fbpx

Τα 5+1 συγκλονιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων!

Για 9 μήνες μας κρατά συντροφία. Για 9 μήνες σχεδόν κάθε Σαββατοκυρίακο μας είναι γεμάτο από άγχος, αγωνία, χαρά ή λύπη αφού οι 14 (τα τελευταία χρόνια) μονομάχοι παλεύουν να πετύχουν τους στόχους τους στο πρωτάθλημα.

Και αν δεχτούμε πως κάποιες σεζόν ο πρωταθλητής είτε ξεκαθάρισε γρήγορα ή δεν είχε άμεσο συνδιεκδικητή δεν ήταν σίγουρα ο κανόνας. Αυτό γιατί υπήρξαν και περιόδοι που ο πρωταθλητής κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 πρωταθλήματα από το 2000 και μετά που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες τα (και θυμήσου τα) πιο κάτω:

 

1
2000-01

Η Ανόρθωση ξεκίνησε την σεζόν σαν πρωταθλήτρια με άμεση συνδιεκδικήτρια, όπως συνέβαινε τότε, την Ομόνοια. Κατά την διάρκεια του μαραθώνιου η ΑΕΛ και ο Ολυμπιακός έδειξαν ότι μπορούσαν να χτυπήσουν τον τίτλο αλλά στα κρίσιμα σημεία έμειναν λίγο πίσω.

Τελικά νικήτρια σε αυτή την μάχη για 4, όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, αναδείχτηκε η Ομόνοια που με αντεπίθεση διαρκείας σε ολόκληρο τον Β’ γύρο ψαλίδισε την διαφορά 7 βαθμών που την χώριζε από την Ανόρθωση και πανηγύρισε το 18ο της, τότε, πρωτάθλημα.

Ομόνοια 57β., Ολυμπιακός 54β., ΑΕΛ 52β., Ανόρθωση 51β. έγραψε η τελική βαθμολογία!

2
2001-02

Το πρωτάθλημα του 2002 κρίθηκε μαθηματικά την τελευταία αγωνιστική αφού ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση μονομάχησαν μέχρι τελικής πτώσης με τον πρωταθλητή να κρίνεται στον πόντο.

Από την μια η ομάδα της Αμμοχώστου ξεκίνησε και τελείωσε εντυπωσιακά τον μαραθώνιο αλλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της προς το τέλος του Α’ γύρου της στέρησαν τον τίτλο.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ με προπονητή τον Ευγένιο Γκέραρντ, μετά από ένα μάλλον απογοητευτικό ξεκίνημα με τον Mike Walker στον πάγκο, χρειαζόταν ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο για να πάρει το πρωτάθλημα και τον πήρε!

Τελική βαθμολογία: ΑΠΟΕΛ 59β., Ανόρθωση 58β.

3
2002-03

https://www.youtube.com/watch?v=DSjAxSCudiY

Πανομοιότυπο με το πρωτάθλημα της σεζόν 2001-02 ήταν και το επόμενο που και πάλι κρίθηκε στον πόντο αυτή τη φορά ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση.

Η Ανόρθωση, από την μια, πραγματοποίησε πορεία ανάλογη με εκείνη της προηγούμενης χρονιάς με κύριο χαρακτηριστικό τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλαγές σε διοίκηση και προπονητές. Ένας εντυπωσιακός Β’ γύρος από τους Βαρωσιώτες με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια δεν ήταν αρκετός να τους χαρίσει τον τίτλο.

Απέναντι στους Βαρωσιώτες ήταν η Ομόνοια που στο καθοριστικό ντέρμπι επικράτησε της Κυρίας με 3-0 στο ΓΣΠ και κατέκτησε τον τίτλο. Η τελική βαθμολογία έλεγε: Ομόνοια 60β., Ανόρθωση 59β.

4
2005-06

https://www.youtube.com/watch?v=4A1g3cryDE4&t=

3 ομάδες πάλεψαν με νύχια και με δόντια για τον τίτλο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του συγκεκριμένου μαραθωνίου.

Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια κονταροχτυπήθηκαν και σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος άγγιξαν τον τίτλο που τελικά κατέκτησαν οι Λεμεσιανοί.

“Ρυθμίστρια” αποδείχτηκε η Ανόρθωση που αντιμετώπισε στις 2 τελευταίες αγωνιστικές ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Απέσπασε ισοπαλία από τους γαλαζοκίτρινους (2-2) στην πρότελευταία αγωνιστική στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” στερώντας τους έτσι πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, επικράτησε της Κυρίας (3-1) στην τελευταία αγωνιστική στο Τσίρειο και χωρίς να δεχτεί ήττα σε 26 αγωνιστικές κατέκτησε το 3ο του πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία: Απόλλωνας 64β, Ομόνοια 63β., ΑΠΟΕΛ 62β.

5
2011-12

Ο 6ος τίτλος πρωταθλήματος της ΑΕΛ και πρώτος μετά από 44 χρόνια έμελλε να ήταν και συγκλονιστικότατος!

Από την αρχή οι Λεμεσιανοί πάλευαν κυρίως με τους 2 εκ Λευκωσίας αντίπαλους τους, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα με την λήξη της πρώτης φάσης να είναι πρώτοι με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την 2η Ομόνοια (60β. – 57β.)

Με τους 3 (συν την Ανόρθωση) να μετρούν τις δυνάμεις τους στη Β’ φάση η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα χάρη στη νίκη της την τελευταία αγωνιστική επι της Ανόρθωσης με 1-0.

Η τελική βαθμολογία: ΑΕΛ 68β., ΑΠΟΕΛ 66β., Ομόνοια 66β.

6
2013-14

Περίεργο μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14. Το τέλος της πρώτης φάσης βρήκε την ΑΕΛ πρώτη με 62 βαθμούς έναντι 59 που είχε ο Απόλλωνας και ο ΑΠΟΕΛ.

Στα μπαράζ όμως ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ έφτασαν να παίζουν το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι στο Τσίρειο που χαρακτηρίστηκε και σαν τελικός πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ έπρεπε να μην ηττηθεί ενώ ο ΑΠΟΕΛ ήθελε μόνο νίκη. Μια κροτίδα όμως στο 51′ (σε συνδυασμό με ρίξη αντικειμένων και κροτίδων προηγουμένως) που προκάλεσε τον τραυματισμό του Kaka ήταν αρκετή για να διακοπεί ο αγώνας.

Μετά από πολλές συσκέψεις ο αγώνας έγινε ξανά κεκλεισμένων των θυρών στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” 2 εβδομάδες περίπου αργότερα. Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 και τελικά κατέκτησε τον τίτλο αφού στην ισοβαθμία (81 βαθμοί και οι 2 στην τελική βαθμολογία) οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ποιο πρωτάθλημα θεωρείς εσύ το πιο δραματικό; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending