Stories: “Θέλω να αφήσω κάτι δικό μου στη μουσική, κι ας μη γίνω παγκοσμίως γνωστή!”

Αυγή Σταύρου, φοιτήτρια Μουσικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

“Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν όταν απέκτησα την πρώτη μου παιδική κιθάρα-παιχνίδι στα 5 μου, που ήταν απλά κουμπιά. Μετά μου έφεραν μια πραγματική αλλά μικρή, κλασική κιθάρα και ερωτευόμουν μαζί της σιγά-σιγά.

Με ιντρίγκαρε το γεγονός ότι μπορώ να δημιουργήσω ένα τραγούδι, να γράψω στίχους και να προσθέσω μουσική σε εκείνο.

Αφήνω τον εαυτό μου να εκφράσει εκείνο που νιώθει. Εκεί που νιώθω ότι “ΟΚ κάτι καλό πάει να γινεί εδώ”, αρχίζω να διαμορφώνω το κομμάτι σύμφωνα με τα γούστα μου. Μπορεί άλλες φορές να αυτοσχεδιάζω με την κιθάρα και αν τόσο πολύ με εμπνέει αυτό που ακούω, θα κάτσω να προσθέσω και λόγια.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική μέσα στην καθημερινότητά μου. Ακόμα κι αν δεν κάνω perform, θέλω η μέρα μου να περιτριγυρίζεται από αυτό το πράγμα.

Τις σπουδές μου στη μουσική τις ξεκίνησα κάνοντας αίτηση για υποτροφία, ταυτόχρονα με την αίτησή μου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια, με κάλεσαν στο πανεπιστήμιο για interview και audition, όπου στο τέλος με καλωσόρισαν και όλα ξεκίνησαν από εκεί.

Στα πιο τρελά μου όνειρα: Θέλω να γράφω τη μουσική μου και να έχω βγάλει 20 δίσκους. Όταν φτάσω στα 50 θέλω να γράφω κομμάτια για άλλους. Επίσης θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα στην μουσική. Μπορεί να μην γίνω παγκοσμίως γνωστή, φτάνει να ξέρω ότι κάτι που είναι δικό μου, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να το ακούσει και να το ζήσει.

Αν πιστέψεις στον εαυτό σου και το θέλεις… θα το καταφέρεις! Είναι σίγουρο!”

Δες περισσότερες ιστορίες φοιτητών στο Youth Blog του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου!