Κολομβία σε αποκλεισμό και τον ίδιο σε θάνατο!

4
Το καράτε του Cantona!

To 1995 ο Cantona, ενώ έχει αποβληθεί, θα κλωτσήσει οπαδό της Crystal Palace στο δρόμο προς τα αποδυτήρια! Και να μην ξέρεις ποιος είναι ο Γάλλος, αυτή τη σκηνή την είδες σίγουρα!

5
Όλα όσα αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο!

Τελικός του Champions League 2001. Η Bayern μόλις έχει κερδίσει το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Valencia με τον τερματοφύλακα των Βαυαρών, Oliver Kahn, αντί να πανηγυρίζει να προσπαθεί να παρηγορήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Santiago Canizares!

Γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο; Για εικόνες σαν και αυτή!

6
Μια φωτογραφία, χιλιάδες συναισθήματα!

Το 1999 στην Βαρκελώνη η Manchester United επικράτησε της Bayern στον τελικό του Champions League! Ο Solskjaer μόλις έχει κάνει την ανατροπή του αιώνα!

7
Το “χέρι του θεού”, τόσο απλά!

Πίσω στο 1986 ο Diego Armando Maradona έμπαινε στα δευτέρια της ποδοσφαιρικής ιστορίας σε μια σκηνή γεμάτη αργεντίνικη πονηριά! Το “χέρι του θεού” όπως χαρακτήρισε ο ίδιος το τέρμα του είναι γεγονός!

8
Αυτό πάει να πει ατμόσφαιρα γηπέδου!

Δυο μεγάλοι αντίπαλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου (Inter – Milan) παρακολουθούν, μάλλον χαλαροί, την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των 2 ομάδων!

Πολλοί την χαρακτήρισαν σαν την καλύτερη ποδοσφαιρική φωτογραφία όλων των εποχών!

9
Τα πάντα σταμάτησαν στην τραγωδία του Μονάχου!

Η ιστορία της Manchester United σημαδεύτηκε για τα καλά από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου! Το ρολόι στο Old Trafford σταμάτησε στην μέρα και την ώρα του ατυχήματος…για να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

10
Το άδοξο τέλος ενός κορυφαίου!

Ο Zinedine Zidane έχει μόλις αποβληθεί στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του μετά την διάσημη κουτουλιά στον Materazzi! Περνά δίπλα από το τρόπαιο του Μουντιάλ βάζοντας έτσι ένα πικρό τέλος σε μια καριέρα γεμάτη δόξα και τίτλους!

11
Από την απόλυτη λύπη στην απόλυτη χαρά!

Το Μουντιάλ του 1994 ανήκε στον Roberto Baggio που οδήγησε την Ιταλία σχεδόν μόνος του στον τελικό!

Μόλις έχει χάσει το κρίσιμο πέναλτι, το Μουντιάλ κατέληξε στην Βραζιλία με τον φωτογράφο να μας χαρίζει την απόλυτη αντίθεση συναισθημάτων!

Ποια φωτογραφία σου έκανε παραπάνω εντύπωση; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending