fbpx

The Duo Needle: To ζευγάρι που ασχολείται με το σύγχρονο κέντημα!

Με αφορμή το Flying Away Art & Music Festival, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να πάρω συνέντευξη από ένα ζευγάρι που ασχολείται με το σύγχρονο κέντημα. Δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο εννοείται και ειδικά για τα δεδομένα της Κύπρου.

Η Φάνια λοιπόν και ο Χάρης ανακάλυψαν ότι τους αρέσει εξίσου να γίνονται δημιουργικοί με το να κεντούν πάνω σε υφιστάμενα ρούχα, σε τελάρα και όχι μόνο!

Δες πιο κάτω τι μας είπαν: 

Από πότε αρχίσατε να ασχολείστε με το σύγχρονο κέντημα και πόσο δύσκολο είναι;

Η τέχνη του κεντήματος υπήρχε πάντα στη ζωή μου (Φάνια) αφού η γιαγιά μου είναι από τα Λεύκαρα, το πιο διάσημο χωριό στην Κύπρο όσον αφορά το κέντημα. Εντατικά όμως και οι δυο μας αρχίσαμε να ασχολούμαστε τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου.

Λόγω του ότι η τέχνη του κεντήματος γενικότερα στην Κύπρο αφορά σχεδόν αποκλειστικά άτομα μεγάλης ηλικίας ή τουλάχιστον έτσι το έχουμε συνηθίσει εμείς στην Κύπρο, ήταν κάπως δύσκολο να μαζέψουμε πληροφορίες για τα υλικά και τον τρόπο δημιουργίας ενός τέτοιου έργου.

Χρειάστηκε πολλή μελέτη στο διαδίκτυο κυρίως και συνομιλία με διάφορα άτομα στο εξωτερικό που δουλεύουν και διδάσκουν αποκλειστικά την τέχνη του μοντέρνου κεντήματος. Είναι επίσης μια τέχνη που χρειάζεται πολλή υπομονή αφού η προετοιμασία, αλλά και η πραγματοποίηση του έργου είναι αρκετά χρονοβόρα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το brand σας με όνομα The Duo Needle;

Το The Duo Needle προέκυψε από το ενδιαφέρον που λαμβάναμε από τον περίγυρό μας και κυρίως τους φίλους μας, αλλά και από πολλούς νέους όταν δημοσιεύαμε φωτογραφίες με τα έργα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό μας έδωσε ώθηση να προχωρήσουμε και από χόμπι να μεταφέρουμε την τέχνη μας σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και να δείξουμε μια πιο ανανεωμένη και μοντέρνα μορφή κεντήματος έτσι ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο την νεολαία.

Αρχικά είχαμε περιοριστεί στο Embroidery Hoop Art το οποίο είναι κέντημα πάνω σε τελάρο, αλλά στην συνέχεια επεκταθήκαμε και στην διακόσμηση καπέλων, jeans αλλά και t-shirts.

Εξάλλου αυτό είναι που το κάνει και πιο ενδιαφέρον, το ότι δεν υπάρχει κάποιο καλούπι όσον αφορά το μοντέρνο κέντημα αφού μπορούμε να δημιουργήσουμε σε διάφορα είδη υφάσματος.

Ποια ήταν η έμπνευση για το όνομα του brand;

Το όνομα ήταν μια στιγμιαία έμπνευση αφού ως ζευγάρι θέλαμε να δείξουμε την ομαδικότητα που εμπεριέχει το brand μας, αλλά ταυτόχρονα να δείχνει και ένα στοιχείο για την τέχνη μας.

Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύετε μαζί; Ποια είναι η ευθύνη του καθενός;

Δεν θα λέγαμε ότι είναι δύσκολο να δουλεύουμε μαζί, αντιθέτως είναι ευχάριστο να έχει κάποιο ζευγάρι κοινό χόμπι και να περνάει δημιουργικό χρόνο μαζί.

Δεν θα λέγαμε επίσης ότι υπάρχουν ευθύνες. Βοηθάει ο ένας τον άλλο όπου είναι απαραίτητο για να προλάβουμε παραγγελίες αφού όπως σας είπαμε και προηγουμένως είναι αρκετά χρονοβόρα εργασία. Κατά τα άλλα δουλεύει ο καθένας όποτε έχει έμπνευση και νιώθει την ανάγκη ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι.

Τι είναι αυτό που ζητούν περισσότερο οι πελάτες όταν έρχονται σε εσάς;

Τον τελευταίο καιρό πιστεύουμε ότι τα t-shirts είναι αυτό που ζητά περισσότερο ο κόσμος. Παρόλο που έχουμε και πολλές παραγγελίες για τελάρα που αφορούν κυρίως μπομπονιέρες, αλλά και μαξιλάρια.

Πολλοί πελάτες μπορεί να μας ζητήσουν να δημιουργήσουμε απλά κάτι ξεχωριστό χωρίς να έχουν στο μυαλό τους κάτι συγκεκριμένο. Αυτό μας δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου και μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας κάτι που κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει την ελευθερία να κάνει.

Πού μπορούν να σας βρουν όσοι ενδιαφέρονται να μετατρέψουν τα ρούχα τους;

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει φωτογραφίες από όλα τα έργα μας μέσα από τον λογαριασμό μας στο Facebook καθώς και το Instagram όπου και μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας σε περίπτωση που επιθυμεί να ρωτήσει ή να παραγγείλει κάτι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι δεχόμαστε και παραγγελίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας και οι αποστολές μας πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο.

Follow them on:
Facebook | Instagram

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending