fbpx

Μάθε πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προετοιμάζει τους φοιτητές του για την αγορά εργασίας!

Για ένα φοιτητή, το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι απλά 3-4 χρόνια συνέχειας του Λυκείου. Εκτός από τις γνώσεις, σε μια αγορά εργασίας που σήμερα είναι πιο απαιτητική από ποτέ, το πανεπιστήμιο πρέπει να προετοιμάζει τους φοιτητές κατάλληλα για να μπορούν μόλις τελειώσουν να βρουν δουλειά όσο πιο άμεσα.

Κάθε φοιτητής όταν επιλέγει ένα κλάδο σπουδών, σκέφτεται ότι αργότερα θέλει να εργοδοτηθεί στον τομέα αυτό. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με πρωτοποριακά στοιχεία στην διδασκαλία και όχι μόνο, έχει καταφέρει ένα ποσοστό 78% των φοιτητών του, να εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους.

Ποια είναι όμως αυτά τα μοναδικά στοιχεία; Δες τα παρακάτω!

 

1
Πιστοποιητικό Δεξιοτήτων Εργοδότησης (LPA)

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, στον οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με σκοπό να κάνει πιο εύκολη την μετάβαση των φοιτητών στην αγορά εργασίας.

Μέσω ενός ερωτηματολογίου βαθμολογούνται συγκεκριμένες ικανότητες (soft skills) κάθε φοιτητή, με βάση μια παγκόσμια έρευνα ανάμεσα σε 5000 εργοδότες και 20000 ακαδημαϊκούς, φοιτητές και αποφοίτους.

Μερικές από αυτές τις ικανότητες είναι: προσαρμογή στην αλλαγή, ομαδικότητα/συνεργασία με άλλους, αυτο – βελτίωση, ηγετικές ικανότητες, καινοτομία και δημιουργικότητα. Μέσω του LPA οι φοιτητές βλέπουν πού ξεχωρίζουν και αναπτύσσουν τις ικανότητες που υστερούν. Με το τέλος των σπουδών τους ετοιμάζεται σχετική έκθεση (πιστοποιητικό), με τα αποτελέσματα για τον καθένα ξεχωριστά.

2
Πλατφόρμα εργοδότησης – Διασύνδεση με εργοδότες

Πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις ότι εκτός από γνώσεις και ικανότητες, έχεις και την εύκολη πρόσβαση σε θέσεις εργασίας; Για το λόγο αυτό, το κέντρο καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δημιούργησε την Πλατφόρμας Εργοδότησης, συνδέοντας έτσι τους φοιτητές και απόφοιτους του πανεπιστημίου με εκατοντάδες εργοδότες στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό.

Σε μια αγορά εργασίας που οι εργοδότες ζητούν εμπειρία για κάθε θέση, η Πλατφόρμα Εργοδότησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, δίνει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης άρα και εμπειρία εργασίας πριν την αποφοίτηση!

3
Internships & Career Exhibition

Για 18 συνεχόμενα χρόνια, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει έκθεση καριέρας με συμμετοχή πάνω από 40 εταιρειών. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από οργανισμούς/εταιρείες στην Κύπρo και το εξωτερικό, για internships, θέσεις εργασίας και γενικότερα για τις προοπτικές εργοδότησής τους.

Έτσι οι φοιτητές είναι σε θέση να δουν από μόνοι τους τις απαιτήσεις στην αναζήτηση εργασίας και να έρθουν σε επαφή με τους μελλοντικούς τους εργοδότες.

4
Πραγματικά projects κατά τη διάρκεια των σπουδών

Πολλοί είναι τα προγράμματα σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που προσφέρουν στους φοιτητές τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν πραγματικά projects! Τέτοια projects προσφέρονται στους κλάδους όπως Λογοθεραπεία, Computer Engineering, Computer Science κ.ά. Συγκεκριμένα, στον 3ο χρόνο φοίτησης τους αναλαμβάνουν projects, σε συνεργασία με εταιρείες, που τους μαθαίνουν πώς είναι να εργάζεσαι στους συγκεκριμένους τομείς.

Παράλληλα, το 2013, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό το πρόγραμμα Web, ένα πρόγραμμα διδασκαλίας αγγλικών σε πρόσφυγες από φοιτητές του κλάδου της Αγγλικής Φιλολογίας. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα λειτούργησε ουσιαστικά και σαν πρακτική για τους φοιτητές του συγκεκριμένου κλάδου! Επίσης, στον κλάδο Graphic Design οι φοιτητές συμμετέχουν σε πραγματικά projects και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους portfolio.

Μέσω της project based learning προσέγγισης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, οι φοιτητές κερδίζουν πολύτιμες εμπειρίες για το επόμενό τους βήμα.

5
Καινοτόμο μοντέλο εκπαίδευσης

Φοιτώντας κάποιος στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει εργαστήρια προσομοίωσης, αλλά και να ξεφύγει από τις τυπικές μεθόδους διδασκαλίας μέσω διαδραστικής διδασκαλίας και εικονικής μάθησης!

Παράλληλα, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στεγάζεται και το Microsoft Innovation Center, το μοναδικό κέντρο καινοτομίας στην Κύπρο που στηρίζει πάνω από 120 start ups.

Με τα πιο πάνω “εργαλεία” το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταφέρει 78% των φοιτητών του να εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους!

Μάθε περισσότερα για τις σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και τις προοπτικές καριέρας εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending