fbpx

YouthFeed #2: Δες τα 10 apps που δεν μπορούν να αποχωριστούν οι νέοι σήμερα!

Επειδή θέλουμε να είσαι ενημερωμένος για ό,τι νέο παίζει σχετικά με τις εξελίξεις στα social media, για τις καμπάνιες των αγαπημένων σου brands, όπως και για τα trends που υιοθετούν οι νέοι στο εξωτερικό, σου τα μαζέψαμε όλα σε ένα άρθρο για να τα μαθαίνεις από τους πρώτους.

Δες πιο κάτω τι νέο παίζει τις τελευταίες μέρες:

 

1
Ποια είναι τα 10 apps που οι Millennials και οι Gen Z δεν μπορούν να αποχωριστούν;

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ypulse, στην οποία ρώτησε άτομα ηλικίας 13-35 ετών, “Από ποια apps δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους;” το top 10 διαμορφώθηκε ως εξής: Facebook, Snapchat, Instagram, YouTube, Twitter, Facebook Messenger, WhatsApp, Gmail, Google Maps, Spotify.

Προς έκπληξή μας το Instagram, παρά την ανοδική του πορεία των τελευταίων μηνών, βρίσκεται στην 3η θέση, κάτω από το Snapchat, καθώς το τελευταίο έχει μεγάλη απήχηση στις μικρότερες ηλικίες (Ypulse).

2
ΙΚΕΑ: 25λεπτο ASMR βίντεο για να “ικανοποιήσει” το νεανικό της κοινό!

Σίγουρα έχεις δει πρόσφατα κάποιο “satisfying video”, δηλαδή clips τα οποία δείχνουν “επαναλαμβανόμενες διαδικασίες” τα οποία ολοκήρώνονται με slow-motion και συνοδεύονται με χαλαρωτική μουσική.

Το ΙΚΕΑ φρόντισε να αξιοποιήσει αυτή την προτίμηση των Millennials και σε συνεργασία με την Olgivy NY, έφτιαξαν ένα “ASMR” βίντεο (όπως ονομάζεται) που διαρκεί 25 λεπτά. Το βίντεο παρουσιάζει ένα νεανικό δωμάτειο ΙΚΕΑ, όπου παρακολουθείς τα χέρια μιας γυναίκας να διπλώνει με ήρεμες κινήσεις το κρεβάτι, να ισιώνει τα μαξιλάρια κ.ά. όπως φαίνεται πιο πάνω.

Η καμπάνια του ΙΚΕΑ έχει όνομα “Oddly ΙΚΕΑ” και έχει ως σκοπό να να προβάλει την υπνοδωμάτιο, ως μέρος της back-to-school προσπάθειά της (Adweek).

3
Η απάντηση του Facebook στο app “Houseparty”!

Ένας “κλώνος” του αναδυόμενου teen app “Houseparty” που  φαίνεται να εισέρχεται στο παιχνίδι του group videocalling και θα ονομάζεται “Bonfire“.

Το app “Bonfire” ανήκει στο Facebook και θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με το “Houseparty”. To Facebook πήρε την απόφαση αυτή καθώς θεωρεί πως το εν λόγω app αποτελεί μια απειλή για το ίδιο.

Σύμφωνα με την πηγή, το Facebook διαθέτει ένα “συναγερμό προειδοποίησης” ώστε να εντοπίζει τις πλατφόρμες και τα apps που μπορεί να αποτελέσουν πιθανή απειλή για το ίδιο (WSJ).

4
YouTube: Προσθέτει τη λειτουργία “chat” μέσα στο app του!

https://youtu.be/feBF_IY-HI8

Ήταν καιρός το YouΤube να προσθέσει και messaging feature, μιας και είναι “must” στις social media πλατφόρμες.

Το νέο feature messaging μπορεί να το δει κανείς κάτω από το “shared” tab και επιτρέπει στους χρήστες να προωθούν videos στους φίλους τους και να κάνουν chat, παρακολουθώντας παράλληλα το video.

Πολλοί πιστεύουν πως το messaging feature του YouTube δεν έκανε αρκετά ώστε να διαφοροποιηθεί από άλλα chat apps, στα οποία ήδη μπορεί να μοιραστείς video σε αυτά (VB).

5
Οι Αμερικάνοι προτιμούν να παραγγέλνουν πίτσα μέσω Facebook!

Απ’ ότι φαίνεται σύντομα θα πρέπει να ξεχάσουμε τις παραγγελίες πίτσας μέσω τηλεφώνου, μιας και η νέα τάση στο εξωτερικό αυτό δείχνει. Η “Papa John’s” λέει πως μοιάζει περισσότερο με την Amazon, παρά με ένα χώρο εστίασης, καθώς μετά από την προσθήκη της δυνατότητας παραγγελιών μέσω Facebook, οι online παραγγελείες άγγιξαν το 60%.

Ταυτόχρονα η Domino’s και η Pizza Hut λαμβάνουν παραγγελίες μέσω chatbots σε Facebook και Twitter. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Domino’s επιτρέπει τη λήψη παραγγελειών μέσω smart speakers όπως η Alexa της Amazon. Λέτε να δούμε σύντομα και στην Κύπρο παραγγελίες μέσω chatbots (Bloomberg);

6
Facebook: Λανσάρει νέα εργαλεία για τους Influencers!

Μπορεί η αγαπημένη πλατφόρμα των Influencers να είναι το Instagram, αλλά το Facebook δεν τα βάζει κάτω. Τώρα προσφέρει εργαλεία τόσο για τους Influencers όσο και στις εταιρείες. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα οι Influencers να κάνουν tag ένα brand όμως μόνο σε περιπτώσεις boosted posts.

Για αυτό και είναι πολλοί όσοι ανησυχούν πως ο αλγόριθμος του newsfeed θα “προωθεί” περισσότερο τα paid ads εις βάρος των organic Influencers posts.

Αν αυτό αληθεύει, τότε οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν επιπλέον budget στον Influencer και επίσης θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ο Influencer θα παίζει “σημαντικό ρόλο” στο promotion (Digiday).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending