fbpx

Αυτά είναι τα παραδοσιακά Φεστιβάλ που θα δούμε σύντομα στην Κύπρο!

Όλο και κάποιο φεστιβάλ θα τρέχει αυτή την περίοδο σε κάποια περιοχή της Κύπρου

Φεστιβάλ που αφορούν φαγητό, γλυκά, ποτά μέχρι και παραδοσιακούς χορούς δίνοντας την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να θυμηθούν τα παλιά και τους νέους να μάθουν τα διάφορα ήθη και έθιμα του τόπου τους!

Γνωρίζεις όμως πότε και πού λαμβάνουν χώρα τα διάφορα Φεστιβάλ ή θα χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς σε αυτά;

Δες πιο κάτω τα Φεστιβάλ που θα γίνουν σύντομα στην Κύπρο!

 

1
Cyprus International Food Festival!

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με επίκεντρο το φαγητό! Στις 23 Σεπτεμβρίου από τις 4 μ.μ μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στον μόλο Λεμεσού πέρα από 20 σεφ να παρουσιάζουν κουζίνες διαφορετικών χωρών της Μεσογείου, της Κεντρικής και Μέσης Ανατολής!

Επιπλέον, θα υπάρχουν διαγωνισμοί για το κοινό καθώς και η δυνατότητα για γευσιγνωσία κρασιών σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα!

2
Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών!

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όπου θα συμμετέχουν συγκροτήματα Τουρκοκυπρίων, Γεωργιανών, Αρμενίων, Ρώσσων, Ελλαδιτών και Σρι-Λανκένζων, θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην Κλήρου!

Επιπλέον θα υπάρχει παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων και εδεσμάτων. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει πλούσιο φαγητό και ποτό!

3
Φεστιβάλ Μήλου!

Το Φεστιβάλ Μήλου θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Οκτωβρίου και αποτελεί πλέον θεσμό για το χωριό της Κυπερούντας! Όσοι παρευρεθούν εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις διάφορες ποικιλίες μήλου καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο!

Επίσης, θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά όπως η ζιβανία με βασικό υλικό το μήλο, ενώ θα παρασκευάζονται ψωμιά με προζύμι και πολλά άλλα!

4
Φεστιβάλ Στατού-Αγίου Φώτιου!

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ., θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής Στατού και Αγίου Φώτιου τα οποία φημίζονται για την εξαιρετική τους ποιότητα και την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά!

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν παραδοσιακές δραστηριότητες όπως παρασκευή τραχανά, χαλλουμιών και αναρής, χωριάτικου ψωμιού, τσαμαρέλλας και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων!

5
Γιορτή του Κρασιού!

Ο Δήμος Λεμεσού, διοργανώνει για 56η φορά τη γιορτή του κρασιού, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στο δημόσιο κήπο Λεμεσού!

Η τιμή του εισητηρίου ανέρχεται στα 5 για τους ενήλικες και στα 3 για παιδιά μέχρι 18 ετών! Βέβαια, θα υπάρχει άφθονο κρασί, γλέντι και μουσική!

6
Φεστιβάλ Ροδιού!

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, διοργανώνει για 5η χρονιά το φεστιβάλ ροδιού στην Ορμήδεια το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου!

Στο φεστιβάλ, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτή γκάμα από διάφορα εδέσματα και ποτά, φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο με ρόδι. Ακόμη, θα υπάρχει ζωντανά, παρασκευή κυπριακού παλουζέ επίσης από ρόδι.

Τη διασκέδαση θα αναλάβει η τραγουδίστρια Εύη Καπάταη, μαζί με μουσικοχορευτικό σχήμα και φυσικά, κυπριακά τσιαττιστά!

 

Εσύ ποια από τα πιο πάνω φεστιβάλ θα επισκεφτείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending