fbpx

5+1 σπουδαίοι Κύπριοι επιθετικοί της δεκαετίας του ’90!

Όσοι από μας πρόλαβαν την δεκαετία του ’90 και το ποδόσφαιρο της είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουν τις διαφορές του τότε με το σήμερα. Η κύρια διαφορά είναι στο γεγονός πως χρησιμοποιούνταν πολύ περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές αφού μέχρι το 2004 ο μάξιμουμ αριθμός ξένων σε μια ομάδα ήταν 3.

Η χρησιμοποίηση πολλών Κυπρίων είχε και ως αποτέλεσμα την ανάδειξη τους με πολύ μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με σήμερα. Και μιας και στο ποδόσφαιρο εκείνοι που σκοράρουν τα τέρματα πέρνουν και την μεγαλύτερη προβολή είχαμε την χαρά και την ευλογία να αναδείξουμε πολλούς σκόρερς.

Μαζέψαμε, λοιπόν, 5+1 μεγάλους Κύπριους επιθετικούς που έκαναν παπάδες την δεκαετία του ’90 (κυρίως) και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι: 

 

1
Μάριος Αγαθοκλέους

Γέννημα – θρέμμα της ΑΕΛ ο Λεμεσιανός επιθετικός έχτισε ένα πολύ καλό όνομα στο κυπριακό ποδόσφαιρο με την φανέλα των γαλαζοκίτρινων!

Οι επιδόσεις του μάλιστα του χάρισαν και το παρατσούκλι “Ρομάριο” (από τον μεγάλο Βραζιλιάνο σκόρερ) πριν το 1997 πάρει μεταγραφή για τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Επαναπατρίστηκε το 2001 για τον ΑΠΟΕΛ ενώ αγωνίστηκε και στην Ανόρθωση και την ΑΕ Πάφος πριν ξαναπάει στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2011 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

2
Άγγελος Τσολάκης

https://www.youtube.com/watch?v=6LcVH4utBv0

Ένας “δαντελένιος” ποδοσφαιριστής με απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά που πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στον Απόλλωνα!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ξεπήδησε από τις ακαδημίες των γαλάζιων και μέχρι το 1998 που αποχώρησε είχε σημαντικό ρόλο σε κάθε διάκριση των Λεμεσιανών! Ικανός σκόρερ αλλά και asist-man ανήκει δικαιωματικά στους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο!

Αγωνίστηκε επίσης σε ΑΕΛ και Ολυμπιακό Λευκωσίας πριν κλείσει την καριέρα του το 2002.

3
Μιχάλης Κωνσταντίνου

Τα λόγια είναι περιττά για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας με την ιστορία του να είναι γνωστή σε όλους!

Ξεκίνησε από το Παραλίμνι το 1993 ενώ το 1997 σε ηλικία 19 χρονών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας! Ενώ Απόλλωνας και Ανόρθωση (κυρίως) μονομαχούσαν για την απόκτηση του, ο “Μιχαλάκη είσαι τρέλαπήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Από εκεί το “τανκ” πήγε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό όπου έζησε μεγάλες στιγμές κατακτώντας τρόπαια και προσωπικές διακρίσεις!

Επέστρεψε στην Κύπρο το 2009 για την Ομόνοια ενώ έπαιξε και σε Ανόρθωση και ΑΕΛ όπου έκλεισε την καριέρα του το 2014!

4
Άντρος Σωτηρίου

Ένας μεγάλος σκόρερ που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον ΑΠΟΕΛ ήταν ο 49χρονος, σήμερα, Σωτηρίου!

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1987 και μέχρι το 1998 που αποχώρησε από τους γαλαζοκίτρινους σκόραρε περισσότερα από 100 τέρματα!

Έπαιξε επίσης στην Ανόρθωση τη διετία 1998-2000 χωρίς να χάσει την επαφή με τα δίκτυα ούτε στους Βαρωσιώτες. Επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ το 2001 όπου έκλεισε την καριέρα του στα 33 του.

5
Μάριος Νεοφύτου

Άλλος ένας σπουδαίος επιθετικός ήταν και ο “Super Mario”! Σκόρερ αλλά και τεχνίτης ο Νεοφύτου ξεπήδησε από τις ακαδημίες της ΑΕΛ την ίδια εποχή με τον Αγαθοκλέους. Παρέμεινε στους γαλαζοκίτρινους μέχρι το 1999, ακολουθώντας την ομάδα και στη Β’ Κατηγορία το 1996.

Από το 1999 μέχρι το 2003 αγωνίστηκε στην Ανόρθωση με την ίδια επιτυχία όπως την λεμεσιανή ομάδα κατακτώντας μάλιστα το Χρυσό Παπούτσι στην τελευταία του χρονιά με τους γαλαζοκίτρινους. Μέχρι σήμερα είναι ο τελευταίος Κύπριος πρώτος σκόρερ!

Δοκίμασε την τύχη του στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ πριν επιστρέψει το 2004 για τον ΑΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε επίσης στην ΑΕΚ, τη Σαλαμίνα, τον Ολυμπιακό, την Πέγεια, τον Ακρίτα Χλώρακας, την ΑΠΕΠ και την Αγία Νάπα όπου έκλεισε την καριέρα του το 2013.

6
Πανίκος Ξιούρουππας

Γεννήθηκε στην Αραδίππου, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ερμή αλλά ήταν στην Ομόνοια που έκανε μεγάλη καριέρα ο “Ξιούρου”!

Από το 1986 μέχρι το 1998 φόρεσε την φανέλα των πράσινων της Λευκωσίας, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ το 1991, ενώ στην 12χρονη πορεία του στο τριφύλλι σκόραρε πάνω από 100 τέρματα.

Την τριετία 1998-2001 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ πριν κλείσει την καριέρα του στην Ανόρθωση όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2003. Σπουδαίος φορ που μυριζόταν το γκολ ο 48χρονος, σήμερα, Ξιούρουππας είναι πρόεδρος του ιδρύματος “Ηλιαχτίδα Ζωής”!

Ποιο Κύπριο επιθετικό που μεγαλούρησε στα 90s ξεχωρίζεις; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending