fbpx

5 πράγματα που όλοι θέλαμε να ρωτήσουμε τους γονείς μας αλλά… ντρεπόμασταν!

Η περιέργια μπορεί να σκότωσε τη γάτα, τον άνθρωπο όμως ακόμα! Η ζωή είναι γεμάτη μυστήριο, απ’ την αρχή ως το τέλος.

Οι γονείς μας είναι οι πρώτοι που ρωτούσαμε όλες τις χαζές παιδικές μας απορίες. Αρκετές φορές όμως, το σκεφτόμασταν ξανά και ξανά πριν ρωτήσουμε συγκεκριμένα “γιατί, πώς, πότε”!

Πάμε να δούμε ποιες απορίες δεν τολμήσαμε να ξεστομίσουμε!

1
Σεξ

Freepik.com

“Τι είναι; Πώς γίνεται;” Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της κοινωνίας, η σεξουαλικότητα.

Δύσκολο θέμα για έναν γονιό να αναλύσει στο παιδί του ακόμα πιο δύσκολο είναι να καταφέρει το παιδί να μαζέψει το θάρρος για να ρωτήσει.

2
Ναρκωτικά

Όταν ήμασταν μικρά, οι γονείς μας έλεγαν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά: “Μην πάρεις γλυκά ή τσιγάρα από ξένους!” ή “Ό,τι και να σου δώσουν, μην το πάρεις δεν ξέρεις τι βάζουν αυτοί μέσα!”

Οι αιώνιες μας απορίες όμως: “Τι είναι αυτά που βάζουν μέσα όμως; Πού τα βρίσκουν; Τι ακριβώς θα πάθω αν τα πάρω;”

3
Σεξουαλικότητα

pride-diaforetikotita-kipriaki-koinonia
galwaydaily.com

“Ποια η διαφορά των gay με τους transexual; Πώς διαφέρουν αυτοί από εμάς και εμείς από αυτούς; Πώς θα ξέρω αν είμαι ομοφυλόφυλος;”

Αν τολμούσαμε να κάνουμε έστω και μια απ’ αυτές τις ερωτήσεις στη μάνα μας… κατάλαβες! Λες και είναι έγκλημα να θέλουμε να ξέρουμε!

4
Ποτά, ξενύχτια και club

“Πώς καταλήγει κάποιος στον αλκολισμό και τι ακριβώς είναι αυτό; Αν πάω σε club θα γίνω αλκοολική; Γιατί πρέπει να προσέχω τι φοράω για να μην μου κάνουν κάτι; Πώς γίνονται τα ρούχα μου αφορμή να πάθω κακό;”

Η νυχτερινή ζωή είναι ο φόβος και ο τρόμος των γονιών – είτε γιατί είχαν δικές τους άσχημες εμπειρίες, είτε γιατί ξέρουν απ’ αυτά που ακούν και βλέπουν τι γίνεται.

5
Η “προηγούμενη” ζωή…

Freepik.com

Ο γονείς πριν αποκτήσουν παιδιά… ήταν σαν εμάς: χαμένοι, αποσυντονισμένοι με μια δόση τρέλας. “Έκαναν κοπάνες; Πότε έκαναν σεξ για πρώτη φορά; Έχουν μεθύσει σε σημείο black-out;”

Οι προσωπικές στιγμές και εμπειρίες των γονιών μας είναι κάτι που συνήθως κρατάνε κρυμμένο, μήπως και μας ενθαρρύνουν. Υπάρχουν χιλιάδες ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε!

Εσύ τι ήθελες να ρωτήσεις τους δικούς σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending