fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που γέννησε η Πάφος!

Ψάχνοντας κανείς την Κύπρο από άκρη σε άκρη δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως μπορούμε δικαιωματικά να θεωρούμαστε ποδοσφαιρομάνα!

Σφύζουμε από ταλέντο με την πόλη και επαρχία της Πάφου να θεωρείται δικαίως σαν φυτώριο ταλέντων. Πάνε πολλά χρόνια που η δυτικότερη επαρχία του νησιού μας τροφοδοτεί τις μεγάλες ομάδες με ποδοσφαιριστές μερικοί εκ των οποίων έγραψαν ολόχρυσες σελίδες στο άθλημα.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 Παφίτες ποδοσφαιριστές που έκαναν ή αναμένεται να κάνουν σπουδαία καριέρα και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω (και σημείωσε τους δικούς σου αγαπημένους Παφίτες παίχτες):

 

1
Παναγιώτης Ζαχαρίου

Ο 21χρονος επιθετικός είναι γέννημα – θρέμμα της Πάφου. Το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2014, στα 18 του, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα παίρνοντας σιγά – σιγά σημαντικό χρόνο συμμετοχής δείχνει πόσο τον πιστεύουν στους μπλε.

Έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο μας αλλά και για να μπει στη λίστα με τους μεγάλους Παφίτες παίχτες όπως οι Γιαννάκης Παχταλιάς, Δημήτρης Ιωάννου και Θέμης Αγαθοκλέους.

2
Φύτος Κυριάκου

Πάνω – κάτω ότι ισχύει για τον Ζαχαρίου ισχύει και για τον Κυριάκου. Ο 19χρονος Παφίτης εξτρέμ ανήκει από τα 16 του στην Ανόρθωση ενώ φέτος δόθηκε δανεικός στην Δόξα Κατωκοπιάς για να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα πόδια του.

Το νεαρό της ηλικίας του επιτρέπει τα όνειρα για περισσότερη ανέλιξη και γιατί όχι να αποτελέσει μια από τις μεγάλες ελπίδες για διάκριση του κυπριακού ποδοσφαίρου στο μέλλον;

Το γεγονός πως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του νησιού τον εμπιστεύτηκε σε τόσο νεαρή ηλικία δείχνει την προοπτική του.

3
Αντρέας Μακρής

Άρχισε να δείχνει την αξία του στην ΑΕ Πάφος στα 17 του όταν και πήρε τα πρώτα του λεπτά στην Α’ Κατηγορία. Το 2013 τον απέκτησε η Ανόρθωση ενώ η σεζόν 2014-15 ήταν η καλύτερη για τον ίδιο αφού έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του Andre Paus σκόραρε 13 τέρματα αγωνιζόμενος είτε σαν σέντερ φορ ή ως εξτρέμ.

Το καλοκαίρι του 2016, στα 20 του, πήρε μεταγραφή για την αγγλική Walsall πριν επιστρέψει στην Κύπρο το καλοκαίρι που μας πέρασε για τον ΑΠΟΕΛ. Ήδη είναι διεθνής με την Αντρών και με μπόλικες εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας του.

4
Χαράλαμπος Δημοσθένους

Στα 27 του είναι στην καλύτερη, ποδοσφαιρικά, ηλικία για να βοηθήσει την ομάδα από την οποία ξεκίνησε. Ο δεξιός χαφ/εξτρέμ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Πάφου το 2009 ενώ φόρεσε επίσης τις φανέλες των Νέα Σαλαμίνα, Αναγέννηση Δερύνειας και Άρη.

Το 2015 επέστρεψε στην ομάδα της πόλης του παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην τελευταία παρουσία των Παφιτών στην πρώτη κατηγορία τη σεζόν 2015-16 ο Δημοσθένους ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας συγκεντρώνοντας πολλά θετικά σχόλια!

5
Βαλεντίνος Σιέλης

Στα 27 του ο Σιέλης έχει ήδη μαζέψει πάμπολλες εμπειρίες. Έφηβος ακόμα πήγε στην Αγγλία πριν έρθει στην Κύπρο το 2008, στα 18 του, για τον ΘΟΪ Λακατάμειας. Το 2009 η Ανόρθωση που τον παρακολουθούσε τον έκανε δικό της με τον Βαλεντίνο να μένει στην Κυρία μέχρι το 2014 αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος αλλά κυρίως σαν αριστερό μπακ.

Φορώντας την φανέλα της βαρωσιώτικης ομάδας ήταν που “έγραψε” και τις πρώτες του συμμετοχές με την Εθνική Αντρών. Από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 ο 27χρονος μπακ φορούσε την φανέλα της ΑΕΛ πριν μετακομίσει στην Κορέα και την Gangwon FC.

6
Δημήτρης Ιωάννου

Από τα μεγαλύτερα ονόματα που γέννησε η Πάφος, αν όχι το μεγαλύτερο, ο “Σκούλλος” ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΑΠΟΠ Πάφου πριν τον αποκτήσει ο Απόλλωνας το 1990.

Στους γαλάζιους ήταν που άρχισε να χτίζει το όνομα του ο σκληροτράχηλος αμυντικός αφού ήταν η κολώνα στο κέντρο της άμυνας παίζοντας σημαντικό ρόλο στα 2 πρωταθλήματα της λεμεσιανής ομάδας (1991, 1994).

Τον Γεννάρη του 1996 τον απέκτησε η Ανόρθωση με τον Ιωάννου να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στον Απόλλωνα. Καθιερώθηκε για τα καλά στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου ως ένας από τους καλύτερους Κύπριους αμυντικούς και μέχρι το 2001 που αποχώρησε πανηγύρισε άλλα 4 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.

Αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό Λευκωσίας πριν κλείσει την καριέρα του το 2003 στην Πάφο. Τα παιδιά του, Νικόλας και Μιχάλης, συνεχίζουν στα ποδοσφαιρικά βήματα του πατέρα τους.

Εσύ ποιον Παφίτη ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending