fbpx

5 ποδοσφαιριστές που ρίσκαραν τη ζωή τους!

Το ποδόσφαιρο εκτός από όμορφο μπορεί καμιά φορά να είναι και μοιραίο για τους ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα όταν πρωτοξεκίνησε το άθλημα, με συνθήκες πολύ διαφορετικές και δύσκολες σε σχέση με τις σημερινές, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν την ζωή τους κορώνα – γράμματα παίζοντας.

Στο σήμερα, μπορεί οι ποδοσφαιριστές να έχουν όλες τις ανέσεις με υπερσύγχρονα γήπεδα για να παίζουν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που παίχτες ρίσκαραν τη ζωή τους για την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Μαζέψαμε 5 τέτοιες περιπτώσεις και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Δες ποιες είναι:

 

1
Ronaldo

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μην γνωρίζει το μυστήριο (και τις θεωρίες συνωμοσίας) γύρω από την συμμετοχή του Ronaldo στον τελικού του Μουντιάλ 1998.

Έγινε γνωστό ότι το “Φαινόμενο” λιποθύμησε στο ξενοδοχείο που έμενε η εθνική Βραζιλίας λίγο μετά το μεσημέρι της μέρας του τελικού. Βγήκε προς τα έξω πως έπαθε κρίση επιληψίας με τα φάρμακα που πήρε για να αγωνιστεί να ήταν ακριβώς γι’ αυτό.

Το 2012 ωστόσο, ο γιατρός της AC Milan βρήκε στοιχεία που εισηγούνται πως ο Ronaldo δεν έπαθε επιληψία αλλά καρδιακό επεισόδιο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ζωή του μεγάλου Βραζιλιάνου κινδύνεψε και μάλιστα σοβαρά για το ποδόσφαιρο!

2
Saul Niguez

Το 2015 η Atletico Madrid αντιμετώπισε την Bayer Leverkusen στα πλαίσια της φάσης των 16 στο Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Saul και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ο Έλληνας αμυντικός χτύπησε στην κοιλιά τον 21χρονο, τότε, Ισπανό προκαλώντας του προβλήματα στην αναπνοή.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με τραύμα στο συκώτι και εσωτερική αιμορραγία.

Επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από μόλις 39 μέρες ρισκάροντας όμως τη ζωή του, όπως δήλωσε ο ίδιος, αφού μετά από κάθε προπόνηση αλλά και παιχνίδι των ροχιμπλάνκος κατουρούσε αίμα!

3
Petr Cech

Ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστή ήταν αυτός του Petr Cech στις 14 Οκτωβρίου 2006 και στο παιχνίδι Reading – Chelsea. Ο Τσέχος τερματοφύλακας χτυπήθηκε στο κεφάλι από το γόνατο του Stephen Hunt σε μια διεκδίκηση στο πρώτο λεπτό του αγώνα.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο Cech να πάθει διάσειση και να υποβληθεί σε επέμβαση από νευροχειρούργο αφού έσπασε ένα κομμάτι του κρανίου του.

Υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους με την επάνοδο του στην ενεργό δράση να γίνεται με πολλή προσοχή. Από τότε, όποτε παίζει, φοράει ειδική προστατευτική μάσκα για το κρανίο του!

4
Daniel Agger

Η καριέρα του Δανού αμυντικού ήταν γεμάτη από τραυματισμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην αμυντικός της Liverpool και της Brondby να παίρνει συστηματικά παυσίπονα για να μπορεί να παίζει.

Το 2014, ενώ έπαιζε στην Brondby, σε ένα παιχνίδι με την Κοπεγχάγη πέρασε εκτός στο 29ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Όταν μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια ο Agger λιποθύμησε αφού όπως έγινε γνωστό αργότερα πήρε υπερβολική δόση από παυσίπονα.

Συνέχισε να παίζει για ακόμα 1, 5 σεζόν. Το 2016, μόλις στα 32 του, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση αφού το σώμα του δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί όπως ο ίδιος ήθελε. Αιτία ήταν η μεγάλη ποσότητα παυσίπονων που πήρε στην καριέρα του.

5
John Terry

Περίπτωση παρόμοια με αυτή του Agger είναι και ο John Terry. Ο Άγγλος αμυντικός, όπως και ο Δανός, έπαιρνε συστηματικά παυσίπονα για να μπορεί να παίζει. Μάλιστα, την περίοδο 2014-15 όπως ο ίδιος δήλωσε, έκανε ενέσεις 2 φορές τη μέρα!

Πέρα όμως από τη χρήση παυσίπονων και τους κινδύνους που μπορούσαν να προκαλέσουν στην υγεία του 36χρονου αμυντικού, η ζωή του κινδύνεψε σοβαρά και το 2007 στον τελικό του League Cup ανάμεσα στην Chelsea και την Arsenal.

Ο νυν αμυντικός της Aston Villa σε μια διεκδίκηση της μπάλας δέχτηκε κλωτσία στο πρόσωπο από τον Abou Diaby. O Terry μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο αφού κατάπιε την γλώσσα του.

Ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές ρίσκαραν τη ζωή του για το ποδόσφαιρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending