fbpx

Το σύμπαν σου επιστρέφει πίσω ό,τι δίνεις – Να είσαι πάντα ταπεινός και ευγνώμον…

Να είσαι πάντα ταπεινός και ευγνώμον, γιατί ένα πράγμα που έχω μάθει, είναι ότι η ζωή φέρεται π****α σ ’αυτούς που δεν τη σέβονται και δεν τη φοβούνται…

1
Θα σας πω σύντομα την ιστορία μιας κοπέλας

Έξι μήνες πριν, νόμιζε ότι βίωνε μία από τις πιο καλές φάσεις της ζωής της. Δούλευε από 14 ετών και έμενε μόνη της από τα 18 της.

Παρόλο που στη ζωή βίωσε αρκετές δυσκολίες, δεν την φοβόταν ποτέ γιατί πάντα τα κατάφερνε και πετύχαινε όλα όσα ήθελε. Σε όλα τα επίπεδα της ζωής της, πάντα έκανε αυτό που ήθελε.

2
Αυτό της δημιούργησε μια στάση μεγαλοφροσύνης απέναντι στη ζωή και κάποτε και στους ανθρώπους

Είχε μια πολύ καλή θέση στο μαγαζί που δούλευε και έβγαζε πολύ καλά χρήματα. Τα καλοκαίρια έκανε 2 δουλειές και είχε πάντα λεφτά στην άκρη. Ένα χρόνο πριν, στα 23 της, είχε δώσει εξετάσεις και μπήκε στο πανεπιστήμιο στη σχολή που ήθελε. Πήγαινε πολύ καλά με τα μαθήματα.

Είχε κάνει μια επένδυση και έφτιαχνε το δικό της διαμέρισμα. Είχε μια πετυχημένη και χαλαρή σχέση 3 χρόνια με ένα πολύ καλό παιδί, έτσι όπως την ήθελε. Ήταν προϊστάμενη στο μαγαζί που δούλευε και ήξερε πολύ καλά όλα τα κομμάτια της δουλειάς της.

Έβρισκε χρόνο για να διαβάζει, για να γυμνάζεται και για να δουλεύει. Ήταν υγιέστατη με πολύ καλή φυσική κατάσταση, αρκετά όμορφη και ελκυστική, με πολλούς φίλους και ανθρώπους να τη σέβονται και να τη θαυμάζουν.

3
Ένιωθε ότι δεν μπορούσε τίποτα να τη σταματήσει

Ένιωθε πως μπορούσε να βρει δουλειά στον τομέα της όποτε ήθελε και όπου ήθελε, ένιωθε ότι μπορούσε να έχει όποιον άντρα ήθελε και ένιωθε ότι μπορούσε να πετύχει όποιο στόχο και αν έβαζε στο μυαλό της.

4
Όλα φάνταζαν τέλεια…

Γεμάτη επιτυχίες, και μια ζωή δύσκολη που πάντα όμως έβγαινε νικήτρια. Είναι όμως όλα αυτά τελικά επιτυχημένη ζωή;

Ήταν στ’ αλήθεια νικήτρια αν μέσα της είχε κενά που δεν μπορούσε να γεμίσει κανένας άλλος εκτός απ’ τον ίδιο της τον εαυτό; Δεν ήταν! Χρειάστηκε χρόνος και πόνος για να το καταλάβει!

5
Όμως, μέσα σε 6 μήνες ο τραπεζικός της λογαριασμός έφτασε στο μηδέν

Μένει σε ένα στούντιο μόνο με κρεβάτι και γραφείο. Δουλεύει σε ένα μικρό μαγαζάκι με λιγότερα λεφτά χωρίς καμία θέση, δεν έχει αμάξι, έχει ποδήλατο.

Δεν έχει καμία ιδανική σχέση και κανέναν άνθρωπο δίπλα της. Αποπροσανατολισμένη και Ολομόναχη!

6
Δεν είναι καμία επιστήμη, είναι η ζωή!

Φέρθηκε π****α στη ζωή και την κοίταζε με υπεροψία. Και έτσι η ζωή την πόνεσε πολύ για να την προσγειώσει, για να της θυμίσει ότι αυτή είναι η προϊσταμένη μας και πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους μαζί της.

Αυτό που θα σας εκπλήξει, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κατάστασης το δημιούργησε αυτή, συνειδητά. Μπορώ να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια, πως νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Βλέπει τη ζωή της να γίνεται καλύτερη κάθε μέρα, παλεύει πιο πολύ, νιώθει πιο γεμάτη, πιο ήρεμη. Νιώθει την ψυχή της να γιατρεύεται, νιώθει τον εαυτό της να μεταμορφώνεται σε μορφές πιο ένδοξες και πιο ιερές.

7
Δεν χρειάζεται κανέναν για να είναι καλά

Δεν αναζητά τα πλήθη για να γεμίζει τα κενά. Από μέσα της πηγάζει η ευτυχία. Ότι βγάζουμε αυτό παίρνουμε, ότι είμαστε αυτό παίρνουμε.

Η απάντηση στο γιατί είναι πολύ απλή…Άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τη ζωή! Ζει με βάση τις καινούριες της αξίες.

Είναι η ειλικρίνεια, είναι ο σεβασμός των ανθρώπων γύρω της, αλλά και του εαυτού της, είναι η καλοσύνη, το δίκαιο, το σωστό, το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια και η ταπεινοφροσύνη.

8
Χρειάστηκε να νιώσει την απογοήτευση και τον πόνο για να αλλάξει το σύστημα αξιών της και τη ζωή της

Ένα από τα πιο βαθιά φρονήματα μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους και αυτός είναι ένας από τους στόχους αυτού του άρθρου… Να μη χρειαστεί να βιώσει κανένας τον πόνο και την απογοήτευση για να αλλάξει η ζωή του.

Το σύμπαν σου επιστρέφει πίσω ότι δίνεις – δεν είχε μάθει να σέβεται τους ανθρώπους γύρω της, δεν είχε μάθει να λέει πάντα αλήθειες και δεν ήξερε να τις ακούει.

Δεν είχε μάθει να χάνει και μπέρδευε τον εγωισμό με την αξιοπρέπεια.

9
Πετύχαινε στο “φαίνεσθαι” πολύ καλά, αλλά τις νύχτες δεν κοιμόταν ήσυχη

Και όλα αυτά άλλαξαν γιατί μπήκαν κάποια άτομα μέσα στη ζωή της και την έκαναν να δει τη ζωή με άλλο μάτι και να νιώσει πράγματα που δεν ένιωσε ποτέ άλλοτε.

Βίωσε τεράστιες απογοητεύσεις από τον εαυτό της και όμως είδε αυτούς τους ανθρώπους σαν δασκάλους ζωής και είναι ευγνώμον που ήταν τυχερή να τους γνωρίσει..

Πλέον ζει μια ήρεμη ζωή, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι την ύλη. Με πιο πνευματικούς στόχους, που κρύβουν όνειρα γεμάτα με τις πιο βαθιές της αξίες.

10
Η αυτοπεποίθηση σας θα αυξηθεί μόνο όταν ζείτε με βάση της αξίες σας

Όταν πέφτετε το βράδυ για ύπνο και δεν σας βασανίζει η συνείδηση σας. Όταν κάνετε καλό σε κάποιον, χωρίς να επιζητάτε την αναγνώριση. Όταν δίνετε και δίνετε, αλλά δεν κρατάτε λογαριασμό και δεν περιμένετε τίποτα πίσω.

Όταν ακόμα και όταν είστε μόνοι σας, εσείς με τον εαυτό σας, κάνετε αυτό που θεωρείται σωστό και τίμιο.. Όταν είστε ο καλύτερος σας εαυτός ακόμα και όταν δεν σας βλέπει κανείς. Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας.

Όταν το καταλάβετε αυτό, τότε είναι που θα έχετε την δύναμη και την αυτοπεποίθηση να πετύχετε όποιο στόχο θέλετε. Στόχους που θα σας γεμίζουν τη ψυχή και όχι τα κενά σας. Χωρίς να χρειάζεστε την αναγνώριση κανενός.

Τρεις είναι η τρόποι λοιπόν που πρέπει να φέρεσαι στη ζωή για να σου φέρεται ωραία και για να σου ξεδιπλώσει όλο της το μεγαλείο: Με Πίστη, Ταπεινοφρωσύνη & Ευγνωμοσύνη!


Το άρθρο γράφτηκε από την αναγνώστρια μας Χριστίνα Συμκάση και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending