fbpx

Όταν Απόλλωνας και ΑΕΛ προκρίνονταν στους ομίλους του Europa League!

28η Αυγούστου. Για τους περισσότερους σημαίνει ακόμα μια μέρα του καλοκαιριού, ίσως και των διακοπών για πολλούς. Για τους φίλους του Απόλλωνα αλλά και της ΑΕΛ όμως σημαίνει πολύ περισσότερα.

Αυτό γιατί στις 28 Αυγούστου 2014 και 2012 αντίστοιχα οι 2 ομάδες της Λεμεσού εξασφάλιζαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League! Και αν για τον Απόλλωνα ήταν η 2η συνεχόμενη για την ΑΕΛ η πρόκριση αυτή ήταν η πρώτη (και μοναδική μέχρι στιγμής!)!

Πώς όμως προκρίθηκαν οι 2 ομάδες της πόλης του καρναβαλιού;

Δες πιο κάτω:

 

1
Απόλλωνας

Πίσω στο 2014 οι γαλάζιοι βρέθηκαν στα play – off του Europa League αντιμέτωποι με την Lokomotiv Moscow. Το πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ έληξε 1-1 κάτι που σήμαινε πως ο Απόλλωνας χρειαζόταν νίκη μέσα στη Ρωσία ή ισοπαλία μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου παιχνιδιού.

Με το ξεκίνημα, ωστόσο, του επαναληπτικού ήταν εμφανές πως οι παίχτες του Χριστάκη Χριστοφόρου ήθελαν την νίκη και θα έκαναν τα πάντα για να την πάρουν! Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση φιλοδώρησαν με 4 τέρματα τους Ρώσους σε μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες κυπριακής ομάδας στην Ευρώπη.

Σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν οι Rezek, Παπούλης, Thuram και Hugo Lopez.

2
ΑΕΛ

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012 έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να διεκδικήσει την πρόκριση της σε όμιλο Champions League. Στα play – off οι Λεμεσιανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την φημισμένη Anderlecht.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Κύπρο οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-1 (σκόρερ οι Dossa Junior και Rui Miguel) παίρνοντας έτσι μικρό προβάδισμα έναντι του μεγάλου τους αντιπάλου.

Στον επαναληπτικό του Βελγίου όμως η ΑΕΛ δεν άντεξε γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Και μπορεί η πρόκριση στους ομίλους του Champions League να χάθηκε, αλλά η ομάδα της Λεμεσού με την συμμετοχή της στα play-off πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, επιτυχία εξίσου μεγάλη για τους γαλαζοκίτρινους!

Εσύ πού ήσουν στις 28 Αυγούστου 2014 και 2012; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending