fbpx

Ασημένια η Νεκταρία Παναγή, πρώτη νίκη στο βόλεϊ!

Φοβερή επιτυχία για τον κυπριακό αθλητισμό, τον πανεπιστημιακό αθλητισμό, για την Κύπρο αλλά και για την ίδια την Νεκταρία Παναγή είναι η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες στο άθλημα του άλματος σε μήκος μετά από μία κυριολεκτικά εκπληκτική παρουσία της αθλήτριας μας.

Η αθλήτρια μας, που ας σημειωθεί, “κρατούσε” το χρυσό στα χέρια μέχρι και την προτελευταία προσπάθεια της αντιπάλου της από την Ρουμανία Αλίνας Ρόταρου, αφού είχε πετύχει άλμα 6, 42 μ.

Στην προτελευταία προσπάθεια της, η Ρόταρου πήδηξε 6, 65μ. και μας πήρε την μπουκιά από το στόμα χωρίς αυτό σε καμία των περιπτώσεων να μειώνει την τεράστια επιτυχία της αθλήτριας μας η οποία κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε αθλήτριες παγκόσμιου βεληνεκούς και δυναμικής αλλά και χωρών με παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα.

Πίσω από την Νεκταρία κατετάγη η Γερμανίδα Άννα Μπεελερ με 6,38μ.

Τεράστια επιτυχία είχαμε όμως και στο Βόλεϊ όπου οι άντρες μας κατάφεραν μετά από ένα κυριολεκτικά δραματικό σε εξέλιξη αγώνα να κερδίσουν τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3-1 και αφού χρειάστηκε να χάσουμε το πρώτο σετ με 23-25.

Με ανασύνταξη δυνάμεων και παίζοντας εκπληκτικά τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση καταφέραμε αγωνιζόμενοι με ιδιαίτερο πάθος να “τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα” κερδίζοντας τα υπόλοιπα σετ με το ίδιο σκορ 25-23 (23-25 25-23 25-23 25-23) χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην χώρα μας σε ομαδικό άθλημα.

Αυτή ήταν και η πρώτη μας νίκη και η ομάδα μας χρειάζεται ακόμη μία επί της Ελβετίας για να περάσει στους 16. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά και πιθανά.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending