fbpx

5 τραγούδια του Freddie Mercury που ξεσηκώνουν κάθε κερκίδα!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μορφές της μουσικής (γιατί η μουσική μια είναι, άσχετα αν την χωρίζουμε σε είδη). Είναι μια προσωπικότητα τόσο μεγάλη που ακόμα και σήμερα, 28 χρόνια μετά τον θάνατο του, τα τραγούδια του ακούγονται, η ζωή του συζητείται και διατηρεί εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Farrokh Bulsara, πιο γνωστός σε όλους μας ως Freddie Mercury, δεν ήταν ο συνηθισμένος ταλαντούχος τραγουδιστής. Κατάφερε να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας ακόμα και αν αυτή είναι το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός γενικότερα.

Βλέπεις τουλάχιστον 5 τραγούδια του μετατράπηκαν σε hits που παίζονται σήμερα σε στάδια, τραγουδιούνται από χιλιάδες οπαδούς και έχουν συνδεθεί με πολλές αθλητικές στιγμές.

Αυτά τα τραγούδια είναι που μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες τα (και απόλαυσε τα με τον ήχο στο φουλ, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς):

 

1
We Are The Champions

Κέρδισε η ομάδα σου το πρωτάθλημα; Πήρε το κύπελλο; Κέρδισε ένα ματς ζωής και θανάτου; Το “We Are The Champions” είναι το πρώτο τραγούδι που θα ακούσεις και ας μην ξέρεις ποιος το τραγούδησε!

Από το 1977 που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι σήμερα και πιθανότατα για άλλα 100 και βάλε χρόνια θα είναι το απόλυτο τραγούδι της νίκης!

No time for losers cause we are the champions of the world!

2
We Will Rock You

Γράφτηκε από τον κιθαρίστα των Queen, Brian May, αλλά ποιος άλλος μπορούσε να το ερμηνεύσει πέρα από τον τεράστιο Freddie;

Η εισαγωγή του έμεινε στην ιστορία σαν μια από τις πιο χαρακτηριστικές με το τραγούδι να είναι συνώνυμο της απόλυτης προσήλωσης στο στόχο: την νίκη!

Χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες του εξωτερικού κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο!

3
The Show Must Go On

Κυκλοφόρησε το 1991 όταν ο Freddie Mercury ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Παρ’ όλα αυτά η φωνή του εξακολουθούσε να είναι το ίδιο συγκλονιστική. Το συγκεκριμένο τραγούδι – ύμνος είναι το ακριβώς αντίθετο του “We Will Rock You”!

Ακόμα και μετά από μια βαριά ήττα, ακόμα και μετά από ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα η προσπάθεια για κατάκτηση της κορυφής πρέπει να συνεχιστεί!

4
I Want It All

Συνδυάστηκε στην Κύπρο με το Champions League πριν μερικά χρόνια αλλά αλήθεια και ποιος οπαδός δεν θέλει να πανηγυρίσει τα πάντα με την ομάδα του; Και ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κερδίσει κάθε τρόπαιο που υπάρχει εκεί έξω;

Κυκλοφόρησε το 1989 και αφηγείται ουσιαστικά την ιστορία ενός παιδιού που ψάχνει να βρει τον εαυτό του αλλά την ίδια ώρα διψά για επιτυχία! Το πιο σημαντικό είναι όμως πως είναι αποφασισμένος να πετύχει!

5
Another One Bites The Dust

Κέρδισε η ομαδάρα το καθοριστικό ντέρμπι, καθάρισε μια σημαντική πρόκριση ή απλά πέτυχε μια σημαντική νίκη. Ο Freddie Mercury έχει το ιδανικό τραγούδι και γι ‘ αυτή την περίσταση!

Όπως και το “We Will Rock You” και το “Another One Bites The Dust” χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες κατά την είσοδο τους στο γήπεδο.

Κυκλοφόρησε το 1980 και από τότε πολλοί έχουν “φάει σκόνη“, πολλοί εκστασιάστηκαν πάνω σε μια κερκίδα χοροπηδώντας στο ρυθμό του διαχρονικού πλέον ύμνου.

Ποιο τραγούδι του Freddie Mercury “συνοδεύει” τις μέρες σου στο γήπεδο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending