fbpx

Αυτή είναι η πιο δραματική κατάκτηση αγγλικού πρωταθλήματος!

Όταν μιλάς για αγγλικό ποδόσφαιρο και δραματικές κατακτήσεις πρωταθλήματος η πρώτη που θα σου έρθει στο μυαλό είναι σίγουρα αυτή της Manchester City το 2011 με το νικητήριο τέρμα του Aguero στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την QPR στο φινάλε της σεζόν.

22 χρόνια πριν όμως, το 1989, η Arsenal κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ίδιο ή και ακόμα πιο δραματικό τρόπο για αρκετούς λάτρεις του εγγλέζικου ποδοσφαίρου.

Είμαστε στις 26 Μαΐου στην τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Liverpool και Arsenal ήταν οι διεκδικητές του τίτλου με την μοίρα να τα φέρνει έτσι που οι 2 ομάδες θα μονομαχούσαν στο φινάλε της σεζόν στο Anfield.

H Liverpool, από τη μια, να έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία των 2 αλλά και με ολόκληρο τον σύλλογο να είναι σε κατάσταση σοκ μετά την τραγωδία του Hillsborough, ένα μόλις μήνα πριν!

Από την άλλη η Arsenal, που παρά το γεγονός πως έκανε ένα εξαιρετικό μαραθώνιο, κάποιες απώλειες την έφεραν να χρειάζεται νίκη με 2 τέρματα διαφορά επι του αντιπάλου της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

soccerstyle24.it

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους “κανονιέρηδες” να ψάχνουν, φυσιολογικά, ένα γρήγορο τέρμα και την ομάδα του Merseyside να προσπαθεί να κάνει το δικό της παιχνίδι. Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε στο 0-0.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως, στο 52′ ο Alan Smith άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους και πλέον τα πάντα παίζονταν!

Η Arsenal εψαχνε ένα ακόμα τέρμα που θα της χάριζε το πρωτάθλημα, το πρώτο της μετά από 18 χρόνια, ενώ η Liverpool έλεγχε το τέμπο του αγώνα αφού ακόμα και το 0-1 της χάριζε τον τίτλο και το ντάμπλ!

Στο 91′ όμως έγινε η στιγμή που έμεινε στην ιστορία!

Ο Michael Thomas, μέσος που αργότερα στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Liverpool, δέχτηκε προωθημένη μπαλιά, πλάσαρε και νίκησε τον Bruce Grobelaar!

Ήταν το 0-2! Η Arsenal κατακτούσε το πρωτάθλημα με τον πιο δραματικό τρόπο που θα μπορούσε, μέσα στην έδρα του αντιπάλου της και με σκόρερ – ήρωα κάποιο που κανένας δεν περίμενε!

dailymail.co.uk

Όσο για την Liverpool ήταν η αρχή του τέλους αφού μπορεί την επόμενη σεζόν να επανήλθε και να κατέκτησε τον τίτλο (18ος της και 7ος μέσα στα 80s) αλλά θα ήταν και ο τελευταίος της μέχρι σήμερα!

Ποιο ήταν το πιο συγκλονιστικό φινάλε σεζόν στην Αγγλία για ‘σένα; Αυτό του 2011 ή αυτό του 1989;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending