fbpx

5+1 ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι γεμάτος με ντέρμπι, με παιχνίδια γεμάτα ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλοι μας περιμένουμε, έξάλλου, ένα Real Madrid – Barcelona, Manchester United – Liverpool ή και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ όσο τίποτα άλλο μέσα στη σεζόν για να τα απολαύσουμε!

Έλα όμως που υπάρχουν και άλλες, πολλές κόντρες στο ποδόσφαιρο; Αντιπαλότητες λιγότερο γνωστές ίσως από τις πιο πάνω αλλά σίγουρα το ίδιο ή και περισσότερο φορτισμένες!

Εμείς επιλέξαμε 5+1 κόντρες που ίσως δεν ξέρεις και που αξίζει να παρακολουθήσεις!

Δες ποιες είναι παρακάτω (και μη διστάσεις να μας πεις ποια ξεχωρίζεις):

 

1
Portsmouth – Southampton

Πρόκειται για μια έχθρα που κανείς δεν ξέρει πώς ξεκίνησε αλλά πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες της Αγγλίας! Οι 2 πόλεις της νότιας Αγγλίας χωρίζονται από 30 περίπου χιλιόμετρα με τους οπαδούς να μισιούνται θανάσιμα!

Σπάνια παίζουν μεταξύ τους αφού συνήθως είναι σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά αυτό δεν εμποδίζει Pompeys και Saints να είναι μεγαλύτεροι εχθροί ακόμα και από τους Liverpudlians και τους Mancunians!

Τα παιχνίδια τους συχνά σημαδεύονται από μεγάλα επεισόδια ενώ η διαδρομή Portsmouth – Southampton – Portsmouth που έκανε ο Harry Redknapp από το 2002 μέχρι το 2005 μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το μίσος!

2
Lyon – St. Etienne

Μπορεί το κλασικό ντέρμπι στη Γαλλία να είναι το Marseille – Paris Saint Germain αλλά το ντέρμπι ανάμεσα στους Lyonnais και τους Stephanois είναι σίγουρα το πιο καυτό!

Το Le Derby, όπως το ονομάζουν οι Γάλλοι, έχει τις ρίζες του στην κοινωνική κατάσταση των 2 πόλεων. Από τη μια οι κάτοικοι του St. Ettiene θεωρούνται η εργατική τάξη της περιοχής ενώ από την άλλη η Lyon είναι πόλη κυρίως της μεσαίας τάξης. Από εδώ πηγάζει ο πρώτος λόγος διαμάχης.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Stephanois είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στη Γαλλία με 10 πρωταθλήματα με το τελευταίο όμως να είναι από το μακρινό, πλέον, 1981. Έτσι, την ώρα που οι πράσινοι ζουν με την ελπίδα να δουν την ομάδα τους να μεγαλουργεί ξανά η Lyon κατέκτησε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2001 μέχρι το 2008!

3
Hamburg – St. Pauli

Μια πόλη, 2 ομάδες με το παιχνίδι ανάμεσα τους να γίνεται και για την “κυριαρχία” της πόλης! Από τη μια η HSV, όπως είναι η συντομογραφία του Hamburg, με 6 κατακτήσεις πρωταθλημάτων και το Champions League του 1983 θεωρείται η πιο high profile ομάδα της πόλης!

Από την άλλη, η St. Pauli είναι μεν η δεύτερη πιο δημοφιλής ομάδα στη Γερμανία, πίσω μόνο από την Bayern Munich, αλλά αγωνιστικά δεν είχε τις ίδιες επιτυχίες με την συμπολίτιδα τους! Αντίθετα έγινε γνωστή για τον punk metal, σοσιαλιστικό χαρακτήρα που πήρε η περιοχή και η ομάδα με το πέρασμα των χρόνων!

Μάχη πλούσιων με φτωχών δηλαδή!

4
Corinthians – Palmeiras

ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι της Βραζιλίας και η μάχη των 2 μεγαλύτερων ομάδων του Sao Paulo!

Η κόντρα τους ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια περίπου όταν ακόμα η Corinthians ήταν η μόνη ομάδα της πόλης. Το 1914 όμως μέλη της Timao έφυγαν για να δημιουργήσουν μια ομάδα για τους μετανάστες (κυρίως Ιταλούς), την Palmeiras, όπως έγινε γνωστή!

Αυτό ήταν. Μια από τις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές κόντρες στον κόσμο ξεκίνησε και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ!

5
Nacional – Penarol

Είναι 2 από τις αρχαιότερες ομάδες του κόσμου και οι πιο πετυχημένες στην Ουρουγουάη. Από το 1900, όταν έπαιξαν το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι, το πάθος, η ένταση και τα νεύρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των παιχνιδιών τους! Έπαθλο είναι άλλωστε η κυριαρχία στη χώρα!

Το μίσος μεταξύ τους ξεκίνησε από την ίδρυση τους αφού η Penarol δημιουργήθηκε από Άγγλους μετανάστες. Η Nacional, από την άλλη,  δημιουργήθηκε καθαρά για να παίζουν ντόπιοι ποδοσφαιριστές σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική ήταν για τους μετανάστες!

6
Προοδευτική – Ιωνικός

Μπορεί το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός να θεωρείται το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο αλλά δεν θα φτάσει ποτέ το μίσος που μυρίζει το Ιωνικός – Προοδευτική!

Νίκαια και Κορύδαλλος μας χάρισαν μερικές από τις πιο cult στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα ζευγάρι που βγάζει μίσος από την δεκαετία του ’80! Μια βόλτα στο διαδίκτυο αρκεί για να ανακαλύψεις πως μιλάμε για ένα πραγματικά πολύ δυνατό ντέρμπι!

Υπέρμετρο πάθος, επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων και ένα τόσο αυθεντικό μίσος και από τις 2 πλευρές συνθέτουν ένα cocktail που δύσκολα βρίσκεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ήξερες την ύπαρξη αυτών των σκληρών αντιπαλοτήτων; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending