fbpx

5 ξένοι που κυπροποιήθηκαν και έπαιξαν στην Εθνική μας!

Τα τελευταία χρόνια στην Εθνική μας παίζουν οι Dossa Junior, Vincent Laban ενώ πολύ πρόσφατα μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγινε και ο Renato Margaca.

Πρόκειται για ονόματα που κάθε άλλο παρά κυπριακά είναι αφού πρόκειται για ξένους ποδοσφαιριστές που τα πολλά χρόνια παρουσίας τους στο νησί μας τους χάρισαν και την κυπριακή υπηκοότητα.

Έλα όμως που σαν τον Dossa, τον Laban και τον Margaca υπήρξαν και άλλοι στο παρελθόν; Ξένοι ποδοσφαιριστές δηλαδή που κυπροποιήθηκαν και αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής μας! Εμείς επιλέξαμε 5 και σου τους παρουσιάζουμε στην πιο κάτω λίστα.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Sinisa Gogic

Η καριέρα του Γκόγκα είναι λίγο – πολύ γνωστή. Πρωτοήρθε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ, μετακόμισε στην Ανόρθωση και από εκεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς. O Σέρβος επιθετικός όμως επέστρεψε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ πριν κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας το 2002.

Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική μας το 1994 από τον Αντρέα Μιχαηλίδη και μέχρι το 1999 που ήταν διεθνής φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο μας στο στήθος 37 φορές σκοράροντας 8 γκολ. Αξέχαστο βέβαια, θα είναι για πάντα αυτό απέναντι στην Ισπανία!

2
Milenko Spoljaric

Άλλος ένας Σέρβος, άλλο ένα τεράστιο κεφάλαιο του κυπριακού ποδοσφαίρου! Ο Spoljaric που για σχεδόν μια δεκαετία φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα γράφοντας την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο μας, τίμησε και την φανέλα της Εθνικής!

Κλήθηκε στην Εθνική το 1997 επι θητείας Σταύρου Παπαδόπουλου και μέχρι το 2001 που αποσύρθηκε από την Εθνική συμμετείχε σε 21 παιχνίδια της σκοράροντας 8 φορές. Κορυφαία στιγμή του 50χρονου, σήμερα, Milenko, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα 2 τέρματα που σημείωσε επι του Ισραήλ στη νίκη μας (3-2) το 1999!

3
Rainer Rauffmann

Ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία της Ομόνοιας που στην πορεία έγινε και αυτός δικό μας παιδί έστω και αργά.

Ο Μάρκος – Rainer Rauffmann φόρεσε τη φανέλα των πρασίνων από το 1997 μέχρι το 2004 ενώ στην Εθνική μας κλήθηκε το 2002 από τον Moca Vukotic όταν ήταν ήδη 35 χρονών.

Μέχρι τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να ολοκληρώσει την καριέρα του τον Σεπτέμβρη του 2004 ο κυπροποιημένος Γερμανός έπαιξε 5 φορές για την Εθνική σκοράροντας 3 τέρματα. Αξέχαστη παραμένει η κούρσα του που οδήγησε και στο τέρμα μας απέναντι στη Γαλλία τον Σεπτέμβρη του 2002!

4
Vladan Tomic

Ο αδικοχαμένος Σέρβος πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στην Κύπρο! Πρώτα με την φανέλα του Άρη, μετά στην Ανόρθωση και την ΑΕΛ, ομάδα και στην οποία τέλειωσε την καριέρα του.

Τα πολλά χρόνια παρουσίας του μέσου με το εγκεφαλικό παιχνίδι του έδωσαν και το “διαβατήριο” για την Εθνική μας. Καλέστηκε, όπως και ο Rauffmann, μάλλον αργά, το 2002 από τον Moca Vukotic. Ο Tomic (στη φωτογραφία το νούμερο 8) τότε στα 35 του έπαιξε 5 φορές για την Κύπρο.

5
Νίκος Κατσαβάκης

Ο Ελλαδίτης αμυντικός ήρθε στην Κύπρο άγνωστος το 2002 για τον Διγενή Μόρφου ενώ το 2012 που αποχαιρέτησε το νησί μας θεωρείτο ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έπαιξαν ποτέ μπάλα στο πρωτάθλημα μας.

Φορώντας την φανέλα της Ανόρθωσης, κυρίως, ο “Κάτσα” έφτασε να αγωνιστεί μέχρι και στους ομίλους του Champions League ενώ έπαιξε για ένα χρόνο και στον Απόλλωνα.

Οι εξαιρετικές του παρουσίες κέρδισαν το ενδιαφέρον του Άγγελου Αναστασιάδη που του χάρισε την μια και μοναδική του συμμετοχή με την φανέλα της Κύπρου στις 8 Φεβρουαρίου 2011 σε ένα φιλικό με την Σουηδία.

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι 5 ξένοι πήραν κλήση για την Εθνική μας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending