fbpx

Έφυγε νωρίς ο Antonio Puerta!

Είναι μερικές φορές που πας να γράψεις ένα άρθρο και οι λέξεις κυλάνε σαν νερό στο πληκτρολόγιο. Αυτό το κείμενο όμως είναι διαφορετικό.

Αυτό το κείμενο θα πάει 10 ολόκληρα χρόνια πίσω για να διηγηθεί μια ιστορία που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ξεκίνησε με τον πιο τραγικό τρόπο, τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό.

Ο Antonio Puerta ήταν ένα από τα καμάρια της πόλης της Σεβίλλης. Γεννήθηκε στην πόλη, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Sevilla από μωρό και στα 20 του έκανε ντεμπούτο με την ομάδα που αγάπησε, ένας αυθεντικός Sevillista.

Αριστερό χαφ, που μπορούσε να αγωνιστεί και ως μπακ, είχε προλάβει να πανηγυρίσει κιόλας 5 τρόπαια με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας προσελκύοντας με τις εμφανίσεις του ενδιαφέρον από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Manchester United.

Όλα άλλαξαν όμως στις 25 Αυγούστου 2007. Στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος η Sevilla υποδέχτηκε στον Sanchez Pizjuan την Getafe.

Στο 35ο λεπτό του αγώνα και ενώ η μπάλα είχε βγει άουτ για τους ροχιμπλάνκος, ο Puerta γονατίζει και ακολούθως καταρρέει. Οι συμπαίκτες του, Dragutinovic και Palop, σπεύδουν πρώτοι με τους γιατρούς της ομάδας να έρχονται λίγο αργότερα.

Τον συνεφέρουν, στέκεται στα πόδια του και γίνεται αλλαγή. Ανακούφιση είναι το συναίσθημα που επικρατεί στο στάδιο της Ανδαλουσίας. Είναι μόνο προσωρινή.

Στα αποδυτήρια ο Puerta λιποθυμά ξανά, η καρδιά του τον προδίδει. Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο παθαίνει αλλα 5 καρδιακά επεισόδια! Για 3 μέρες παραμένει σε κώμα και τελικά στις 28 Αυγούστου 2007 αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ήταν μόλις 22 χρονών και υπέφερε από μια ανίατη, κληρονομική πάθηση της καρδιάς! Στην κηδεία του θρηνούν μαζί οι οπαδοί της Sevilla αλλά και της Real Betis σε μια επίδειξη ψηλού ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Ήταν το λιγότερο που άξιζε ο Antonio!

Η πιο τραγική φιγούρα στην όλη ιστορία είναι η κοπέλα του αδικοχαμένου άσου. Ήταν έγκυος 7 μήνων, φέρνοντας τον Οκτώβρη του 2007 στον κόσμο τον Aitor.

Ένα παιδί που δεν πρόλαβει να δει τον πατέρα του, που γράφτηκε σχεδόν με την γέννηση του σαν μέλος της Sevilla και που αν το θελήσει και ακολουθήσει ποδοσφαιρική καριέρα θα μπορεί να φορέσει την φανέλα με το “16” που φορούσε και ο μπάμπας του, o αδικοχαμένος Antonio Jose Puerta Perez!

Ήξερες την ιστορία πίσω από τον χαμό του Puerta;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending